کد خبر: 3974756
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۱
سیدحسن خمینی در اختتامیه رویداد «طریق جاوید»:

عدالت محدود به اقتصاد نیست / لزوم توجه به آزادی و توزیع فرصت‌های پیشرفت

تولیت حرم امام راحل با تأکید بر اینکه عدالت را به حوزه‌های اقتصادی و یا موارد دیگر تنزل دادن اشتباه و به نوعی ناقص معنا کردن آن است، گفت:‌ توزیع فرصت‌های پیشرفت باید یکی از مهمترین اهداف در موضوع عدالت و مشروعیت باشد.

عدالت محدود به اقتصاد نیست / لزوم توجه به آزادی و توزیع فرصت‌های پیشرفتبه گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم اختتامیه دهمین رویداد ملی فرهنگی ـ دانشجویی طریق جاوید امروز دوشنبه ۱۰ خردادماه، با حضور و سخنرانی حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی، تولیت حرم مطهر امام(ره)، عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و جمعی از جهادگران و دانشجویان در محل حرم مطهر امام راحل برگزار شد.

حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی، در این رویداد ملی که به همت مرکز دانشجویی فرهنگی امام، انقلاب اسلامی و ولایت فقیه وابسته به جهاددانشگاهی برگزار شد، به ایراد سخنرانی پیرامون موضوع انتخابات از منظر حضرت امام(ره) پرداخت و اظهار کرد: وقتی می‌گوییم رأی مردم دخالت در مشروعیت نظام اسلامی دارد، به ذهن برخی می‌آید که مشروعیت را خدا داده است و کاربرد این سخن نوعی شرک است و مردم کنار خدا قرار داده‌ شده‌اند.

وی ادامه داد: پدر بر فرزند ولایت دارد و این امر مسلمی است و صرفاً مربوط به اسلام نیست، بلکه در حقوق بین‌الملل نیز وجود دارد؛ اما این‌طور نیست که ولایت از دو ناحیه بیاید؛ خدا و پدر و ولایت پدر در عرض ولایت خدا نیست، چه بسا این ولایت از جانب خداست. لذا اگر‌ گفته می‌شود مردم در مشروعیت دخیل‌ هستند به همین معناست.

تولیت حرم مطهر امام راحل با طرح این پرسش که آیا عدالت و فقاهت در عرض خداست؟ ادامه داد: اینکه گفته می‌شود حکومتی که اقبال عمومی را ندارد مشروع نیست، این حکم خداست. باید در این باب اندیشیده شود که خروج جامعه از حیث تأثیرگذاری به معنای مخالفت با مشروعیت است. منظور از اقبال عمومی، نظر جمهور و به معنای اکثریت و این شرط مشروعیت نظام است و انتخابات نیز سازنده این مشروعیت‌ است. ولایت برای عالمی است که مسلط به احکام دین و مخالف هوای نفس باشد و مردم او را قبول داشته باشند.

سیدحسن خمینی با تأکید بر موضوع عدالت در مشروعیت نظام اظهار کرد: در رسالت انبیا نیز به موضوع عدالت توجه شده است؛ «لَقَد أَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَيِّناتِ»، در ادامه می‌فرماید: «لِيَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ»؛ همه انبیا را فرستادیم تا خود مردم اقامه قسط و عدل کنند. تحقق عدالت هم بستگی زیادی به میزان همراهی و همدلی جامعه دارد، برای مردم نمی‌شود تصمیم‌گیری کرد. از سوی دیگر عدالت را به حوزه‌های اقتصادی و یا موارد دیگر تنزل دادن اشتباه و به نوعی ناقص معنا کردن آن است. آزادی نیز نوعی عدالت است.

تولیت حرم امام راحل با تأکید بر اینکه توزیع فرصت‌های پیشرفت یکی از مهمترین اهداف در موضوع عدالت و مشروعیت باید باشد، گفت: عدالت در همه جنبه‌ها آرمان بزرگی است. آرمان ما باید آن چیزی باشد که مدنظر انبیا و امام راحل بوده است؛ «لِيَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ» و مهمتر آنکه عدالت را در همه حوزه‌ها و مسائلی مانند فقر فرهنگی و معیشتی، مشکلات عمیق در همه حوزه‌ها و فسادهای موجود دید. در عین حال توجه به اصل حفظ نظام جمهوری اسلامی در اولویت است.

انتهای پیام
captcha