به گزارش ایکنا، آیین رونمایی از سبد اول محصولات زندگی تبیان از سوی خانه نوآوری تبیان امروز یکشنبه سوم اسفندماه با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و حجتالاسلام قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در محل این مجموعه برگزار شد.
حجتالاسلام قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در سخنانی طی این مراسم با تأکید بر اینکه باید متناسب با سبک زندگی امروز چارهاندیشی کرد، گفت: ما مسائل خود را داریم و باید متناسب با آنها چارهجویی کنیم. دشمنان بشریت به خانواده هجمه وارد کردهاند و در این کارزار به دنبال روش اختصاصی و بومی خود برای مقابله با هجمهها میگردیم.
قمی با تأکید بر اینکه یکی از مزایای تبیان، تولیدی و خلاقانه بودن محصولات است و این حرف نویی است، گفت: روایت این پیشرفتها به خوبی عرضه نشده است. پیشرفتها را باید روایت کرد؛ حرکت ما به سمت جلو بوده است. گامهای برداشته شده در مسیر احیای زندگی و فراهم کردن حیات طیبه در جامعه ایرانی است و در این حوزه تبیان به توصیه بسنده نکرده است و فعالیتهای خود را تا سامان دادن به سبک زندگی گسترده کرده است.
وی افزود: برای سبک زندگی جهاد مهم همهجانبه و هوشمندانه را باید پیش بگیریم و در این مسیر هم چشم امید ما به جوانان است. جان مایه پیشرفت حقیقی گام برداشتن به سمت قلههای این مسیر است.
کمیل خجسته، مدیرعامل مؤسسه تبیان در سخنانی بیان کرد: تبیان یک سازمان فناورانه اجتماعی است و تلاش میکند در جهانی که روز به روز بیشتر در عصر شبکه غرق میشود و فناوریهای ارتباطی زندگی را بیشتر درگیر میکند، نقش محوری خود را ایفا کند.
وی افزود: برای رفع نیازها و چالشهای خانوادههای ایرانی، با خلق ایدههای نوآورانه، محصولات فناورانهای تولید شدهاند. تبیان در لایههای متعدد با مجموعه خود تلاش میکند اکوسیستم مطلوب برای زندگی در این عصر را ایجاد کند. تلاش میکنیم در مجموعههای خود محصولات بالقوه برای مخاطبان ایرانی تولید کنیم.
در ادامه این مراسم، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، طی سخنانی با تأکید بر اینکه آموزشها در کشور زیاد است، اما کاربرد آنها در زندگی مورد سوال قرار میگیرد، اظهار کرد: دستاورد بسیاری از پژوهشگاههای علوم انسانی، ایجاد کتابخانهها و پژوهشهای انجام شده است. نمیگویم کتاب نوشتن خوب نیست، اما چرا نمیتوانیم این موارد را پیادهسازی کنیم؟ این یعنی یکجای کار مشکل دارد.
وی با بیان اینکه قدرت علوم انسانی ایجاد فرهنگ پیادهسازی دستاوردهای علمی این حوزه است، ادامه داد: اثر این علوم در زندگی مردم باید دیده شود و راه آن هم ایجاد پلتفرمها و زیرساختهای لازم است تا از نوآوریهای حوزههای تکنولوژی استفاده کنیم. از سوی دیگر، مهم است که چگونه علوم انسانی را در حوزههای پزشکی و علوم مهندسی وارد کنیم، چرا که همه این علوم با هم هستند و در کنار تحقیقات پایه، شرکتها باید به امر تجاریسازی بپردازند. بیش از ۵۰ درصد دانشجویان ما در حوزههای علوم انسانی تحصیل میکنند.
وی با بیان اینکه نهمین زبان جهان در حوزه اینترنت هستیم اما به لحاظ جمعیتی تعداد قابل توجهی مخاطب این زبان نیستند، گفت: هر چقدر پلتفرمها توسعه پیدا کنند، قدرت نفوذ فرهنگی ما در جهان توسعه پیدا میکند و خروجی آنها منتهی به فیلم و انیمیشن و بازی شود، اتفاقات خوبی را شاهد خواهیم بود. تبیان به عنوان یکی از مؤسسههای معتبر قادر است در این مسیر حرکت کند و توسعه پلتفرمهای تلفیق علوم انسانی با سایر علوم به همت تبیان در حال ایجاد و توسعه است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه یکی از مشکلات در کشور سرکوب نوآوری است، افزود: تعداد بیشمار کارمندان و قوانین بسیار زیاد، هر گونه نوآوری را در نطفه خفه میکند. حضور در این مسیر شبیه به یک مبارزه است. این مشکلات تبعات ناشی از اقتصاد نفتی و دولت چاقی است که اجازه ایجاد محیط کسبوکار را نمیدهد. ما در این راستا وظیفه خود میدانیم که از این نگاه جدید حمایت کنیم تا در تمامی عرصههای اشتغال، اقتصاد و فرهنگ شاهد توسعه باشیم.
یادآوری میشود، استارتاپهای مجموعه تبیان با هدف توانمندسازی خانوادهها در حوزههای مختلف سبک زندگی و زیست مجازی مورد بهرهبرداری قرار گرفت. همچنین ما بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان تبلیغات اسلامی، تفاهمنامهای به منظور افزایش همکاریها به امضای سورنا ستاری و حجتالاسلام والمسلمین قمی رسید.