به گزارش ایکنا، حجتالاسلام حسن روحانی، رئیسجمهور کشورمان امروز شنبه پنجم تیرماه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن اشاره به سالروز شهادت شهید بهشتی، گفت: باید از شهید بهشتی به عنوان یکی از مظلومترین چهرههای تاریخ انقلاب یاد کنیم. اتهامات بسیار ناروایی بر آن بزرگوار روا داشتند و او را به عنوان غربگرا و روشنفکری که اعمال و رفتارش با موازین دینی فاصله دارد معرفی کردند و او را لیبرال معرفی کردند.
وی ادامه داد: شهید بهشتی نسبت به آینده کشور و جهان آیندهنگری دقیقی داشت و همه این عوامل موجب شد که وی را به عنوان ستون و امید آینده انقلاب مورد حمله قرار دهند. شهادت ایشان شرایط را عوض کرد و بسیاری از مردم به ویژگیهای این شخصیت به نام واقف شدند.
حجتالاسلام روحانی در ادامه به اشاره به شرایط کرونا در کشور گفت: روند ابتلا به کرونا در مجموع کاهشی بوده و حتی این هفته هم نسبت به هفته پیش روند کاهشی است. البته استانهای جنوبی مانند بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان حالت ویژهای دارند و مقداری استثنا هستند اما در بقیه استانها روند ابتلا به کرونا نزولی بوده است.
وی افزود: این روزها در کشورهای مختلف اروپا، روسیه و شرق آسیا شاهد موج جدید این کرونا هستیم به همین دلیل نمیتوان نسبت به آینده با قطعیت سخن گفت و مراعات پروتکلهای بهداشتی همچنان لازم و ضروری است.
حجتالاسلام روحانی با تشریح اقدامات صورت گرفته در طول 16 ماه گذشته در راه مقابله با کرونا، گفت: از ابتدای شیوع این بیماری در کشور تاکنون، هم در مدیریت کرونا و هم در کاهش آثار و تبعات این بیماری در بخشهای مختلف، کارهای بزرگی انجام شده و آثار و تبعات اجتماعی، اقتصادی، آموزشی و فرهنگی کرونا را به حداقل رساندیم و با کاهش تبعات ناشی از این بیماری دولت اجازه نداد تا دوگانه سلامت و زندگی و اقتصاد مردم شکل گیرد.
وی با بیان اینکه از ابتدا با این دوگانگیها مخالف بوده و معتقد بودیم که در کنار مراعات پروتکلهای بهداشتی میتوان فعالیتهای اقتصادی نیز انجام داد، گفت: این درحالی است که در ابتدای سال 99 عدهای اصرار داشتند که فعالیتهای اقتصادی برای یکی دو ماه به طور کامل تعطیل شود و بیتردید با چنین کاری زندگی روزمره و معیشت مردم با خطر جدی مواجه میشد که دولت برای حمایت از آسیبهای ناشی از کرونا چندین بسته جامع حمایتی و معیشتی برای گروههای مختلف در نظر گرفت و آن را اجرا کرد.
رئیس جمهور در خصوص تولید واکسن در کشور نیز گفت: تولید واکسن از روز اول مورد توجه دولت قرار داشت و تصمیم گرفتیم مراکز تولید واکسن را مورد حمایت قرار دهیم. درحالی که بسیاری تولید واکسن در داخل کشور را وقت تلف کردن میدانستند ولی دولت سیاست تشویق و کمک را در پیش گرفت.
وی ادامه داد: به محض اینکه شرکتهای دانش بنیان و متخصصان شروع به تحقیقات در زمینه تولید واکسن کرونا کردند عدهای در مقابل، خرید واکسن از خارج را زیر سوال بردند اما معتقد بودیم این حرف نیز نادرست است و نسبت به خرید واکسن خارجی برای تأمین نیاز کشور نیز اقدام کردیم و همچنان هم به واکسن خارجی نیاز داریم و باید نسبت به خرید آن اقدام کنیم.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه دو واکسن برکت و پاستور مجوز تزریق عمومی گرفتهاند و نمونههای دیگر نیز در هفتهها و ماههای آینده به بازار عرضه خواهند شد، گفت: امروز با تنوع خوبی در واکسن مواجه هستیم و ورود این واکسنها میتواند بخش زیادی از نیاز کشور را تأمین کند و چه بسا صادرات نیز داشته باشیم.
وی تصریح کرد: باید به کار بزرگی که دانشمندان و شرکتهای دانش بنیان در تولید واکسن داخلی انجام دادند افتخار کنیم. واکسن داخلی افتخار بزرگی برای جمهوری اسلامی ایران است و کاری که روز گذشته مقام معظم رهبری در استفاده از واکسن داخلی انجام دادند اقدام بسیار ارزشمندی بود.
حجتالاسلام روحانی افزود: در حالی که مقام معظم رهبری میتوانستند خیلی زودتر و حتی از واکسن غیرداخلی استفاده کنند اما ترجیح دادند که از واکسن داخلی استفاده کنند و این تشویق فوقالعاده موثری از فعالیت دانشمندان کشورمان بود و این گونه تشویقهای معنوی قابل مقایسه با مسائل مادی نیست. مقام معظم رهبری همیشه برای علم و دانش و فناوری مشوق بسیار بالا و موثری بودند و امروز فضای علم، دانش، فناوری و اختراع در کشور حاکم است.
وی افزود: امیدواریم تا پایان این دولت افرادی که سن بالا دارند واکسن دریافت کنند و زمانی که دولت را تحویل میدهیم چهار، پنج نوع واکسن داخلی آماده ارائه به بازار باشد.