به گزارش ایکنا، خبرنگار BBC فارسی در حال تهیه مستندی در مورد شهادت سردار سلیمانی و نگاه حامیان و مخالفان ایشان در عراق به وی است. بخشی از این مستند از این رسانه پخش و قسمتی از آن نیز در صفحه رسمی اینستاگرام آن منتشر شده است.
در بخش بارگذاری شده از این مصاحبه در صفحه اینستاگرام؛ خبرنگار این رسانه از هشام داوود، مشاور نخست وزیر عراق سؤال میکند: «چه فرقی بین رابطه شما با آقای قاآنی در مقایسه با رابطه دولت عراق با آقای سلیمانی وجود دارد؟
وی پاسخ میدهد:
«سلیمانی فکر میکرد او نه تنها هماهنگ کننده امور در عراق است بلکه حتی مسئول امور داخلی عراق هم هست برای همین هر وقت دلش میخواست میآمد و میرفت. به گفته کسانی که او را از نزدیک میشناختند او فرد محترمی در روابطش بود اما فراتر از یک ایرانی در عراق رفتار میکرد و تصور میکرد مسئولیتش ورای مرزهای ایران است برای همین قوانین و پروتکلهای رسمی عراق برایش مهم نبود».
اما در مورد قاآنی جانشین او، وضع فرق میکند و ما به عنوان دولت عراق او را ملزم به درخواست ویزا کردیم. ژنرال قاآنی الان با ویزا وارد میشود و با مقامات رسمی عراق دیدار میکند. یعنی از در وارد میشود. اینجا در هست؛ وقتی در هست چرا از پنجره باید وارد شد. گاهی در باز است و گاهی هم بسته اما در را باید زد تا گفته شود بفرمایید(بفرمایید را به فارسی و سپس عربی بیان میکند).
بدون در نظر گرفتن نگاه یک رسانه که منابع مالی آن از طرف دولت انگلیس تأمین میشود و قدر مسلم موظف است منافع و نگاه رؤسای خود را در انتشار هر خبری رعایت کند، نکته جالب در انتشار این بخش خاص از مصاحبه در صفحه اینستاگرام بی بی سی، واکنش مخاطبان و کامنتهایی است که برای آن ارسال شده است.
مروری بر کامنتهای این پست نشان دهنده حجم بالای حمایت و طرفداری از سردار سلیمانی است. کامنتهایی در محکومیت صحبتهای هشام داوود و اینکه اگر سردار نبود، اکنون عراق نه در داشت و نه پنجره. برخی از مخاطبان نیز با نگاه طنز جالبی به این مسئله واکنش نشان دادند.
کامنتهایی که بیشتر آنها از سوی افرادی ارسال شده که در ظاهر هیچ شباهتی به افراد متدین ندارند اما سردار همانطور که در زمان حیاتشان بین مردم هیچ فرقی نمیگذاشت و حتی در دیدار با ائمه جماعت استان تهران به شدت از آنها به دلیل راندن افراد بیحجاب یا افرادی که چندان تقیدی به رعایت مسائل دینی ندارند انتقاد کرده بود، در زمان شهادتشان نیز در دلهای همه مردم ایران جای دارد.
همچنین؛ هشام داوود، مشاور نخستوزیر عراق به اعلام نظرهای جنجالی مشهور است. چندی پیش مدعی شده بود که مصوبه اخراج نظامیان اشغالگر، از لحاظ قانونی الزامآور نیست زیرا همه طیفهای سیاسی عراق در پارلمان روی آن اجماع نکردهاند! همچنین در ادعایی عجیب، مرجعیت را حامی بقای اشغالگران در عراق خوانده بود. همین اظهارنظرها نیز موجب شد رئیس فراکسیون پارلمانی بدر عراق خواستار برکناری فوری وی شود.
انتهای پیام