کد خبر: 3954447
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۳
سالاری بیان کرد:

پوشش بیمه‌ای 100 درصدی بیماران با اجرای نسخه الکترونیک

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به توقف تولید دفترچه بیمه کاغذی و راه‌اندازی نسخه‌نویسی الکترونیک، از جمله مزایای این طرح را پوشش صد درصدی درمان بیماران صعب‌العلاج دانست.

پوشش بیمه‌ای 100 درصدی بیماران بیماران با اجرای نسخه الکترونیکبه گزارش ایکنا، مصطفی سالاری، مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی، امروز 28 بهمن‌ماه، در نشست خبری مشترکی با سازمان نظام پزشکی در رابطه با توقف تولید دفترچه‌های درمانی از ابتدای اسفندماه با بیان اینکه نسخه‌نویسی الکترونیک در مراکز درمانی ملکی سازمان یا طرف قرارداد انجام می‌شود، گفت: همچنین این مهم در مطب‌ها و دیگر نقاط توسط یک نرم فزار واسط صورت می‌پذیرد.

وی افزود: الکترونیک شدن خدمات سلامت کار بسیار دشواری است، چراکه ممکن است در برخی نقاط زیر ساخت‌های الکترونیک مناسبی وجود نداشته باشد. به هر حال این کار را آغاز کرده و امیدواریم بتوان آن را به خوبی در کشور پیاده کرد.

وی یادآورشد: الزام و اجباری برای نسخه نویسی الکترونیک نداریم و ممکن است پزشکی تمایل یا توانایی استفاده از این نسخه را نداشته باشد اما تا ۳۰ بهمن همچنان دفترچه تولید می‌شود. از یکم اسفندماه، تولید دفترچه متوقف می‌شود اما دفترچه‌های کاغذی قابل استفاده خواهد بود و پزشک می‌تواند در آن نسخه بنویسد؛ بنابراین دفترچه حذف نخواهد شد بلکه صدور دفترچه‌های جدید متوقف می‌شود.

سالاری ادامه داد: نیاز بود تفاوتی برای مزیت نسخه الکترونیک قائل شویم. اولین مزیت این است که بخشی از تعهدات را همان روز به مرکز پرداخت می‌کنیم و مابقی را تا پایان هرماه و طی ۱۰ روز واریز می‌کنیم اما اگر نسخه‌نویسی کاغذی باشد، چون باید اوراق جمع شوند و صورتحساب را بررسی کنند، معمولاً دو ماه زمان می‌برد؛ بنابراین پرداخت با تأخیر همراه می‌شود. اکنون مدعی هستیم که تعهدات را به روز می‌پردازیم، اما مشکل فرایند کاغذی زمانبر بودن تجمیع آن است. اولویت ما، پرداخت تعهد خدمت در بستر الکترونیک است. از تسهیلات دیگری هم که پیشنهاد شود استقبال می‌کنیم.

سالاری در ادامه با بیان اینکه هدف الکترونیک شدن پوشش مناسب و ارائه خدمات درمانی بهتر به مردم است، گفت: نسخه‌نویسی الکترونیک این امکان را فراهم کرده است تا پوشش درمانی بیماران صعب‌العلاج، مزمن و برخی از بیماری‌های سالمندی را ۱۰۰ درصد پوشش دهیم و در مراکز درمانی دولتی در برخی شهرستان‌ها نیز هزینه‌ها ۱۰۰ درصد پوشش داده شود.
 

ارائه خدمات به بیمار در پی حذف دفترچه خدشه‌دار نشود

 
در ادامه محمد جهانگیری، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی، با بیان اینکه نسخه الکترونیک باید جزئی از پرونده الکترونیک سلامت باشد، گفت: اگرچه از اقدام توقف تولید دفترچه‌های درمانی حمایت می‌کنیم، اما راه‌اندازی نسخه الکترونیک نباید با شتابزدگی انجام شود.

وی ادامه داد: مسیر‌ها باید مشخص باشد، نخست اینکه باید به بیمار فکر کنیم، یعنی کیفیت خدمات کاهش پیدا نکند. دوم اینکه محرمانگی اطلاعات بیمار نباید خدشه‌دار شود، همچنین دسترسی بیماران به خدمات سلامت نباید محدود شود.

جهانگیری یادآور شد: مکانیزم‌های مختلفی برای اینکه مردم خدمات سلامت دریافت کنند موجود است؛ در شرایط کرونا نباید صف، انتظار و تعلل ایجاد شود، چنانچه این مسائل به وجود آید ممکن است این طرح متوقف شود.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه نباید الزامی برای نسخه‌نویسی الکترونیک وجود داشته باشد، گفت: در هیچ کجای دنیا نسخه الکترونیک به صورت کامل اجرا نشده است، هیچ کشوری هم نسخه الکترونیک را به صورت کامل ندارد و در برخی مواقع از نسخه‌های کاغذی هم استفاده می‌شود. حذف دفترچه درمانی را به نسخه الکترونیک نباید گره زد، چراکه اگر این اتفاق رخ دهد طرح با شکست مواجه می‌شود.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه نسخه‌نویسی الکترونیک باید با مکانیسم تشویق صورت پذیرد، گفت: پزشکان می‌توانند از یک پنل واحد استفاده کنند و به تمام بیمه‌ها ارسال کنند.
 
وی همچنین در رابطه با نسخه‌نویسی الکترونیک در بیمه‌های مختلف، یادآور شد: هر سامانه‌ای که مورد تأیید وزارت بهداشت باشد، پزشکان می‌توانند از آن استفاده کرده و به صورت پنل واحد از آن بهره‌مند شوند. لزومی ندارد پزشکان حتماً از پنل سازمان تأمین اجتماعی و یا بیمه سلامت استفاده کنند، یکی از دغدغه‌های پزشکان استفاده از چند پنل مختلف بود، ما این امکان را فراهم کردیم که پزشکان از هر پنلی که برای آن‌ها امکان‌پذیر است استفاده کنند.
 

چگونگی بهره‌گیری از  خدمات درمانی بدون دفترچه درمانی

 
امیرعباس منوچهری، معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه طرح حذف دفترچه‌های بیمه‌ کاغذی و نسخه الکترونیک دو طرح جداگانه هستند، گفت: این دو طرح علی‌رغم اینکه دو طرح جداگانه هستند اما به موازات یکدیگر پیش رفته و یک هدف واحد را دنبال می‌کنند.

وی با بیان اینکه طرح نسخه‌نویسی الکترونیک به جهت بعد ملی و مزایایی که دارد همانند طرح تحول سلامت است، گفت: از ابتدای اسفند با توقف تولید دفترچه‌های جدید کاغذی، گام مهمی را به سمت اجرای نسخه‌نویسی الکترونیک و تشکیل پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان برخواهیم داشت.

منوچهری با بیان اینکه یکی از دستاورد‌های نسخه‌نویسی الکترونیک، جلوگیری از سوء استفاده‌های احتمالی از دفترچه‌های بیمه است، گفت: یکی از مهمترین دغدغه‌های ما استحقاق‌سنجی بیمه‌ای افرد است. باید اطمینان پیدا کنیم که خدمت به درستی ارائه می‌شود. در همین راستا روش‌های مختلفی برای نظارت وجود دارد، اما با این حال هنوز هم علی‌رغم عکس‌دار بودن دفترچه‌های بیمه سوء استفاده‌هایی صورت می‌گیرد.

منوچهری در ادامه به تشریح جزئیاتی از نحوه ارائه خدمات در صورت حذف دفترچه درمانی پرداخت و گفت: جلساتی با ثبت احوال و سازمان‌های دیگر برای دسترسی به سوابق هویتی افراد برگزار شده است. اگر در ابتدای این طرح سختگیری کنیم ممکن است عرصه بر مردم سخت شود، لذا همه فرایند‌های نظارتی را از همان ابتدا با شدت انجام نمی‌دهیم و به تدریج این کار را انجام خواهیم داد.

منوچهری بیان کرد: دو ماه نخست اجرای این طرح دوره فراگیری بوده و از روش‌هایی مانند دریافت کد رهگیری از شماره تلفن مراجعه کننده صرف نظر می‌کنیم، اما در ادامه نسبت به کنترل این موارد با روش‌های مختلفی اقدام خواهیم کرد.

وی در رابطه با مدارک لازم برای احراز هویت در پی حذف دفترچه‌های کاغذی نیز گفت: برای افراد زیر ۱۸ سال شناسنامه قابل قبول است. ضمن اینکه توصیه می‌کنیم جلد دفترچه هم دور انداخته نشود و آن هم یکی از مدارک قابل قبول برای احراز هویت است. کارت ملی دیگر مدرک برای احراز هویت است.

معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی در رابطه با نگرانی‌های سازمان نظام پزشکی و انجمن داروسازان در رابطه با اجرای نسخه الکترونیک اظهار کرد: این دغدغه‌ها درست است. قرار است همه ارکان نظام سلامت در کنار هم هدفی را به سرانجام برسانیم، اگر اجزای یک سیستم را به طور کامل نبینیم به سرانجام نمی‌رسد.

معاون درمان سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه دغدغه جدی نظام پزشکی الزام پزشکان به صدور نسخه الکترونیک است، گفت: این دغدغه را برطرف کرده‌ایم و برای پیوستن پزشکان به این طرح مشوق ایجاد کرده و هیچ الزامی در حال حاضر برای استفاده از نسخه الکترونیک وجود ندارد.

منوچهری یادآور شد: هفته گذشته در هیئت مدیره مصوب کردیم تا در ۳۷۵ شهرستانی که سازمان نظام اجتماعی مرکز ملکی ندارد خدمات بستری به تمامی بیمه‌شدگان در بیمارستان‌های دولتی رایگان باشد. همچنین خدمات بستری برای افراد بالای ۶۵ سال در مراکز دانشگاهی و طرف قرارداد رایگان است.

معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی یادآور شد: ۶۰ میلیون مراجعه در سال برای دریافت و تمدید دفترچه وجود که عوارض زیادی داشت. با حذف دفترچه‌ها از این عوارض پیشگیری می‌شود. اگر پزشکی طرف قرارداد سازمان تأمین اجتماعی بوده و امضای دیجیتال داشته باشد همان روز و تا ۱۲ شب، ۹۵ درصد هزینه ویزیت او پرداخت می‌شود و اگر پزشکی علی‌‎رغم طرف قرارداد بودن، امضای دیجیتال نداشته باشد ۸۰ درصد این تعهدات پرداخت می‌شود.

منوچهری یادآور شد: داروخانه‌ها باید تا پیش از این ۳۰ درصد مبلغ دارو را از بیمار می‌گرفتند و ۷۰ درصد را بیمه پرداخت می‌کرد که آن هم با تأخیر بود، اما اکنون بلافاصله ۲۰ درصد مبلغ دارو را بلافاصله بیمه پرداخت می‌کند

معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی درباره چگونگی ارائه مدارک پزشکی به بیمه‌های تکمیلی در صورت الکترونیکی شدن نسخ گفت: مذاکرات بسیاری با بیمه‌های تکمیلی صورت گرفته و توافق شد با در اختیار گذاشتن API مسئله حل شود. به ۲۹ شرکت بیمه، نامه‌هایی ارسال و برای تبادل API اعلام آمادگی شده است. از این طریق زبان سامانه‌ها برای همدیگر قابل فهم خواهد بود.

معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی درباره برخی تخلفات و سوء‌استفاده‌ها از کدملی با حذف دفترچه‌های کاغذی گفت: تخلفات با دفترچه هم وجود داشت. اگر عکس تطبیق داده نشود هم امکان سوء استفاده وجود دارد. درباره کارت ملی هم همینطور است، اما وقتی شماره تلفن ثبت باشد برای بیمه شده و پزشک کدرهگیری پیامک می‌شود که فعلا برای چندماه اول اجباری نمی‌شود و هر زمان اجباری شود این مسئله هم حل می‌شود.

شهرام غفاری، مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی، نیز در این نشست با بیان اینکه نسخه الکترونیک دو سه سالی است که در تأمین اجتماعی در حال اجراست گفت: عدم صدور دفترچه‌های کاغذی و نسخه نویسی الکترونیک همدیگر را کامل می‌کنند. بیش از ۶۵ میلیون نسخه در مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی نوشته می‌شود که ۹۸ درصد آن‌ها الکترونیک است و برنامه جدیدی محسوب نمی‌شود.

وی افزود: از ابتدای سال ۱۰ درصد و امروز بیش از ۷۰ درصد نسخ در مراکز طرف قرارداد به صورت الکترونیک نوشته می‌شود و در جریان است.

مدیرکل درمان غیر ستقیم سازمان تأمین اجتماعی در رابطه با هزینه‌هایی مانند پرینت نسخه برای داروسازان گفت: امروز صبح با انجمن داروسازان توافق شد تعرفه‌گذاری نسخه‌نویسی الکترونیک در شورای عالی بیمه بررسی شود. این یک تصمیم ملی است و قول دادیم فرایند‌های اضافه شده را تسهیل کنیم.

وی بیان کرد: داروخانه‌ها چند پنل برای هر بیمه‌گر داشتند، اما اکنون در سیستم خودشان می‌توانند نسخه را ثبت کنند و به بیمه‌ها بفرستند. نسخه الکترونیک یک طرح بزرگ و نیازمند تعامل و همکاری است.
انتهای پیام
captcha