کد خبر: 3974667
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۹
کتاب، مخاطب و تاثیر تخفیفات رایج/۱

میرباقری: ناشران واقعی توان تخفیف‌های نامتعارف را ندارند

مدیر انتشارات کتابسرای تندیس گفت: ناشر با هزینه‌های بالای چاپ، کاغذ و تولید کتاب مواجه است و توان تخفیف‌ را ندارد و از طرفی هم مخاطب که به این مسئله عادت کرده، اعتماد خود را نسبت به کتابفروشی‌ها از دست می‌دهد.

ناشران واقعی توان تخفیف‌های نامتعارف را ندارندابوالفضل میرباقری، مدیر انتشارات کتابسرای تندیس در گفت‌وگو با ایکنا درباره تخفیف کتاب در فضای مجازی گفت: مدت‌هاست که این عادت در بین خریداران کتاب وجود دارد که کتاب را از نمایشگاه کتاب تهران و نمایشگاه‌های کتاب استانی با تخفیف ۱۰ تا ۲۵ درصد خریداری کنند. اکنون که شیوع ویروس کرونا باعث برچیده شدن نمایشگاه‌ها شده، فروش کتاب در فضای مجازی با تخفیف گاه بیش از ۵۰ درصد جایگزین آن شده است.

وی افزود: این در حالی است که ناشر با هزینه‌های بالای چاپ، کاغذ و تولید کتاب مواجه است و توان تخفیف‌های اینچنینی را ندارد و از طرفی هم مخاطبی که به این مسئله عادت کرده، اعتماد خود را نسبت به کتابفروشی‌ها و انتشاراتی‌ها از دست می‌دهد.

میرباقری ادامه داد: در فروش اینترنتی کتاب، اغلب به سراغ کتاب‌های پرفروش بازار می‌روند و یا با تغییرات اندکی نسبت به ترجمه ناشر اصلی با تخفیف ۵۰ تا ۸۰ درصدی به بازار کتاب می‌فرستند و گاهی هم دیده می‌شود که یک کتاب را با ترجمه‌های گوناگون و با اسامی مختلف از مترجمان منتشر می‌کنند، زیرا توجه مخاطب به عنوان کتاب و نه اسم مترجم است.

این ناشر در ادامه بیان کرد: در واقع فروشگاه‌های اینترنتی کتاب اغلب از سوی ناشرانی اداره می‌شود که کارشان حرفه‌ای نیست و کتاب‌های پرفروش دیگران و یا بدل ترجمه را بدون پرداخت هیچ حق تألیف و ترجمه‌ای چاپ می‌کنند. این کتاب‌ها با قیمت پشت جلد بالایی بوده و بعد با تخفیف بالا عرضه می‌شود. متأسفانه وزارت ارشاد به عنوان نهاد متولی به این کتاب‌ها مجوز نشر می‌دهد.

وی تصریح کرد: این کتاب‌ها به علت تخفیف قیمت بسیار زیاد برای مصرف‌کننده جذاب است و از طرفی هم افزایش قیمت کتاب‌ها باعث شده، مخاطب رغبت بیشتری به تخفیف‌ها داشته باشد و به این ترتیب فروش کتاب از دست کتابفروش که فروشنده واقعی کتاب است، خارج شود و این در بلندمدت آسیب زیادی به چرخه نشر وارد خواهد کرد. حل کردن این مشکل سخت است. مگر اینکه کارگروهی تشکیل شود و کتاب‌ها را از لحاظ محتوایی و چاپ درجه‌بندی کند و مخاطب بداند چه اثری را خریداری می‌کند.

مدیر انتشارات کتابسرای تندیس درباره قیمت‌گذاری کتاب گفت: در اقتصاد آزاد قیمت‌گذاری دستوری کتاب امکان‌پذیر نیست. ناشر اگر در قیمت‌گذاری آزاد باشد بهتر می‌تواند برای کتاب‌های خود قیمت تعیین کند. زیرا در این صورت ناشر برای حمایت از مصرف‌کننده خود و جلب حمایت او گام برمی‌دارد و می‌تواند به یک سیاست فروش کتاب در سراسر کشور دست یابد و باعث نشود که یک کتابفروش آن را گران و دیگری ارزان به فروش برساند.

انتهای پیام
captcha