
آرمان زرگران، مشاور بینالملل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفتوگو با ایکنا، با بیان اینکه ۸۵ طرح طب ایرانی، داروهای گیاهی و طب مکمل برای مقابله با کرونا از سوی کمیتههای اخلاق دانشگاههای علوم پزشکی کد اخلاق اخذ کردهاند، اظهار کرد: این طرحها برای کمک به درمان کرونا مصوب شده و ضمن گرفتن کد کمیته اخلاق، در سامانه کارآزمایی بالینی کشور نیز ثبت شدهاند. لذا برای آزمایشهای بالینی دارای مجوز قانونی هستند.
مشاور بینالملل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت افزود: تعدادی از این طرحها به سرانجام رسیده و از بعضی نتایج خوبی حاصل شده است. هرچند هیچیک از این طرحها نتوانستهاند بیماران کرونایی را درمان کنند، اما به فرایند درمان این بیماران کمک کردهاند. از جمله نتایج این طرحها، بهبود شرایط بیماران، کاهش طول بستری و تسریع روند بهبودی بوده است. ۲۳ طرح از این ۸۵ طرح نهایی شده که در حوزههای پیشگیری، کمک به درمان و بستری بیماران بوده و نتایج آن به وزارت بهداشت ارسال شده است. همچنین، کارآزمایی بالینی این طرحها با حجم نمونههای خوبی از بیماران انجام شده است.
وی با بیان اینکه نتایج سه طرح طب ایرانی، داروهای گیاهی و طب مکمل از سوی دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت به کمیته علمی ستاد ملی مدیریت کرونا ارسال شده است، گفت: مباحث علمی طب سنتی در مبارزه با کرونا به صورت جدی از سوی پژوهشگران دنبال میشود و مقالات آن در مجلات علمی در حال داوری است و امیدواریم که به زودی چاپ شود و سیاستگذاران از این ظرفیت به درستی استفاده کنند.
زرگران با ذکر اینکه طرحهای دارویی طب سنتی نیز وجود دارند که مراحل کارآزمایی آنها در حال پایان است، یادآور شد: این داروها از شواهد بالینی خوبی برخوردارند و امیدواریم هرچه زودتر به دارو تبدیل و از حمایت ساختارهای بهداشت و درمان بهرهمند شوند. این داروها در درمان کرونا کارایی ندارند و مانند دیگر طرحها به فرایند درمان مانند کاهش سرفه بیمار و اکسیژنرسانی به ریه کمک میکنند. به زودی شواهد بالینی این داروها را در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهیم داد و امیدواریم از تولید آنها حمایت شود.
انتهای پیام