به گزارش خبرنگار ایکنا، سی و سومین آئین پویش «ره سلامت» با حضور سعید نمکی، وزیر بهداشت امروز دوشنبه هفتم تیر آغاز و طی آن ۹۲ خانه بهداشت سیار به منظور ارائه خدمات به عشایر کشور رونمایی و راهی این مناطق شدند.
در این مراسم سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کوچ و کوچنشینی فقط یک حرفه نیست، بلکه مبدع تولید است؛ یک فرهنگ ناب در ایران زمین با قدمتی هزاران ساله است که اگر آن را از صفحه فرهنگ و تاریخ این سرزمین حذف کنیم تکههای مهمی از فرهنگ این مملکت را حذف کردهایم. کوچ و هجرت مبدع تاریخ ما در اسلام است. در دین حضرت مسیح تولد حضرت عیسی(ع) مبدع تاریخ است اما در اسلام کوچ پیامبر(ص) و هجرت ایشان از مکه به مدینه مبدع تاریخ شده است. بارها و بارها در قرآن خواندهایم «هاجَروا وَجاهَدوا في سَبيلِ اللَّهِ» هجرت و کوچ نه فقط جزئی از فرهنگ ایران اسلامی بلکه جزئی از تاریخ بشریت است.
وی ادامه داد: برای نظام خدمت طراحی عالمانهای داشتهایم و بعد از انقلاب به توسعه نظام خدماتی کشور موفق شدهایم و با افتخار اکنون 17 هزار و 500 خانه بهداشت در دورترین نقاط کشور داریم و هیچ جمعیت روستانشینی که بهورز و خانه سلامت روستا نداشته باشند، نداریم.
نمکی کاهش مرگ و میر کودکان، زنان و گروههای آسیبپذیر را یکی از دستاوردهای پس از انقلاب برشمرد و گفت: امروز در مدیریت کووید 19 این مراکز و خانههای بهداشت بزرگترین دروازهبانان در کنترل این بیماری بودند و اگر آنها نبودند با تختهای موجود هرگز پاسخگوی هجمه ویرانگر این ویروس نبودیم.
وی اظهار کرد: آنچه ذهن مرا همواره مشغول میکرد حاشیه شهرها و جمعیت کوچنشینی که از ییلاق به قشلاق در سفرند و تنها امیدشان محلها و امکاناتی است که در مسیر آنها ایجاد میکنیم، بود. اگر زن بارداری در یک ایل دچار عوارض بارداری و زایمان ناگهانی شد، زنی که به جای نشستن و استراحت کردن با طفلی در شکم نان میپزد، بز میدوشد و ... آیا باید جسدش را به دلیل نبود امکانات دفن کنند یا جنینش؟ آیا پیرمردی که عمر خود را در ایل گذرانده و دچار سکته شده است را باید کیلومترها سوار بر قاطر کنند و به مراکز دارای ای سی یو ببرند؟
وزیر بهداشت ابتکار خانههای بهداشت عشایری را یکی از زیباترین نگاههای عدالت گستر در نظام سلامت دانست و گفت: منکر اهمیت توسعه تختهای بیمارستانی نیستم؛ امسال 14 هزار تخت بیمارستانی تحویل میدهیم. سال گذشته نیز دو هزار تخت ای سی یو اضافه کردیم که کم سابقه است و به این دلیل بود که در سختترین شرایط کرونا نه بیمار مبتلا به کرونا و نه سایر بیماران را بدون تخت و سرگردان ندیدیم.
اگر بیمار کرونایی پشت در بیمارستان بماند آبرو برای جمهوری اسلامی نمیماند
وی ادامه داد: همواره عذرخواهیم از مردم اگر جایی کاستی بود، اما اگر بیمار کرونایی پشت در بیمارستان میماند آبرویی برای جمهوری اسلامی نمیمانند. اما معتقدم یک خانه بهداشت عشایر که کمتر از یک تخت بیمارستانی هزینه میبرد میتواند در توسعه بهداشت تأثیر بگذارد.
نمکی انتخاب بهورزانی از جنس خود ایل را ابتکار زیبایی توصیف کرد و گفت: ابتکار زیبایی که به خرج داده شد، انتخاب بهورزی از جنس ایل بود. با زبان گفتمان مشترک، درد مشترک، شرایط زیست مشترک، هم فهمی و درک مشترک با مردمی که قرار است به مردم خدمت دهد. البته مردم ایل نیازمند آموزش مداوم هستند که این کار را بهورزان انجام خواهند داد و روشهای پیشگیری از بیماریها را به ایل خواهند آموخت. 400 خانه بهداشت عشایری را از پارسال تا امسال میسازیم و به 600 خانه موجود اضافه میکنیم و امیدواریم آنها را تجهیز کنیم.
نمکی در بخش پایانی سخنان خود با ابراز خرسندی از ساخت واکسن داخلی، گفت: به عنوان وزیر خیلی به خارج از کشور خواهش و برخی مواقع التماس کردم که به ما واکسن بدهید اگرچه باز هم دمیدند در اینکه ما تأخیر کردیم؛ سفیر ایران در روسیه چند روز پیش گفت که فلانی روزی هشت بار 10 بار به من زنگ میزد که واکسن چی شد؟
وی ادامه داد: تشت رسوایی آمریکایی هم که میگفتند مانع واردات واکسن و دارو به ایران نمیشوند هم بر زمین افتاد و بایدن برای اولین بار گفت به ایران اجازه میدهیم برای اولین بار واکسن و دارو وارد کند. امروز مفتخریم به اینکه به جلگه واکسنسازان معروف و مطرح دنیا پیوستیم.
نمکی در پایان تصریح کرد: حکومتهایی ماندگار میشوند که ضعفا را ببینند. اگر فقرا را در توسعه ملی نبینیم، اگر ضعفا را نبینیم قطعاً طرحهای توسعه با مشکل مواجه میشود. فردا نیز در شهر یزد چند صد مرکز بهداشت و درمان را به روش ویدئو کنفرانس افتتاح میکنیم.
یادآور میشود، خانههای بهداشت سیار در قالب 30 گروه، مجهز به برق مستقل و امکان اتصال به شبکه اینترنت و دارای تمام تجهیزات استاندارد یک خانه بهداشت به منظور حضور پزشک و بهیار و همچنین خدمات اولیه دندانپزشکی هستند. برای ساخت هر یک از این خانههای بهداشت سیار که با تلاش تولیدکنندگان داخلی ساخته شده است ۲۵۰ میلیون تومان هزینه شده است.
انتهای پیام