مجید ملامحمدی، نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتوگو با ایکنا درباره مجموعه کتابهای «دوستان پیامبر(ص) و علی(ع)» گفت: این مجموعه چهارده جلدی دربرگیرنده زندگی چهارده تن از یاران پیامبر(ص) و امام علی(ع) است که اغلب از چهرههای معروفی هستند و در لحظات بسیاری در کنار ایشان حضور داشتند. در واقع این شخصیتها انسانهای خالص، شجاع و پاکی بودند که همیشه گوش به فرمان آنها بوده و در تاریخ اسلام به عنوان دوستدار اهل بیت(ع) شناخته میشوند.
وی افزود: مقداد، ابوذر، کمیل، سلمان فارسی، مسلم بن عقیل، اویس قرنی، جعفر طیار، حمزه، مالک اشتر و ... از جمله این شخصیتها هستند. پیش از نوشتن این مجموعه بسیار فکر کردم تا اثر تازه و متفاوتی برای نوجوانان نگارش شود. البته کم و بیش درباره بعضی از این شخصیتها نوشته شده بود و برخی نویسندگان نیز رمانهایی را درباره بلال حبشی یا سلمان فارسی نوشتهاند.
ملامحمدی ادامه داد: زندگینامه هر یک از این شخصیتها به شکل داستانی یعنی به صورت کوتاه کوتاه از شروع زندگی تا در کنار پیامبر بودن و شهادتشان به مقداری که در تاریخ و منابع معتبر و مستند هست، نوشته شده است. در نگارش این داستانها سعی کردم زندگینامه داستانی با نثر جذاب، نگاه نو و حال و هوای همان زمان باشد. یعنی پرداخت داستانی، توصیفاتی که به کار برده شده، حتی دیالوگها، اتفاقات و ماجراهای داستانی مربوط به زمانه شخصیتهاست.
این نویسنده در ادامه با بیان اینکه نگارش این مجموعه بیش از یک سال به طول انجامیده است، گفت: صدای دوست داشتنی (بلال حبشی)، فریاد ربذه (ابوذر)، شیر صحرا (حمزه)، پرنده مهاجر (جعفر طیار)، مهربانترین عمو (ابوطالب)، داستان کمیل (کمیل)، در جستجوی خورشید (اویس قرنی)، صدای علی (عمار یاسر)، مسافر حبشه (مقداد)، در آتش فتنه (حجربن عدی)، یار ایرانی (سلمان فارسی)، سفیر (مسلم بن عقیل)، خرما فروش عاشق (میثم تمار)، سردار (مالک اشتر) عناوین این مجموعه ۱۴ جلدی است و پس از نگارش هر داستان، پیام پندآموز داستان نیز برای بچهها بیان شده تا خستهکننده نباشد و آنها بتوانند با درک بهتری از داستان لذت ببرند.
وی با اشاره به مخاطب این داستان بیان کرد: این مجموعه داستان ویژه نوجوانهاست، اما برای جوانها و والدین نیز قصههای شیرین، جذاب و خواندنی خواهد بود. حجم داستانها بلند نیست و شکل رمان ندارد، همچنین انتشارات کتاب جمکران به طراحی آن از نظر قطع و اندازه، فرم و گرافیک توجه کرده و تصویرگری آن نیز از سوی اسماعیل چشرخ انجام شده است.
ملامحمدی با اشاره به منابع استفاده شده در این کتابها گفت: با توجه به اینکه همه داستانها در یک اثر متمرکز نبود، از این رو به کتابهای بسیاری مراجعه کردم و از منابع معتبر و دست اول شیعی که در استناد به آنها ایمان داریم؛ استفاده کردم که ارجاعات آنها در پایان کتاب آمده است.
وی یادآور شد: سعی کردم قصههایی را بیان کنم که متناسب با حال و هوای نوجوانها و سن آنها باشد و بتوانند قصهها را درک کرده و ارتباط خوبی برقرار کنند و از آنها الگو بگیرند.
انتهای پیام