
به گزارش خبرنگار ایکنا؛ انتشارات کتاب نیستان به مناسبت فرا رسیدن میلاد حضرت امام حسن مجتبی(ع)، همزمان با پانزدهم ماه مبارک رمضان دو کتاب «غنچه یاس کبود» و «حاء. سین. نون» را معرفی و منتشر کرده است.
نگاه تازه در داستان صلح امام حسن(ع)
کتاب «غنچه یاس کبود» نوشته هادی شریفی و ویراستاری سیدمهدی شجاعی است. این کتاب از داستان ازدواج حضرت علی(ع) با حضرت فاطمه(س) شروع میشود و سپس با ماجرای ولادت امام حسن(ع) و روایت ماجراهای تاریخی مانند غدیر خم، رحلت پیامبر اکرم(ص)، حضرت فاطمه(س) و شهادت حضرت علی(ع) ادامه پیدا میکند و در فصول پایانی نیز به شرح صلح امام حسن(ع) با معاویه و شهادت امام حسن(ع) میپردازد.
شریفی در این کتاب در کنار بهرهمندی از شیوه بیان من راوی برای بیان داستان خود و در کنار استفاده از نثری روان، احادیث و روایات و نقلهای ارائه شده در منابع دینی و تاریخی درباره زندگی ائمه را در خدمت متن داستانی کتاب درآورده است. همچنین نگاه تازهای به این بخش از تاریخ اسلام داشته که از ویژگیهای دیگر کتاب محسوب میشود و همین مسائل منجر به خواندنی شدن روایت تاریخ شنیده شده است.
نویسنده برای روایت تاریخی خود در این کتاب ۱۸۴ صفحهای مخاطب را به بیش از ۷۵ اثر دینی و تاریخی در این زمینه ارجاع داده است که در آنها منابع روایی اهل سنت نیز به چشم میخورد و از ویژگیهای این کتاب میتوان ارجاع احادیث پیرامون فضایل اهل بیت(ع) را به کتب اهل سنت دانست.
از آثار دیگر هادی شریفی میتوان به کتاب «خوننوشت» اشاره کرد که درباره واقعه عاشوراست.
برشی از «غنچه یاس کبود»
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «همه میدانستند که مقامی که معاویه چنگ زده بود، در حد او نیست و او بسیار پستتر از آن است و حتی خود معاویه نیز به پسرش یزید این را میگفت که البته این حق از آن حسن است و همه افرادی که امام حسن(ع) را شناخته بودند و گرد معاویه جمع شده بودند_مانند عمروعاص_بارها و بارها گفته بودند که حسن(ع) از معاویه به خلافت سزاوارتر است.
اما چه میشود کرد که دندان طمع معاویه برای آن گرد شده بود و به قول خودش هیچ لذتی از دنیا نمانده بود که بدان دست نینداخته باشد و مزه آن را نچشیده باشد و اکنون فکر حکومت بر ممالک اسلامی او را دیوانه ساخته بود.»
نثر منسجم «حاء. سین. نون»
این رمان، روایتی از زندگانی امام حسن مجتبی (ع) را در برمیگیرد. در واقع سیدعلی شجاعی یازده سال آخر زندگی امام حسن مجتبی (ع) که دربرگیرنده ایام صلح و سپس شهادت ایشان است، محور این داستان قرار داده است. نامگذاری زیبا و خلاقانه این رمان شأن نزولی روشن دارد که در کتاب به آن اشاره شده است.
پیکره اصلی کتاب بر مبنای حدیثی از پیامبر اکرم (ص) بنا شده که فرمودند: «حسن منی و انا من حسن». در واقع آغاز هر فصل به ترتیب همچون مشاعرهای زیبا با هر حرف از حدیث شریف است به گونهای که در نهایت با کنار هم قرار دادن حروف آغازین عبارت یادشده نقش میبندد.
شجاعی در نگارش اثر پیش رو طی دو سال تحقیق و بررسی، از ترکیب ۵۵ منبع معتبر تاریخی و دینی بهره برده و این مهم به خودی خود اثر را درخور توجه جنبههای ادبی و تاریخی قرار میدهد. محتوای اثر روشنگر این حقیقت است که پذیرش صلح توسط امام حسن (ع) خود بزرگترین شکستی بود که میتوان بر پیکره حکومتی منحوس معاویه شاهد بود.
نویسنده به طور هوشمندانه از راوی اول شخص برای این داستان استفاده کرده و نثری منسجم و پیراسته را فراهم آورده است.
از آثار دیگر سیدعلی شجاعی میتوان به «موسیترین به طور»، «باغبان خاک دیگری»، «جاده سنگی صلح»، «هزار و چند شب لیالی»، «به دیوارها بخند»، «به جان میخوانمت»، «هیج طوفانی راهش را عوض نمیکند»، «به بلندای آن ردا» و ... اشاره کرد.
برشی از «حاء. سین. نون»
در بخشی از این کتاب ۱۳۲ صفحهای آمده است: «آن که میشناسدم، میداند و آن که نمیشناسد، بداند که منم فرزند بشیر و نذیر؛ پسر بشارتآورنده و بیمدهنده؛ منم فرزند آن که به سوی خدا دعوت میکرد و میخواند به اذن خدا؛ منم پسر نور هدایت و شعله تابان؛ منم از خاندانی که خداوند هر پلیدی و ناپاکی را از ایشان دور کرد و طاهرشان ساخت و پاک؛ منم از خاندانی که خداوند دوستی و مودتشان را در قرآنش فریضه خواند و واجب، قُل لا اسئَلکم علیه اجرا اِلا المَوَده فی القُربی و مَن یَقترف حَسَنه نزِد له فیها حسناً؛ و همانا محبت و مودت ماست تمام حُسن و هر چه نیکی... آن که نمیشناسد، بداند منم حسن، فرزند امیر مومنان علی و پسر پیامبر رحمت!»
انتهای پیام