
مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشور، در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به افزایش مصدومان حوادث مرتبط با چهارشنبهسوری در سال جاری نسبت به سالهای گذشته اظهار کرد: امیدوار بودیم با توجه به کاهش مصدومان در سال گذشته امسال نیز شاهد حداقل مصدومان باشیم، اما این انتظار برآورده نشد و شاهد رشد فزاینده در سال جاری هستیم.
وی با بیان اینکه تا روز دوشنبه ۲۶۳ نفر دچار آسیب شدهاند، گفت: سال گذشته در مدت مشابه این عدد ۸۲ نفر بود، فوتیهای سال گذشته ۱ نفر بود و امسال به ۵ نفر رسیده است. سال گذشته ۱۲ نفر دچار قطع عضو شدند که امسال تا قبل از روز چهارشنبه آخر سال، متأسفانه ۳۲ نفر اعضای بدن خود را از دست دادهاند. همچنین سال گذشته ۲۵ نفر دچار سوختگی شدند که امسال ۹۰ نفر شدهاند، همچنین ۲۸ نفر در سال گذشته در اثر آسیبهای چشمی مصدوم شدند که این آمار امسال به ۷۱ نفر رسیده است.
وی افزود: کشتههای امسال شامل دو مرد ۳۱ ساله و ۳۵ ساله در شهرستان بانه و یک مرد ۲۴ ساله در شهرستان سقز استان کردستان، یک دختر ۶ ساله در شهر تبریز استان آذربایجان شرقی و یک مرد ۳۱ ساله در استان تهران هستند.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور یادآور شد: در حوادث مرتبط با چهارشنبه آخر سال استانهای تهران، آذربایجان شرقی، مرکزی، زنجان و کرمانشاه بیشترین مصدومان و استانهای کرمان، هرمزگان و مازندران کمترین مصدومان را داشتهاند.
خالدی یادآور شد: ۱۷۵ نفر از مصدومان نیز در بازه سنی ۶ تا ۱۸ سال قرار دارند. متأسفانه ۱۲ نفر از مصدومان کمتر از شش سال سن دارند و ۱۰ درصد مصدومان نیز افرادی هستند که هیچ نقشی در تهیه و توزیع یا استفاده از مواد محترقه چهارشنبه سوری ندارند، این افراد از محل کار و یا محلهای دیگر در حال بازگشت به خانه بودند.
سخنگوی سازمان اورژانس با اشاره به نقش آموزش در کاهش مصدومان سال گذشته، اظهار کرد: طی دو سال اخیر سازمان اورژانس با همکاری آتشنشانی با حضور در مدارس و مساجد به آموزش دانشآموزان و خانوادهها برای پیشگیری از حوادث پرداخت. متأسفانه امسال به دلیل کرونا این آموزشها انجام نشد. متأسفانه رسانهها نیز آنچنان که باید و شاید به این موضوع نپرداختند اما ما سعی کردیم از طریق فضای مجازی این آموزشها را پیش ببریم.
وی با اشاره به نقش خانوادهها در کاهش مصدومان چهارشنبه آخر سال گفت: خانوادهها سعی کنند در این روز کودکان خود را در خانه سرگرم کرده و از رفت و آمد آنها به فضاهای شلوغ جلوگیری کنند. هر از گاهی به بازرسیهای نامحسوس از مکانهایی که ممکن است کودکان و نوجوانان خود، وسایل آتشبازی یا مواد محترقه نگهداری میکنند پرداخته و در صورت کشف آن را به سازمان آتشنشانی تحویل دهند.
خالدی بیان کرد: چنانچه شهروندان با فرد مصدومی مواجه شدند بلافاصله با اورژانس تماس بگیرند و در انتظار آن بمانند. نیروهای اورژانس در اسرع وقت برای رسیدگیهای پزشکی و درمانی به مکان مورد نظر میرسند.
سخنگوی اورژانس با اشاره به شیوع کرونا نیز گفت: امسال اگر کسی مصدوم شود بیش از دیگران در معرض کرونا خواهد بود. مراجعات به مراکز درمانی و بازگشت آنها به منازل نیز میتواند این ویروس را جابهجا کرده و موجب گسترش ویروس در بین خانوادهها شود.
انتهای پیام