به گزارش ایکنا؛ کتاب گویای «چُغُک» که روایتی از وقایع تاریخی انقلاب در شهر مقدس مشهد و زندگی رهبر معظم انقلاب است، عصر روز گذشته ۲۰ بهمنماه با حضور علی بخشیزاده، معاون صدای رسانه ملی رونمایی شد.
بخشیزاده، معاون صدا در این مراسم گفت: انقلاب اسلامی به عنوان معجزه قرن، کارکردها و پدیدههای عجیبی را به وجود آورده است. اسنادی در لانه جاسوسی کشف شد که باعث ذلت ما ایرانیها بود و یکی از آنها این بود که وقتی شاه میخواست از کاخ سعدآباد به نیاوران برود، باید به سفارت آمریکا زنگ میزد و اجازه میگرفت تا این فاصله را طی کند.
وی افزود: انقلاب به ما عزت داد و خیلی سخت است در این فضا شرایط سال ۵۷ را توصیف کرد. آنچه این انقلاب را به پیروزی رساند، نگاه امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری به موضوع انقلاب و رهبری بود. ایشان باعث شدند در تمام لحظات مردم بتوانند بهترین تصمیمها را بگیرند. حتی پس از پیروزی انقلاب در جنگ ۸ ساله زمانی که از ۳۳ ملت در ایران اسیر جنگی داشتیم از افسر زن روسی و سرهنگ فرانسوی تا کشورهای ریز و درشتی که اجیر شده بودند، با ایران وارد جنگ شوند و ما در مقابل تمام دنیای آنها ایستادیم و توانستیم سربلند بیرون بیاییم.
بخشیزاده با اشاره به جنگ نرم و هدف قرار دادن ایران از سوی معاندین در حوزههای فرهنگی گفت: در کجای دنیا سراغ دارید یک شبکه تلویزیونی رایگان برای کسی ایجاد کنند. برای مبارزه با ایران بیش از ۳۰۰ شبکه ماهوارهای ایجاد شده و ما را بمباران میکند و آیه یأس میخوانند و سمپراکنی میکنند.
معاون صدای رسانه ملی با بیان اینکه مجموعه ایرانصدا در ایام الله دهه فجر بیش از ۵۵ اثر تولید کرده است، افزود: کتاب «چغک» حوادث دو روز از سال ۵۷ در مشهد را از زبان یک نوجوان به نام محمدمهدی فقیهی که در آن موقع ۱۶ ساله بوده، روایت میکند. این شخصیت در آن زمان ارتباط مستقیم با مقام معظم رهبری در مشهد داشته و پیامرسان رهبری بوده است که مجموعه ایرانصدا آن را به شکل گویا منتشر کرده است.
مهدی شاملو، مدیر ایرانصدا در ادامه این مراسم گفت: بخش کتاب گویای ایرانصدا در عرصههای مختلف فعالیت دارد و درباره انقلاب اسلامی و تبیین آن برای نسل سوم و چهارم که دوران انقلاب را ندیدهاند، تلاش میکند به عنوان یک رسانه رسالت خود را در راستای رفع شبهاتی که معاندین برای نسل جوان ایجاد میکنند، انجام دهد.
وی افزود: ایرانصدا مخاطبان جوان و نوجوان زیادی دارد و این موضوع وظیفه ما را سنگینتر کرده است. ما به سراغ کتاب «چغک» رفتیم. زیرا این کتاب اصول، ارکان و مؤلفههای درام را دارد و بسیار جذاب است.
علیاصغر عبادی، نویسنده کتاب گویای «چغک» گفت: این کتاب یک موضوع و رُمان برای رده سنی نوجوانان محسوب میشود. چُغک به زبان خراسانی یعنی گنجشک و این کتاب مبارزات مردم مشهد و انقلاب اسلامی و به صورت ویژه اتفاقاتی را که در روزهای نهم و دهم دی ۵۷ در مشهد رخ داده است را روایت میکند.
وی گفت: این رمان، قصه یک نوجوان است که در بین بزرگان انقلابی مشهد قرار میگیرد و در آن جمع، چون جثهای بسیار ریز و کوچکی داشته به چغک معروف شده است.
عبادی اظهار کرد: یکی از رهبران اصلی مبارزه در دوران قبل از انقلاب در مشهد، مقام معظم رهبری بودند که در این کتاب با بخشی از زندگی و مبارزات ایشان آشنا میشویم. اتفاقی که در روزهای نهم و دهم دی ۵۷ در مشهد رخ داد مانند جمعه سیاهی بود که در میدان ژاله تهران اتفاق افتاد و یک کشتار وحشتناکی رخ داد که یکی از بزرگترین جنایت رژیم شاه علیه ایران بود. البته این موضوع خیلی مورد بحث و گفتوگو قرار نگرفته است و مقام معظم رهبری بارها در بیانات خود اعلام کردند که این دو روز، از روزهای به یادماندنی انقلاب اسلامی محسوب میشود و به همین دلیل این موضوع برای تألیف این کتاب شد و به صورت یک رمان برای نوجوانان آماده شده است.
وی ادامه داد: تمام فعالیت چاپ این کتاب و تصویرگریهای زیاد آن، حدود یک سال طول کشید و کتاب ابتدا به صورت چاپ و سپس به صورت روایی و گویا به چاپ رسید و در عرض کمتر از ۲ سال، بیش از ۲۰ هزار نسخه از این کتاب تاکنون به فروش رفته که یکی از پرفروشترین کتابهای سال گذشته بود.
امیرمحمد صمصامی، راوی اصلی داستان «چغک» نیز گفت: با جان و دل این کار را انجام دادیم، چرا که این داستان صمیمانه و بر اساس حقیقت نوشته شده بود. روایت این کتاب یک خاطره خوب برای من بود و امیدوارم بابی باشد برای اینکه بیشتر در تاریخ تفحص کنیم.
امیر فرهانی، راوی شخصیت اصلی داستان با اشاره به اینکه از نظر سن یک سال با شخصیت اصلی کتاب فاصله سنی دارم، گفت: سعی کردم خودم را جای او بگذارم و حضور در این اثر برای من بسیار لذتبخش بود و یکی از افتخارات من در سالهای فعالیتم بازی این نقش در ایرانصداست.
در انتهای این نشست از علیاصغر عبادی نویسنده کتاب، زهرا عبداللهزاده تهیهکننده، امیرمحمد صمصامی، راوی و بازیگر، امیر فرخاننیا، میلاد محمدیپور، سعیده فرضی و سیدعلی میر طالبیپور به عنوان بازیگر تجلیل شد.
انتهای پیام