به گزارش ایکنا؛ حجتالاسلام والمسلمین سیدعلیرضا ادیانی، رئیس سازمان عقیدتی ــ سیاسی ناجا طی سخنانی در همایش توجیهی – تخصصی مشاوران و کارشناسان مذهبی کلانتریهای سراسر کشور، ضمن تسلیت به مناسبت شهادت هفتمین اختر آسمان امامت و ولایت حضرت موسی بنجعفر(ع) و نیز بیان تبریک به مناسبت بعثت نبی مکرم اسلام(ص)، اظهار کرد: یکی از اقداماتی که طلبههای جوان باید انجام بدهند، انس با کلام معصومین(ع) و مطالعه کتب روایی و احادیث به ویژه کتب اربعه شیعه است.
وی افزود: طلبههای جوان باید تلاش کنند که در ابتدا خود به دستورات معصومین(ع) عمل کنند و سپس، این دستورات را برای مخاطبان خود نیز تشریح کنند؛ چراکه فرمایشات معصومین(ع) در واقع ترجمه قرآن است. اهل بیت(ع) غیر از قرآن چیز دیگری نمیگفتند. امام موسی کاظم(ع) میفرمایند: «جناب لقمان به فرزندش فرمود که عاقلترین مردم کسی است که در مقابل حق متواضع و فروتن است».
حجتالاسلام ادیانی ادامه داد: امروز دنیای غرب و مادیات به دلیل اینکه در مقابل ندای آسمانی امام(ره) و خلف صالح او تسلیم نیستند، صاحب عقل و خرد نیستند. امام کاظم(ع) میفرمایند: «دنیا، دریایی عمیق است که عالمان زیادی را برای رسیدن به مقام و منصب دنیوی و برای اندوختن اموال دنیا غرق کرده است». اگر دنیا میتواند افراد خبره و خاص زیادی را غرق کند، اگر مراقبت نکنیم و خودسازی نکنیم و چشممان را در مقابل زینت و زیور دنیا نبندیم، خودمان نیز مجذوب میشویم.
وی بیان کرد: اگر بخواهیم مجذوب متاع دنیوی نشویم، راهی جز کسب تقوا و پرهیزگاری نداریم. طلبههای جوان سرباز امام زمان(عج) هستند. امروز خیمه اهل بیت(ع)، نظام اسلامی ایران است. اگر به سلاح تقوا مجهز شویم، دیگر به هیچ سلاحی نیاز نداریم. طلبههای جوان بدانند که اگر داخل اتاق نشسته و به دنبال میز و تشکیلات بودند، از رسالت اصلی خود که همان تربیت انسان است، غافل شدهاند.
رئیس سازمان عقیدتی ــ سیاسی ناجا خطاب به طلبههای جوان اظهار کرد: شما باید مثل یک طبیب دوار عمل کنید و دائم در حال جنب و جوش و تربیت مجموعه تحت امر خود باشید. هم خود مجهز به سلاح تقوا شوید و هم دیگران را مجهز کنید. مقام معظم رهبری در کتاب معیشت مؤمنانه میفرمایند: «گاهی گزارشهایی به ما میرسد که انسان خجالت میکشد وقتی آنها را میشنود؛ که عدهای مسئول، تعداد زیادی ماشین در اداره خود پارک کردهاند. چه ضرورتی دارد که مسئولان اینقدر اهل تشریفات باشند. اگر اهل ورع و بیاعتنایی به زخارف دنیا بودیم، در چشم مردم عزیز میشویم». بعد میفرمایند «اگر مسائل امنیتی اجازه میداد، با پیکان در سطح شهر تردد میکردم».
حجتالاسلام ادیانی ادامه داد: روحانیان کلانتری نباید روزشان را بدون مطالعه سپری کنند. مقام معظم رهبری فرمودند «هر جا که طلبه هست، باید در رشته تخصصی خودش و پاسخگویی به مسائل شرعی و مذهبی، سرآمد همه باشد». نباید فکر کنید که جذب سازمان عقیدتی ــ سیاسی شدید و همه چیز تمام شد. باید یک سیر مطالعاتی برای خود پیشبینی کنید و یک برنامه منظم برای مطالعه و پژوهش داشته باشید. هیچ اشکالی ندارد که طلبه ما در کلانتری به درجه اجتهاد برسد و یک عالم جامع و کامل بشود.
وی افزود: امام موسی بنجعفر(ع) میفرمایند: «ای هشام! مردم برای اطاعت از خدا خلق شدهاند». حرکت همه پیامبران و ائمه(ع) برای خدا و برای این بود که مردم نسبت به خدا، شناخت و معرفت پیدا کنند. انقلاب اسلامی امام(ره) برای خدا بود و لا غیر. حرکت شما، حرف شما، تصمیم شما، عمل شما باید برای خدا باشد. تلاش کنید که افراد مخاطب شما مطیع خدا شوند. از مأموران کلانتری مراقبت کنید تا نسبت به مردم مهربان باشند و برخورد حکیمانه با مردم داشته باشند.
رئیس سازمان عقیدتی ــ سیاسی ناجا تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی میفرمایند: «مردم عملکرد و رفتار مأموران کلانتری را به اسم نظام به حساب میآورند. اگر رفتار مأمور کلانتری منصفانه و شیرین باشد، این رفتار را به نظام نسبت میدهند». شما باید در کلانتری اثرگذار باشید، نه اثرپذیر. فلسفه حضور شما، ارتقای رفتار و نهادینه کردن دستورات اسلام و قرآن در قلب و جان مأموران است. شما باید کلانتری را به یک حوزه علمیه تبدیل کنید. یعنی مأموران عاشق فراگیری دستورات اسلام بشوند و از شما دستورات دینی را مطالبه و بر طبق آن عمل کنند.
حجتالاسلام ادیانی اظهار کرد: ما بنا نداریم که در کلانتری یک دستگاه اداری درست کنیم و میز و دفتر راه بیندازیم. میز کار و محل کار شما، محراب و منبر و نمازخانهها است. ما میخواهیم که شما آداب صحیح و برخورد درست و اسلامی را به مأموران کلانتری آموزش بدهید و مردم بدانند این کسی که در کلانتری است، درد او را میداند و اهتمام دارد که مشکل او را حل کند. اگر هم حل نکرد، سنگ صبور او است. خود روحانیان نیز باید مظهر مهربانی و رأفت اسلامی باشند و با عمل خودشان محیط کلانتری را معنوی و تربیتی کنند و از مأموران تحت امر خود مراقبت و صیانت کنند و ارتباط برادرانه و دلسوزانه داشته باشند.
وی در پایان سخنان خود خطاب به طلبههای جوان بیان کرد: علاوه بر اثرگذاری در محیط کلانتری، تلاش کنید با محیط پیرامون کلانتری یعنی امام جماعت محل، معتمدین محل، پایگاههای بسیج، مساجد ارتباط بگیرید و در آنها هم اثر بگذارید. هوشیار و چشم بینا و بیدار باشید و با تمام وجود از انقلاب و نظام و ارزشهای اسلام دفاع کنید. روحانیان مستقر در کلانتریها، نیروی انتظامی را در تحقق تربیت پلیس در تراز اسلامی یاری کنند.
انتهای پیام