کد خبر: 3952150
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۵
حریرچی:

اتحادیه اروپا خروج واکسن را ممنوع کرده است / احتکار واکسن در برخی کشور‌های پیشرفته

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه اتحادیه اروپا خروج واکسن را ممنوع کرده است، ادامه داد: آن‌ها محدودیت جدیدی را برای صادرات واکسن قائل شده‌اند. اروپایی‌ها ادعا می‌کردند که در زمینه واکسن برای تمام جهان کار می‌کنند اما در حال حاضر کاملاً برعکس عمل کرده‌اند.

مردم همکاری  کنند محدودهای عید تسهیل می‌شوند/ افزایش شهرهای نارنجیبه گزارش خبرنگار ایکنا، ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت، شامگاه گذشته در یک گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با بیان اینکه ۳۶ شهر پرخطر در کشور وجود دارد، گفت: در حال حاضر شهر‌های نارنجی کشور به ۱۷۸ مورد رسیده است. تا پیش از این شهر‌های نارنجی منحصر به استان‌های گیلان و مازندران بود، اما در حال حاضر بسیاری از شهر‌ها در استان‌های مختلف نارنجی شده است.

حریرچی با بیان اینکه اجازه ندادیم که مردم کشورمان در فاز ۲ و ۳ آزمایش انسانی واکسن‌های کرونا، مورد آزمایش قرار گیرند، گفت: این موضوع خط قرمز ماست، برخی از کشور‌ها در این موضوع مورد امتحان و آزمایش کشور‌های دیگر قرار گرفتند.

وی ادامه داد: در حال حاضر فقط یک و نیم درصد از مردم دنیا واکسن دریافت کرده‌اند. پیش‌بینی می‌شود گروه‌های آسیب‌پذیر، افراد دارای بیماری زمینه‌ای، کادر بهداشتی و درمانی کشور‌های ثروتمند تا یک ماه دیگر واکسیناسیون را کامل کنند و برای سایر افراد نیز تا حدود اردیبهشت‌ماه این کار انجام خواهد شد اما کشور‌هایی با درآمد متوسط تا اواسط سال ۲۰۲۱ و کشور‌های فقیر در انتهای سال ۲۰۲۲ واکسینه می‌شوند.

حریرچی با بیان اینکه اتحادیه اروپا خروج واکسن را ممنوع کرده است، ادامه داد: آن‌ها محدودیت جدیدی را برای صادرات واکسن قائل شده‌اند. اروپایی‌ها ادعا می‌کردند که در زمینه واکسن برای تمام جهان کار می‌کنند اما در حال حاضر کاملاً برعکس عمل کرده‌اند.

معاون کل وزیر بهداشت با بیان اینکه برخی از کشور‌های پیشرفته در حال احتکار واکسن هستند، اظهار کرد: این درحالیست که برخی کشور‌ها هم بازار سیاه واکسن درست کرده‌اند. کشور‌هایی مانند کانادا، آلمان، فرانسه، آمریکا و استرالیا به ازای هر نفر ۴ الی ۱۱ واکسن را خریداری کرده‌اند و الان در حال احتکار هستند و برخی از شرکت‌های واکسن‌سازی از 10 روز قبل ۶۰ درصد تعهدات سه ماه اول میلادی را کاهش داده‌اند، نسبت به ۶۰ درصد کاهش خود فقط 10 میلیون دوز واکسن اضافه کرده‌اند.

حریرچی بیان کرد: هیچ کشوری نمی‌داند که واکسن‌هایی که الان تزریق می‌شود آیا ایمنی بیش از ۶ ماه تا یک سال خواهد داشت یا خیر؟ به همین دلیل به ذخیره‌سازی واکسن اقدام می‌کنند.

وی همچنین در مورد توزیع واکسن در کشور گفت: توزیع واکسن از طریق شبکه بهداشت خواهد بود، لذا واکسن به کسی داده نمی‌شود بلکه تزریق می‌شود.

معاون وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه اگر مردم یک ماه و نیم رعایت کنند محدودیت‌ها عید امسال تسهیل خواهد شد، گفت: علی رغم این تسهیل عید امسال در مسافرت‌ها چادر زدن ممنوع است. مردم در دو عید گذشته نتوانستند به مسافرت بروند، در عید سال ۹۸ متاسفانه در اکثر استان‌های کشور سیل رخ داد، اگر این یک ماه و نیم را مردم صبر کنند و همکاری لازم را داشته باشند می‌توانند به نتایج خوبی برسند. مردم از یکم آذر تا ۲۲ آذرماه حماسه ایجاد کردند، کل کشور در آذرماه قرمز و نارنجی بود اما به تدریج شهر‌های قرمز کمتر شد.

معاون کل وزیر بهداشت با بیان اینکه در زمان تعطیلات اجاره خانه از سوی مسافران نوروزی نیز ممنوع شده است، اظهار کرد: برای هتل‌ها نیز استاندارد‌هایی در نظر گرفته شده است و بر تمامی امور نظارت صورت می‌گیرد، چنانچه استاندارد‌ها رعایت نشود، پلمپ این اماکن نیز پیش‌بینی شده است.

وی تأکید کرد: از تجربه تلخ جزایر سه گانه جنوب در تعطیلات دو هفته قبل باید عبرت بگیریم چراکه پیک به جای چند ماه می‌تواند در دو سه روز و یا چند هفته ایجاد شود، لذا در عرض دو هفته قشم و کیش از رنگ آبی به نارنجی تغییر وضعیت داده‌اند.

حریرچی رعایت یادآور شد: مردم رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی را به گردن دولت می‌اندازند، اما مناسبت‌ها و ایام پیش رو نگرانی ما را چند برابر می‌کند و مردم باید در این زمینه همکاری کنند.
انتهای پیام
captcha