مهدی بوشهریان، رئیس خانه شعر و ادبیات تهران در گفتگو با ایکنا، با اشاره به راهاندازی کتابخانه و موزه زندهیاد نادر ابراهیمی گفت: این شامل موزه ۴ هزار جلد از کتابهای کتابخانه شخصی این نویسنده، مترجم و پژوهشگر است که به صورت دستهبندی موضوعی گردآوری شده است.
وی افزود: در بخش موزه بازسازی اتاق کار نادر ابراهیمی نیز انجام شده و از آثار شاخص وی میتوان «بار دیگر شهری که دوست میداشتم»، «آتش بدون دود»، «ابن مشغله»، «چهل نامه به همسرم» و در حوزه ادبیات کودک آثاری مانند «دور از خانه»، «کلاغها»، «سنجابها» و «قصه گلهای قالی» را نام برد. مدالها، لوحها و جوایزی که این نویسنده فقید برنده شده و همچنین نقاشیهای به جا مانده، عکس و فیلمها یا فیلمنامههایی نظیر «آخرین عادل غرب» و «صدای صحرا» نیز از این نویسنده فقید به یادگار مانده است.
بوشهریان با بیان اینکه کتابخانه و موزه نادر ابراهیمی بهصورت کافهکتاب طراحی شده تا محیطی برای برگزاری پاتوقها و گفتمانهای ادب و رویدادهای فرهنگی باشد، ادامه داد: آثار از سوی همسر و خانواده وی تحویل خانه شعر و ادبیات شده و تمامی لوازم شخصی در موزه خانه شعر و ادبیات در معرض دید علاقهمندان قرار میگیرد.
وی در ادامه به برنامههای این مرکز فرهنگی اشاره کرد و گفت: خانه شعر و ادبیات به نقد و بررسی و پژوهش در آثار ادبی از دیرباز تا امروز میپردازد و در راستای چنین هدفی، موضوع ادبیات انقلاب اسلامی به ویژه در دهه ۴۰ مورد توجه جدی قرار خواهد گرفت. همچنین حوزههای طنز، ادبیات بانوان، ادبیات آیینی، ترجمه و ... با دبیری شاعران و نویسندگان برجسته راهاندازی شده است. نگاه ویژهای هم به حوزه غزل داریم و کتابهای مصور ادبی (کمیک)، نمایشنامهخوانی، ادبیات کودک، چهل سالگی ادبیات، جلسات و کارگاههای شعر، تاریخنگاری، ادبیات کهن و شعر آزاد در قالبهای گوناگون مورد توجه است.
رئیس خانه شعر و ادبیات تهران تصریح کرد: این مرکز فرهنگی پاتوق اساتید، نویسندگان، شاعران، ترانهسرایان و فعالان حوزه ادبی کشور بوده و برگزاری کلاسهای آموزشی، برپایی شب شعر، بزرگداشت ادبی کشور و نکوداشت مفاخر برجسته را در دستور کار خود قرار داده است.
یادآور میشود، کتابخانه و موزه زندهیاد نادر ابراهیمی واقع در منطقه عباسآباد دی ۹۸ افتتاح شده و در حال حاضر بازدید برای عموم آزاد است.
انتهای پیام