کد خبر: 3952089
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۵

از دست‌آوردهای انقلاب تا مقام شامخ زن

سرویس اجتماعی ایکنا، اخباری در رابطه با دست‌آوردهای انقلاب در حوزه‌های مختلف، ولادت حضرت زهرا(س)، جایگاه زن و الگوهای نوین برای زنان، جای وقف در کرونا، فعالیت‌های جهادی، آخرین وضعیت کرونا و... را منتشر کرد.

از دست‌آوردهای انقلاب تا مقام شامخ زنبه گزارش ایکنا، سرویس اجتماعی این خبرگزاری هفته پرخبری را سپری کرد، دست‌آورد‌های انقلاب در حوزه‌های مختلف، ولادت حضرت زهرا (س)، جایگاه زن و الگو‌های نوین برای زنان، جای وقف در کرونا، فعالیت‌های جهادی، آخرین وضعیت کرونا از جمله اخبار مهم این حوزه بود.
 

جای خالی ثبت وقف با نیت مقابله با کرونا

مجتبی عبداللهی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران ضمن تأکید بر ضرورت ایجاد وقفیات جدید و متناسب با نیاز‌های روز جامعه، گفت: هنوز وقفیاتی در حوزه مقابله با بیماری کرونا ثبت نشده است.
 

۳۴ هزار هیئت دانش‌آموزی در کشور فعالیت دارند

محمد رضا مسیب زاده، مدیرکل قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش در مراسم افتتاحیه پایگاه‌های مجازی کشوری هیئت‌های مذهبی گفت: ۳۴ هزار هیئت مذهبی دانش‌آموزی در کشور فعال است که مبنای فعالیت خود را به تبع شرایط موجود، فضای مجازی قرار داده‌اند.

ظرفیت‌سازی و ایجاد نظام کارآمد برای نقش‌آفرینی بانوان در توسعه

زهرا نقی زاده، رئیس جهاد دانشگاهی واحد الزهرا (س) با بیان اینکه تقویت سازوکار‌های نقش‌آفرینی بانوان می‌تواند ضامن تحقق چشم‌انداز حضور زنان در برنامه توسعه پایدار باشد، گفت: برای دستیابی به این مهم، برنامه‌ریزی‌ها باید بر ظرفیت‌سازی و ایجاد نظام کارآمد و خلاقانه برای فعال‌سازی پتانسیل‌های نیمی از منابع انسانی جامعه، یعنی همین زنان و دختران استوار باشد.
 

انقلاب نگرش منفعلانه به مهدویت را به انتظار پویا تبدیل کرد

حجت‌الاسلام محمدرضا نصوری، معاون بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) در مراسم رونمایی از کتاب «نخستین اجلاس ملی مهدویت و انقلاب اسلامی» با بیان اینکه انقلاب اسلامی رویکرد به مهدویت را تغییر داد، گفت: نگاه به مهدویت قبل از انقلاب یک نگاه منفعلانه، ایستا و منفی بود، اما انقلاب این انتظار ایستا را به انتظاری پویا تبدیل کرد که موجب غیظ دشمن شد.
 

قانون حمایت از گروه‌های جهادی؛ در یک قدمی تصویب

سردار محمد زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی با بیان اینکه قانون حمایت از گروه‌های جهادی در یک قدمی تصویب در مجلس است، گفت: هم‌اکنون این قانون در هیئت‌رئیسه مجلس قرار دارد و به زودی برای تصویب در صحن علنی مطرح می‌شود.
 

میثاق بهمن، عملیات محله محور مساجد در دهه فجر

حجت‌الاسلام حجت‌الله ذاکر، معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد از ارائه طرح «میثاق بهمن، عملیات محله محور مساجد در بهمن ماه» به ائمه جماعت و فعالان مسجدی خبر داد و گفت: این عملیات با توجه به شرایط کرونا برنامه‌ریزی شده است.

 

بهترین تبلیغ برای انقلاب خدمت بیشتر به مردم و کاهش نارضایتی‌هاست

محسن هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه انقلاب اسلامی مبتنی بر عقلانیت، مردم‌سالاری و قانون‌گرایی بود و همه مردم با همه تنوع فکری، قومی، سیاسی و دینی در صحنه حاضر بودند، گفت: بازگشت امام (ره) نقطه عطف و اوج انقلاب اسلامی بود.

کابالیسم از زنان استفاده ابزاری می‌کند

حدیث رجبی، مدیرگروه معارف اسلامی دانشگاه الزهرا (س)، در وبینار زن در نگاه اندیشمندان معاصر که از سوی جهاد دانشگاهی دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد، به موضوع ارتقای جایگاه زن در زعامت رهبران انقلاب پرداخت.

وی با بیان اینکه جریان اغوا‌گری ابلیس از زمان هبوط حضرت آدم آغاز شده و تا زمان موعود ادامه دارد، گفت: قرآن می‌فرماید که ابلیس قسم خورده که این کار را انجام می‌دهد و این کار را از طریق اغوا‌گری انجام می‌دهد. در این میان، هم مردان و هم زنان مورد اغواگری قرار می‌گیرند؛ اغواگری به معنی وارونه کردن حق است و حق جلوه دادن باطل است.

رجبی افزود: ابلیس کار خود را به تنهایی انجام نمی‌دهد، بلکه از قابیل و قابیل‌گرایان استفاده می‌کند. کابالیست‌ها بخشی از این قابیل‌گرایان هستند که در ادوار تمدن بشری بوده و وظیفه آن‌ها معاونت ابلیس در مبارزه با نبوت‌ها و توحید‌ها است.

 

نقش ویژه انقلاب اسلامی در آزادی رسانه‌ها از قید و بند کاپیتولاسیون رسانه‌ای

مسعود بصیری رئیس سازمان بسیج رسانه کشور، در گفتگو با ایکنا، ضمن مقایسه فضای رسانه‌ای کشور در قبل و بعد از انقلاب اسلامی، اظهار کرد: رسانه‌های پیش از انقلاب، حکومتی بودند. اداره سانسور وجود داشت و مطالب را از روزنامه‌ها خارج و آن‌ها را هر طور که می‌خواست اداره می‌کرد. بخش عظیمی از رسانه‌های معتبر و رسمی پیش از انقلاب از سوی دربار اداره می‌شدند و اهداف دربار را پیگیری می‌کردند. نمونه آن نیز مطلبی با عنوان «ایران و استعمار سرخ و سیاه» بود که در روزنامه اطلاعات منتشر شد. علی‌رغم اینکه کشور حدود ۳۵ میلیون نفر جمعیت داشت، تعداد روزنامه‌ها و رسانه‌های خبری بسیار پایین بود.
 
رئیس سازمان بسیج رسانه کشور با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی چند اتفاق بسیار مهم در فضای رسانه‌ای کشور رخ داد، اظهار کرد: رسانه‌ها در طول چهل سال پس از انقلاب اسلامی از نظر کیفیت و کمیت رشد کردند. حضور بانوان در رسانه‌ها به شدت افزایش یافت؛ به طوری که بیش از هزار نفر از مدیر مسئولان رسانه‌های مختلف بانوان هستند. پیش از انقلاب اسلامی از وجود بانوان به عنوان ابزاری برای نمایش دادن آن‌ها بر روی جلد مجلات و روزنامه‌ها استفاده می‌شد. پیش از انقلاب اسلامی سانسور بر رسانه‌ها حاکم بود و برخی افراد برای سانسور مجلات و روزنامه‌ها به چاپخانه‌ها می‌رفتند و مطالب مورد نظر را قیچی می‌کردند.

گفتمان‌سازی رسانه‌ای درباره زندگی مؤمنانه در جشنواره ملی آیات

عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برپایی سومین جشنواره ملی مطبوعات و رسانه آیات گفت: مخاطب این جشنواره خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای هستند و در این جشنواره درصدد هستیم آموزه‌های هدایت بخش قران و عترت با بیان امروزی با تلاش خبرنگاران به دل خانه‌ها رفته و قلوب را به خود جذب کند و موجب گفتمان‌سازی زندگی مؤمنانه شود.
 

۹۰ درصد برنامه‌های مساجد در دهه فجر مجازی است

حجت‌الاسلام ارزان مسئول کارگروه مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی ضمن تشریح برنامه مساجد در ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی، گفت: ۹۰ درصد برنامه‌های امسال مساجد کشور در ایام گرامیداشت فجر انقلاب در بستر فضای مجازی دنبال می‌شود.
 

افتتاح کارخانه خط تولید پارچه چادر مشکی

غلامرضا حسنپور، رئیس سازمان بسیج اصناف کشور از افتتاح کارخانه خط تولید پارچه چادر مشکی طی ۲۱ بهمن ماه خبر داد و اعلام کرد: هر مجموعه‌ای که پیش از این در این حوزه فعالیت داشته و امروز با مشکلاتی مواجه شده است و نیز سرمایه‌گذارانی که قصد ورود به این حوزه را دارند، مورد حمایت بسیج قرار خواهند داشت.

 

آیا فاطمه (س) می‌تواند الگو باشد وقتی زمان و مکان تغییر کرده است؟

در نشست عمومی کنگره بین‌المللی حضرت فاطمه (س)، آیت‌الله علی دوست عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به تشریح مفهوم الگو از دیدگاه قرآن پرداخت و به این سؤال پاسخ داد که حضرت فاطمه (س) چگونه می‌تواند الگو باشد، در حالی که زمان و مکان تغییر کرده است.
 
وی گفت: جواب ساده است. ما وقتی بحث از الگو می‌کنیم، به معنی شکل لباس و ابزاری که در منزل استفاده می‌شد نیست، بلکه بحث سر ارتباط این الگو‌ها با خدا، خود و خلق است. اصول اخلاقی مگر تغییر می‌کند؟! یعنی اگر بگوییم باید صادق بود، آیا مشمول زمان و مکان است؟ اگر می‌گوییم فاطمه (س) الگویی جامع، جهانی و جاودانه برای همه زمان‌ها است، منظور نحوه ارتباط ایشان با خداوند، خود و خلق خدا است.
 

رسانه‌های کشور هنوز در تراز انقلاب اسلامی نیستند

اکبر نصرالهی، رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه‌ها در اولین برنامه مثبت ۴۰ اظهار کرد: با وجود اقدامات درخور قدردانی رسانه‌ها، اما همچنان رسانه‌های کشور با توجه به آرایش جدید رسانه‌ای و مسئولیت‌هایی که دارند در تراز انقلاب اسلامی نیستند.

افزایش آمار ازدواج و کاهش طلاق در کشور

محمد مهدی تندگویان، معاون ساماندهی امور جوانان کشور از افزایش آمار ازدواج و کاهش طلاق طی سال جاری خبر داد و گفت: پس از ۲۵ سال شاهد افزایش نرخ ازدواج هستیم.
 

سهمیه‌بندی پست‌های مدیریتی؛ بیشترین ظلم به بانوان

پیروزحناچی، شهردار تهران در ویژه‌برنامه «جان زندگی» که به مناسبت گرامیداشت مقام والای زن برگزار شد، سهمیه‌بندی پست‌های مدیریتی را بیشترین ظلم به بانوان دانست.
 

خانم‌ها؛ ۸۰ درصد فارغ التحصیلان رشته‌های علوم قرآنی

در وبینار توانمندسازی زنان ضمن تشریح موفقیت‌های بانوان در امور قرآنی در کشور، در خصوص دلایل تلاش زنان برای جلب توجه و کسب رضایت خاطر مردان بحث شد.
 
لاله افتخاری در ادامه با تشریح اقدامات صورت گرفته در ایران پس از انقلاب با محور فعالیت‌های قرآنی، گفت: یکی از این اقدامات گسترش و ترویج جلسات قرآنی خانگی است که به عنوان طرح نورالثقلین اجرا شده است. اگر در منازل و جمع چند نفره خانواده که انس و الفتی بینشان وجود دارد جلسات قرآنی برگزار و خانواده حول محور قرآن جمع شوند به ترویج سبک زندگی قرآنی کمک می‌کند. از دیگر اقدامات تأسیس رشته‌های علوم قرآنی در دانشکده‌ها است. ۷۰ تا ۸۰ درصد فارغ التحصیلان رشته‌های علوم قرآنی خانم‌ها هستند که اساتید این رشته‌ها در آینده خواهندبود.
 

دین، نگاهی جهانی دارد و هنر زبانی برای پیوند ملت‌هاست

سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم افتتاح نمایشگاه «فناوری و صنایع فرهنگی» جهاددانشگاهی با بیان اینکه مرجع و مبدأ اصلی جهانی شدن دین بوده و خطابات در ادیان الهی نشان‌دهنده این مسئله است، گفت: دین، نگاهی جهانی دارد و هنر نیز زبانی جهانی است و ملت‌های جهان را با سلیقه‌های متفاوت با هم پیوند می‌زند. بازنمایی تمدن اسلامی و ایرانی به وسیله هنر امکان‌پذیر است.
 

بازهم کرونا

به گزارش ایکنا، کرونا همچنان در جامعه قربانی می‌گیرد، این هفته نیز دو ورزشکار ملی دراثر کرونا در گذشتند. وزیر بهداشت از خیز آرام کرونا در برخی شهر‌ها خبر داد و نسبت به عادی انگاری کرونا هشدار داد. از سوی دیگر اولین محموله واکسن کرونا از روسیه وارد کشور شد.
انتهای پیام
captcha