به گزارش خبرنگار ایکنا، محمدرضا ظفرقندی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی، امروز 22 دیماه، با حضور در نشستی خبری با بیان اینکه در حال حاضر راهی سریعتر از واکسن برای درمان کرونا نداریم، گفت: رسیدن به واکسن برای مبارزه با این بیماری تحول بسیار بزرگی است.
وی افزود: ویروس در حال انجام جهشهای مختلف است. میزان ابتلا و مرگومیر در اروپا صعودی شده است. ویروس جهش یافته به شدت میتواند به کشورهای دیگر سرایت کند، ضمن اینکه ۵۰ درصد بیشتر از ویروس قبلی قدرت سرایت پذیری دارد. این ویروس موتاسیون یافته از لحاظ مرگ و میر مانند ویروس قبلی است اما چون میزان مبتلایان را افزایش میدهد لذا میزان مرگ و میر نیز افزایش پیدا میکند.
ظفرقندی بیان کرد: اگر در زمان مناسب جلوی این ویروس با واکسن گرفته نشود واکسن نیز ممکن است نتواند بر جهشهای مختلف تأثیر گذارد. اهمیت واکسن در جلوگیری از مرگ و میر و قطع زنجیره ابتلاست به همین دلیل اصرار ما این است که هرچه زودتر کشور ما نیز واکسن را تهیه کند.
وی در رابطه با مهاجرت پزشکان گفت: افرادی که میخواهند مهاجرت کنند باید مدرکی به نام good standing را از سازمان نظام پزشکی دریافت کنند. امسال برای بیش از دو هزار و ۴۰۰ نفر این مدرک صادر شده است.
ظفرقندی بیان کرد: واکسن تولید داخل از مسیرهای مختلف اطمینان سنجی شده است. روند تولید واکسن در ایران کاملاً براساس پروسههای علمی جلو رفته و تیمهای مستقل علمی نیز بر روند آن نظارت دارند.
وی در ادامه با بیان اینکه دلیل تفاوت آمار جانباختگان این است که مبناها متفاوت است، گفت: یکبار ما آمار جانباختگان پزشک را ذکر میکنیم و یکبار پرستار، کارمند یا کارکنان خدمات ذکر میشوند اما وقتی میگوییم کادر درمان، تمامی این گروهها در نظر گرفته میشود.
ظفرقندی بیان کرد: تا امروز براساس آمار مستند ۳۰۰ نفر از اعضای کادر درمان جان باختهاند. هفته آینده نیز جلسهای با رئیس بنیاد شهید خواهیم گذاشت تا هرچه زودتر روند ثبت پروندههای شهدای خدمت کادر درمان تسریع یابد.
وی در ادامه در رابطه با فازهای مختلف آزمایش انسانی واکسن کروناگفت: فاز نخست آزمایش انسانی این واکسن در بهمن به اتمام میرسد، این واکسن در فاز نخست به ۵۰ نفر تزریق میشود تا عوارض مورد بررسی قرار گیرد. در فاز دوم ۸۰۰ نفر تزریق را انجام داده و میزان آنتی بادی بررسی میشود؛ در فاز سوم حدود سه هزار نفر واکسن را تزریق و علایم بالینی بررسی میشود.
ظفرقندی با تأکید بر اینکه باید بر تأمین واکسن تمرکز کرد، در رابطه با خرید واکسن از سبد کوواکسن اظهار کرد: از مورد نیاز برای تأمین واکسن به حساب کوواکس واریز شده است. سازمان بهداشت جهانی هم براساس سهمیه و حدود ۲۰ درصد جمعیت هر کشور واکسن ارائه میدهد در این شرایط باید برای گروههای حساس زودتر واکسن تهیه شود. این واکسن قرار است در سه ماه آینده تولید شده و فاز سوم و کارآزمایی بالینی آن در ایران انجام میشود.
وی ادامه داد: هر وقت یک واکسن به مرحله اطمینان سنجی رسید، براساس بررسی سازمان غذا و دارو تأیید و در کشور مبدأ و مقصد تزریقات آن انجام میشود. موضوع واکسن یک موضوع کاملاً علمی و مورد نیاز مردم است و باید دور از سیاست باشد.
وی با اشاره به واکسن استرازنکا گفت: این واکسن سوئدی بوده و با همکاری دانشگاه آکسفورد تولید شده است، ضمن اینکه در روسیه نیز تولید میشود. این واکسن براساس فرمولاسیون اصلی خود در هند یا دیگر کشورهای دیگر نیز قرار است تولید شود؛ بنابراین میتوان از این کشورها واکسن استرازنکا را تهیه کرد. باید مجاری تهیه واکسن متعدد باشد. ۲۹۰ شرکت در دنیا به دنبال تهیه واکسن هستند. شرایط تهیه واکسن به قیمت و شرایط خرید آن بستگی دارد.
وی در رابطه با واکسنهای تولید داخل نیز گفت: براساس گزارشات وزارت بهداشت قبل از عید دو هزار دوز واکسن به کشور میرسد.
ظفرقندی در مورد تأثیر واکسنهای ایرانی بر ویروسهای جهشیافته نیز گفت: هنوز در کشور واکسنهای تولیدی گسترش پیدا نکرده تا در رابطه با اثر بخشی آن بر روی ویروسهای کرونا به اظهار نظر پرداخت.
رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: همانگونه که گفته شد اطمینان بخشی واکسنهای داخلی نیز از مسیر علمی و دانشگاهی انجام میشود. در فاز حیوانی بسیاری از واکسنها بر روی موش بررسی شده است. در حالی که واکسن تولید داخل بر روی میمون بررسی شده و ۶۰۰ لام پاتولوژیک از حیوانات گرفته شده است.
ظفرقندی همچنین در رابطه با سرنوشت ۱۵۰ هزار واکسن فایزری که قرار بود از سوی جمعیت هلال احمر وارد گفت: ۱۵۰ هزار دوز واکسن کرونا که توسط خیرین خریداری شده و قرار بود واردات آن توسط هلال انجام شود، لغو شد. برنامهای برای خرید فایزر و مدرنا در کشور نداشتیم چراکه هزینههای لجستیکی و مالی این واکسنها گران بوده و نگهداری آن سخت است. واکسن از مجاری مختلف به کشور ارسال میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه روند درمانی برخی بیماریهای دیگر تحت تأثیر کرونا قرار گرفته است، گفت: برخی از اقدامات درمانی لازم انجام نمیشود در حالی که در بیمارستانها باید چرخه درمان بیماریها ادامه داشته باشد. از سوی دیگر هزینههای اقلام حفاظتی در نظر گرفته نشده است در عین حال حجم کار کادر درمان بسیار بوده و ۵۰ درصد بستریهای بیماران کرونایی در بخش خصوصی است که باید حمایت شوند.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا از نظرات سازمان نظام پزشکی و انجمنهای علمی در روند مدیریت کرونا استفاده نمیکند، گفت: هم وزارت بهداشت و هم دولت باید از خرد جمعی جامعه علمی و سازمان نظام پزشکی بیشتر استفاده کنند.
ظفرقندی در ادامه با بیان اینکه کاهش محدودیتهای کرونایی با کاهش مرگ و میر همراه است؛ گفت: براساس تأکید سازمان بهداشت جهانی در صورت کاهش ابتلا، مدارس براساس رعایت پروتکلها بازگشایی میشوند این در حالی است که با کاهش ویروس کرونا پروتکلها نباید زیر پا گذاشته شود.
رئیس سازمان نظام پزشکی همچنی در رابطه با بازههای مختلف تزریق واکسن گفت: در صورت واکسیناسیون عمومی، هر دو سال تا ۵ سال یکبار باید این واکسن به مردم تزریق شود.
وی با تأکید بر اینکه میزان واکسن مورد نیاز کشور در حال افزایش است گفت: اگر ۷۰ درصد مردم واکسینه شوند زنجیره ابتلا قطع میشود.
رئیس سازمان نظام پزشکی درباره عرضه داروهای اعتیاد در داروخانهها نیز گفت: این موضوعات باید به صورت قانونی بررسی شود همچنین کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر باید در این رابطه نشست برقرار کند.
انتهای پیام