علی مردانی، دانشجوی ترم هشتم رشته پرستاری دانشگاه شهید بهشتی تهران و برگزیده جشنواره بینالمللی قرآن و عترت وزارت بهداشت در گفتوگو با ایکنا درباره چگونگی ورود به عرصه هنر خوشنویسی گفت: خوشنویسی را از کودکی و دبستان آغاز کردم یعنی از زمانی که نوشتن را آموختم به خوشنویسی علاقهمند شدم و به تدریج به کلاسهای آموزشی راه پیدا کردم.
وی افزود: من از کودکی در شهرستان تکاب بودم و در این شهر مهمترین استاد خوشنویسی، مرحوم اباصلت صادقی بود و فقط یک سال توانستم از تجربیات و آموزشهای این استاد بهرهمند شوم. پس از آن نزد جعفرعلی سروی و منوچهر صحرایی مراحل آموزشی را طی کردم. در تهران نیز نزد دو استاد میثم سلطانی و مجتبی ملکزاده، خط شکسته نستعلیق فراگرفتم.
مردانی ادامه داد: رشته تخصصیام، شکسته نستعلیق است و در جشنواره خوشنویسی نیز در رشته نستعلیق به عنوان برگزیده انتخاب شدم. سال گذشته نیز در همین جشنواره رتبه اول وزارت بهداشت را کسب کردم و در جشنواره سیمرغ هم دوم شدم.
این خوشنویس درباره تأثیر جشنوارهها در کشف استعدادها گفت: جشنوارهها با ایجاد شرایطی باعث پیشرفت و رشد خوشنویسی و علاقهمندان به این هنر میشوند. زیرا شرکتکنندهها در جشنواره با چالشهای جدیدی روبرو میشوند و حس رقابتی بیشتری برای آنها به وجود میآید و تلاش بیشتری میکنند و همه اینها عاملی برای آموختن نکات جدیدتر و بهروزتری در رشته مورد نظر خواهد بود.
مردانی درباره اینکه چرا نوجوانان و جوانان نسبت به قبل، رغبت کمتری به آموزش خوشنویسی نشان میدهند، بیان کرد: علم در حال پیشرفت است و نیاز به نوشتن کمتر احساس میشود. در واقع الکترونیکی و مجازی شدن بسیاری از ارتباطات و هنرها باعث شده، هنر خوشنویسی منزویتر شود. بنابراین برای رشد این هنر باید حمایتهایی صورت گیرد و میتوان برگزاری جشنوارهها را یک نوع حمایت دانست اما متأسفانه جوایز جشنوارهها خیلی کم است و چندان تأثیری در ایجاد انگیزه در نوجوانان و جوانان نخواهد داشت.
وی ادامه داد: برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی در کنار این جشنواره میتوانست هم به غنای آن کمک و هم دسترسی دانشجویان به اساتید مجرب و حرفهای را فراهم کند. این مسئله هم میتوانست نقش مهمی در حضور پرشور دانشجویان در چنین جشنوارههایی شود.
این دانشجوی پرستاری با اشاره به آموزشهای مجازی خوشنویسی بیان کرد: اساتید سطح بالایی در تهران است که دسترسی به چنین اساتیدی در شهرستانها امکانپذیر نیست و با توجه به تجربهای که داشتم، کلاسها و آموزشهای مجازی در آموزش خوشنویسی تأثیر زیادی ندارد و چندان مفید نیست.
انتهای پیام