به گزارش ایکنا، نشست پرسش و پاسخ فیلم «شیشلیک» به کارگردانی محمدحسین مهدویان با حضور محمدرضا منصوری (تهیهکننده)، امیرمهدی ژوله (فیلمنامهنویس)، رضا عطاران، ژاله صامتی، مهلقا باقری و پژمان جمشیدی، عباس جمشیدیفر، وحید رهبانی (بازیگر) و حسین کرمی (طراح صحنه و لباس) با اجرای محمدرضا مقدسیان در سالن همایشهای برج میلاد شب گذشته سیزدهم بهمن ماه برگزار شد. مهدویان کارگردان کار نیز از طریق اسکایپ در جلسه حضور داشت.
در ابتدای جلسه، مهدویان با ابراز خوشحالی از اینکه این امکان فراهم شد تا از طریق اسکایپ با این نشست همراه شود از عدم حضورش به دلیل تداخل جشنواره با فیلمبرداری کار تازهاش عذرخواهی کرد.
مهدویان با بیان اینکه هر فیلم تجربه جهانی متفاوت است، افزود: هر فیلمساز رنگ و بوی مخصوص خودش را دارد و ردپای خودش را تکرار میکند. من فکر میکنم «شیشلیک» هم از این قاعده مستثنی نیست. کسانی که فیلم را دیدند تصدیق خواهند کرد که این فیلم متفاوتترین تجربه من است.
مهدویان درباره اصلاحیههایی که به این فیلم وارد شده، توضیح داد: هر فیلمی روح و جهان مخصوص خودش را دارد که تا حد امکان باید آن روح را حفظ کرد. ما با مسئولان ارشاد صحبت کردیم که تا حد امکان جهان فیلم حفظ شود. هیچکس ممیزی و سانسور را به آغوش نمیکشد و آن را دوست ندارد، اما در نهایت فکر نمیکنم این ممیزیها آسیب جدی به فیلم زده باشد.
مهدویان در ادامه این نشست گفت: «شیشلیک» یک فیلم نمادین نیست. کار سمبلیک و نمادین در سلیقه هیچ یک از ما نبود. تاکید ما این بود که بگوییم اینجا بخشی از حاشیه شهر تهران است و فکتهایی از واقعیت را در فیلم آوردهایم. در فیلم تاکید هم کردهایم که زندگی دیگران را نمایش دهیم تا فیلم به سمت نمادگرایی نرود.
مهدویان همچنین در پاسخ به برخی حواشی مطرح شده توضیح داد: همیشه پشت سر افراد حرف هست. من فکر میکنم فیلمهای مهمی ساختهام که در اکران و حتی جشنواره موفق بودهاند. من انرژیام را از فیلمهایم میگیرم. اظهارنظرهای منفی تلاش مذبوحانهای است که برای کار من مانع ایجاد کند، اما من ناراحت نمیشوم و کارم را انجام میدهم.
مهدویان در ادامه توضیحاتش در خصوص انتخاب این ژانر گفت: فیلمساز ژانرهای مختلف را تجربه میکند و باتوجه به دغدغه و حال و احوالش تصمیم میگیرد که فیلمی را بسازد.
کاگردان «ایستاده در غبار» در توضیح عدم همکاری با سید محمود رضوی در این فیلم توضیح داد: آقای رضوی دوستی بسیار خوب و تهیهکنندهای کار بلد است و اگر قصهای با سلیقه جفتمان هماهنگ باشد، حتما باهم کار خواهیم کرد.
رضا عطاران بازیگر فیلم نیز با ابراز خوشحالی از دیده شدن فیلم گفت: من از ابتدا دوست داشتم با محمدحسین مهدویان کار کنم. وقتی این نقش به من پیشنهاد شد، دیدم این کاراکتر جای کار دارد، متن خیلی خوب است و به همین دلیل دوست داشتم بخشی از این کار باشم.
امیر مهدی ژوله نیز در خصوص شکلگیری فیلمنامه «شیشلیک» توضیح داد: من افتخار میکنم به این که مدت کوتاهی جزئی از اهالی رسانه بودم. من نوعی از کمدی را دوست داشتم که با یک چشمت بخندی و با چشم دیگرت گریه کنی. چون به نظر من هر دوی این موقعیتها یکی هستند و زندگی را شکل میدهند. من آیتمی را در «شوخی کردم» نوشته بودم که در این فیلم گسترش پیدا کرد. ایده «شیشلیک» از آن آیتم به ذهنم رسید. همچنین در این فیلمنامه دخترم به من بسیار الهام داد. وقتی رابطه میان پدر و دختر را تجربه میکنی که چطور تلاش میکنی حسرتهای عزیزت را برآورده کنی.
او ادامه داد: تعامل بسیار خوبی با محمدحسین مهدویان داشتم و فکر میکنم این اتفاق یکی از بهترین تجربههای دوران کاری من بوده است. فیلمی که روی پرده دیدم را دوست دارم، اما به هر حال اگر ممیزیها اعمال نمیشد شاید امروز نمیتوانستیم فیلم را ببینیم. امیدوارم با همین حد ممیزی، فیلم بتواند به نمایش عمومی دربیاید.
ژاله صامتی درباره تجربه حضورش در این فیلم توضیح داد: ما به عنوان زن، در کلیت شبیه به هم هستیم. یعنی همه ما زن، مادر و ایرانی هستیم. اما تازه وقتی شخصیت زنان را زیر ذرهبین میگیری متوجه تفاوتها میشوی و ترسیم این تفاوتها وظیفه یک بازیگر است.
در پایان این نشست منصوری گفت: «شیشلیک» در دوران سخت کرونا و در سی جلسه کار دوازده ساعته تولید شد و امیدوارم در ادامه، فضای گفتوگو برای این فیلم حاصل شود. همچنین باید از رعایت مناسب پروتکلهای بهداشتی در نشست تشکر کنم.
گزارش: داوود کنشلو
انتهای پیام