دعوت به بازخوانی قرآن در کتاب اندیشمند اندونزیایی
کد خبر: 3979448
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۹

دعوت به بازخوانی قرآن در کتاب اندیشمند اندونزیایی

«اسلامِ عملکردی؛ احیا و تحقق‌بخشیدن به ارزش‌های اسلامی» نام کتابی به قلم پروفسور «نصرالدین عمر» در اندونزی است که در آن به بازخوانی قرآن برای احیای ارزش‌های اسلامی در جامعه دعوت شده است.

به گزارش ایکنا؛ این کتاب در سال 2014 میلادی به زبان اندونزیایی منتشر شده و در مقدمه آن آمده است: در یک جامعه کثرت‌گرا که مملو از گروه‌های چند ملیتی، زبانی و مذهبی است، به ویژه مانند اندونزی توسط جزایر از هم جدا شده‌اند، به خوبی درک می‌شود که ارائه دین به عنوان یک عامل وحدت چقدر مهم است. دین علاوه بر اینکه یک باور کاملاً پذیرفته شده است، به عنوان یک کنترل‌کننده اجتماعی و محرک توسعه نیز می‌تواند عمل کند.

رهبران و نخبگان حاکم ممکن است تغییر کنند، اما ارزش‌ها و هنجارهای دینی به عنوان قانون زندگی در جامعه همچنان به کار خود ادامه می‌دهد.

هر جامعه دینی در اندونزی صرف نظر از اینکه حاکم چه کسی است، آموزه‌ها و قوانین دینی خود را اجرا می‌کند. دین یکی از حساس‌ترین مسائل در اندونزی است. این قابل درک است، زیرا مردم و ملت اندونزی از متدینین هستند.

همبستگی دینی معمولاً فراتر از سایر روابط اولیه، مانند روابط قبیله‌ای و روابط خویشاوندی است. عملکرد حیاتی دین در زندگی اجتماعی و دولت‌داری، به ویژه در متن جامعه ملت اندونزی که دوره گذار از اصلاحات را طی می‌کند، بسیار ضروری است».

بنا به اعلام رایزنی فرهنگی ایران در اندونزی، در این کتاب، از ما دعوت می‌شود که کتاب مقدس قرآن را دوباره بخوانیم و واکاوی کنیم تا آموزه‌های آن در بطن جامعه قرار گیرد. به آینده‌ای بهتر نگاه کنیم و فقط در گذشته متوقف نشویم.

«الگوی جدیدی از درک قرآن»، «یادگیری قرآن»، «دین عملکردی»، «تأسیس جامعه مدنی»، «ایجاد ارتباطات جامعه بین فرهنگی»، «تصوف شهری»، «مسائل جنسیتی»، «اخلاق سیاسی اسلامی»، «اسلام و هنر» و «مسائل مربوط به امت» عناوین فصل‌های این کتاب را تشکیل می‌دهند.

نصرالدین عمر را بشناسیم

پروفسور نصرالدین عمر در ۲۳ ژوئن ۱۹۵۹ در منطقه‌ای به نام اوجونگ بونه (استان سولاوسی جنوبی) متولد شد. وی آموزش ابتدایی خود را در مدرسه ابتدایی دولتی در اوجونگ – بونه سپری کرد و سپس وارد حوزه (مدرسه دینی شبانه‌روزی) اسعدیه شد و دوره تربیت ‌معلم را آنجا ادامه داد.

او در سال ۱۹۸۴ مدرک کارشناسی خود را از دانشکده شریعت دانشگاه اسلامی علاءالدین شهر «اوجونگ پاندانگ»(Ujung Pandang) به دست آورد. سپس کارشناسی ارشد و دکتری را در دانشگاه اسلامی شریف هدایت الله جاکارتا ادامه داد. او در سال ۱۹۹۸ بهترین فارغ‌التحصیل دوره دکتری دانشگاه شریف هدایت الله به خاطر پایان‌نامه «مسائل جنسیتی از نگاه قرآن» شد.

پروفسور علاوه بر تدریس در دانشکده اصول‌الدین و چندین دانشگاه دیگر، یک نویسنده پرکار است. او در رسانه‌های جمعی و مجلات مقاله نوشته و کتاب‌هایی در زمینه‌های عرفان (تصوف و تصوف مدرن)، مسائل جنسیتی، تفسیر دین و دفاع از زنان دارد.

پروفسور نصرالدین عمر به‌عنوان یک روحانی فعال در تبلیغ دینی شناخته‌شده است. او همچنین از گروه‌های رادیکال و تکفیری از طریق اظهارات و نوشته‌ها انتقاد می‌‌کند. به‌عنوان‌مثال، در مقاله‌ای که در روزنامه کُمپاس (Kompas)، اول آگوست ۲۰۱۵ منتشر شد، او نوشت، «در این دوران تمام اعتقادات، باورها و مذاهب، آزادانه در جمهوری اندونزی زندگی می‌کنند، اما باید مواظبت کرد که ایدئولوژی رادیکالی که این کشور را تهدید می‌کند، توسعه نیابد.

انتهای پیام
captcha