به گزارش خبرنگار ایکنا؛ کتاب «انتخابات ۱۴۰۰؛ تکرار یا تغییر»، نوشته حجتالاسلام سیدمحمدحسین راجی و تیم پژوهشی سعداء در کمتر از یک ماه از انتشار چاپ اول، به همت نشر معارف به چاپ دوم رسیده است.
سه سؤال اصلی کتاب
چاپ دوم این کتاب که با شمارگان ۵ هزار نسخه منتشر خواهد شد، در پی پاسخ به ۳ سؤال اصلی مردم درباره انتخابات است. سؤال اول پیرامون لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات است که در ذیل این عنوان به تبلیغات منفی دشمن نسب به موضوعاتی نظیر نبود آزادی در ایران و عدم کارآمدی نظام در چهار دهه گذشته پرداخته میشود. سؤال دوم، درباره چرایی مشکلات کشور در بحث اقتصادی –به ویژه در سالهای اخیر- است و سؤال سوم، نیز راهکارهای حل مشکلات را دربرگرفته است، که با بررسی تجربه سایر کشورها ثابت میشود که «تنها راه نجات اقتصاد، نگاه به درون و جهش تولید» است.
هدف نویسنده از نگارش این اثر پاسخ به شبهات انتخاباتی و تبیین ضرورت حضور در انتخابات سال ۱۴۰۰ است و اثر یادشده را در سه فصل «لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات»، «پاسخ به چند شبهه ذهنی جهت عدم شرکت در انتخابات، ریشه مشکلات کنونی کشور چیست؟» و «علاج مشکلات اقتصادی کشور» تنظیم کرده است.
چرا باید رأی بدهیم
حجت الاسلام راجی در فصل اول این کتاب، به سؤالات ریشهای همچون «چرا باید رای بدهیم»، «چرا شورای نگهبان در کشور وجود دارد؟ چرا اجازه داده نمیشود مردم مانند سایر کشورها هر که را میخواهند انتخاب کنند؟»، «شرکت در انتخابات در کشوری که آزادی نیست چه معنا دارد؟»، «مگر نظام در این چهل ساله برای ما چه کرده است که دوباره رأی دهیم؟!»، «آیا راه حلی برای پایان دادن به مشکلات اقتصادی وجود دارد؟» پاسخ داده است.
بررسی ریشه تاریخی مسئله کاهش ارزش پول در ایران، تکیه به ذخایر ارزی نفتی برای حفظ ارزش پول ملی در دوران پهلوی و ضعف تولید و قرار گرفتن توزیع به عنوان قطب توسعه ایران از مباحثی است که در فصل دوم مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
فصل سوم نیز در دو بخش نگاه به بیرون و نگاه به درون به عناوینی همچون «عاقبت لغو تحریمها بدون تقویت تولید داخل»، «انتظارات خارجیها از کشورهای در حال توسعه برای سرمایهگذاری و انتقال تکنولوژی»، «هزینههای غیر قابل اجتناب حذف مقررات ورود و خروج سرمایه از کشور»، «خصوصی سازی سریع و بیضابطه؛ بلای جان کشورها» و «کاهش دخالت دولت در بازار؛ توصیه ویرانکننده امریکاییها به شیلی» پرداخته است. «تجربه بریتانیا»، «تجربه آمریکا»، «کره جنوبی»، «ظرفیتهای کشور برای حل مشکلات» و «نمونهای از دستآوردهای موفق کشور در حوزه تولید» نیز از عناوین دیگری است که در فصل پایانی تبیین شده است.
کتاب «صعود چهل ساله» با مروری بر دستاوردهای ۴۰ ساله انقلاب اسلامی براساس آمارهای بینالمللی از آثار دیگر این نویسنده و پژوهشگر حوزه انقلاب اسلامی است.
برشی از کتاب
در مقدمه این کتاب آمده است: یکی از مهمترین کارکردهای انتخابات، قاعدهمند کردن انتقال سیاسی از گروهی به گروه دیگر است. فقدان قاعدهای برای انتقال و توزیع قدرت سیاسی و مسئولیت اداره جامعه، مصائب سیاسی گوناگونی به دنبال میآورد. انتخابات به گروههایی که برای تصاحب قدرت سیاسی رقابت میکنند، تضمین میدهد که بهترین راه و شیوه کسب قدرت، حضور در انتخابات است. کسب قدرت از راه انتخابات ضمن دارا بودن مشروعیت لازم از سوی مردم، مسالمتآمیزترین شیوه در رسیدن به اریکه قدرت است.
انتخابات زمینههای لازم برای چرخش نخبگان و دگرگونی در بخشهایی از گروه حاکم را به طور مستمر فراهم میکند. در یک نظام مردمسالار قدرت در چرخش است و به مداوم دست به دست شده و هیچکس برای همیشه از دستیابی به قدرت محروم نمیشود.
در بخشی از این کتاب نیز میخوانیم: انتخابات و مشارکت سیاسی مردم، خنثیسازی توطئهها و تهدیدات دشمنان است که در عین حال موجب افزایش اقتدار نظام و امنیت ملی کشور شده و پیامدهای مثبت منطقهای و بینالمللی برای هر نظام سیاسی خواهد داشت. از همین روست که دشمنان مدتها پیش از هر انتخابات با تبلیغات گسترده و وسیع در پی القاء موج ناامیدی در بین مردم ایران برمیآیند تا مشارکت را در انتخابات به حداقل رسانده و در گام بعد مانع از انتخاب فرد اصلح شوند. در چنین شرایطی وظیفه دلسوزان به کشور و مردم آن است که امید را در جامعه گسترش داده و مردم را برای انتخاب اصلح یاری کنند.
انتهای پیام