جهاد دانشگاهی، پلی بین جامعه و دانشگاه است / لزوم تقویت همکاری کارآفرینان ایران و ژاپن
کد خبر: 3982157
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۱
رئیس جهاد دانشگاهی:

جهاد دانشگاهی، پلی بین جامعه و دانشگاه است / لزوم تقویت همکاری کارآفرینان ایران و ژاپن

سیدحمیدرضا طیبی در همایش «حمايت از زنان كارآفرين در دوران كرونا» با تأکید بر اولویت توانمندسازی زنان در جهاد دانشگاهی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی پلی بین دانشگاه و جامعه است که علم را وارد زندگی مردم کشور می‌کند و به عنوان نمونه، موسسه رویان به دلیل سلول‌درمانی و درمان ناباروری، یکی از 10 موسسه برتر جهان در زمینه پزشکی و تکنولوژی‌های روز است.

به گزارش ایکنا؛ نشست تخصصی «حمايت از زنان كارآفرين در دوران كرونا با تأكید بر بازار ديجیتال» امروز دوشنبه 14 تیرماه از سوی جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) و با همكاری مركز بین‌المللی اعتلای گفت‌وگوی خانواده رياست جمهوری در مركز علمی كاربردی جهاد دانشگاهی واحد الزهرا  برگزار شد. معصومه ابتكار، معاونت امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور، سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی و جمعی از صاحب‌نظران داخلی در این نشست حضور داشتند و سفیر ژاپن در ايران و تعدادی از اساتید، صاحبنظران و فعالان ژاپنی به صورت مجازی در اين نشست سخنرانی کردند.

در ابتدا حمید‌رضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی در سخنانی با تشکر از حضار در جلسه اظهار کرد: خانم‌ها و آقایان! در ابتدا توصیف مختصری از جهاد دانشگاهی و کارهایی که در این سازمان انجام می‌دهیم، عرض می‌کنم.


بیشتر ببینید:

نمایشگاه «حمايت زنان كارآفرين در دوران كرونا با تأكید بر بازار ديجیتال»


طیبی ادامه داد: مرکز دانشگاهی آموزشی، فرهنگی و تحقیقاتی جهاد دانشگاهی، یک سازمان غیردولتی در ایران است که در سال 1359 تاسیس شد. ماموریت این سازمان، ارائه الگوی ملی برای توسعه پایدار در ایران بر اساس فعالیت‌های موفق در زمینه تحقیقات و تکنولوژی، آموزش، فعالیت‌های فرهنگی، کارآفرینی است. ما معتقدیم که جهاد دانشگاهی پلی بین دانشگاه و جامعه است که علم را وارد زندگی مردم کشور می‌کند.

وی افزود: به عنوان یک نمونه از فعالیت‌های ما در زمینه علم و تکنولوژی، می‌توان به سلول‌درمانی و درمان ناباروری موسسه رویان اشاره کرد که یکی از ۱۰ موسسه برتر جهان در زمینه پزشکی و تکنولوژی‌های روز است. همچنین در زمینه مهندسی و کشاورزی پیشرفت‌های زیادی داشته‌ایم و تکنولوژی‌های زیادی را تجاری‌سازی کرده‌ایم. مفتخرم که بگویم ما به خاطر تجاری‌سازی تکنولوژی‌ها، 26 جایزه از جشنواره بین‌المللی خوارزمی در زمینه علوم و تکنولوژی گرفته‌ایم. 22 جایزه از جشنواره علوم پزشکی رازی و جوایزی از جشنواره‌های داخلی دیگر گرفتیم.

طیبی ادامه داد: باعث افتخار است که رهبر انقلاب همواره از جهاد دانشگاهی حمایت کرده‌اند. ایشان در جولای سال 2007 از دستاوردهای تحقیقاتی جهاد بازدید کردند. ما همین حمایت را از روسای جمهور ایران نیز دریافت کرده‌ایم.

وی با تأکید بر اینکه تحقیقات باکیفیت دانشگاهی، مهمترین عامل موفقیت ماست، گفت: درباره موضوع این جلسه که درباره کارآفرینی و اشتغال‌زایی است، دیدگاه کلی ما این است که هر فارغ‌التحصیل دانشگاهی باید یک کارآفرین باشد. دانش‌آموزان در دبیرستان‌ها و دانشجویان در دانشگاه‌ها باید آموزش فرهنگی لازم و مهارت‌های لازم را برای اینکه کارآفرین شوند، بیاموزند. در طی دوره همه‌گیری کرونا، اقداماتی در زمینه توسعه بازاریابی دیجیتال با تأکید خاص بر مشاغل کوچک بانوان و کارآفرینی برای زنان انجام شده است.

جهاد دانشگاهی، پلی بین جامعه و دانشگاه است / توانمندسازی زنان از برنامه‌های اصلی جهاد دانشگاهی است

طیبی ادامه داد: در دوران همه‌گیری کرونا، اقدامات متنوعی را در جهت توسعه مشاغل خانگی جدید و سنتی و ایجاد بستری برای کارآفرینی زنان در عرصه فعالیت‌های دیجیتال انجام دادیم. در جهت کارآفرینی در زمینه مشاغل جدید، مشاغل خانگی مبتنی بر کار با کامپیوتر همچون ترجمه؛ ویرایش، تولید انیمیشن، مشاوره روان‌شناسی و تولید نرم‌افزار را شناسایی کردیم. به همین منظور اقدامات مستمری از فراخوان متقاضیان از طریق  ثبت نام اولیه و ارزیابی توانایی متقاضیان تا توانمندسازی متقاضیان و ایجاد فرصت‌های کاری از طریق آموزش‌های جهاد دانشگاهی را به انجام رساندیم.

وی ادامه داد: همین روند برای مشاغل سنتی خانگی انجام شد و در پایان یک وب‌سایت مخصوص فروش محصولات مشاغل خانگی راه‌اندازی شد تا با شناسایی و مذاکره با مشاغل آنلاین، از بین وب‌سایت‌ها انتخاب کنیم و بستن قرارداد و برگزاری جلسات توجیهی با کارفرمایان محلی و برگزاری دوره‌های آموزشی برای متقاضیان برای عرضه محصولات خود به صورت آنلاین و ایجاد هزار فروشگاه آنلاین و در پایان امضای قرارداد با متقاضیان انجام شد.

نقش زنان ایرانی و ژاپنی در مبارزه با کرونا

در ادامه این نشست، معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه مردم ایران و ژاپن اشتراکات تاریخی و فرهنگی زیادی دارند، گفت: این اشتراکات زمینه خوبی برای گسترش همکاری و همفکری بین کارآفرینان و زنان دو کشور فراهم می‌کند تا تجربیاتشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

وی ادامه داد: کرونا ابعاد مختلف زندگی بشر را در سراسر جهان تغییر داده و ایران هم از این موضوع مستثنی نبوده است. در جهانی که بی‌عدالتی در توزیع اقلام بهداشتی و به ویژه واکسن کرونا موج می‌زند و باوجود تحریم‌ها و فشارهای خارجی، دانشمندان ایرانی با تولید واکسن بومی گامی دیگر در راه بهبود وضعیت همه مردم به ویژه کارفرینان و زنان برداشتند.

وی به استفاده گسترده از فناورهای دیجیتال در دوران کرونا اشاره کرد و افزود: وجود زیرساخت‌های ارتباطی و اینترنت در سراسر کشور زمینه را برای استفاده از فناوری‌های دیجیتال در ایران در دوران کرونا فراهم کرد و به این ترتیب تجارت، آموزش و دیگر حوزه‌ها همچنان فعال باقی ماندند.

 معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده، پرداخت یارانه، وام و حمایت‌های مختلف دولت از کارآفرینان در دوران کرونا را یادآور شد و گفت: سازمان‌های مردم نهاد در ایران هم فعالیت‌های خوبی در دوران کرونا برای کمک به کسب و کارهای آسیب‌دیده انجام دادند که قابل تقدیر است.

ابتکار به همکاری معاونت رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با نهادها، سمن ها و کارآفرینان ژاپنی اشاره کرد و افزود: با بنیاد صلح ساساکاوا همکاری خوبی در زمینه‌های مختلف از جمله حمایت از کارآفرینان و زنان داریم.

وی همچنین تحریم‌های ناعادلانه علیه اقتصاد ایران در دوران شیوع کرونا را یادآور شد و گفت: فشار اقتصادی علیه مردم و کارآفرینان و زنان ایران ادامه دارد، اما آنها در مقابل کرونا و تحریم خارجی ایستاده‌اند و این فشارها آنها را به هم نزدیک‌تر و اراده آنها برای بهبود شرایط اقتصادی تقویت کرده است.

جهاد دانشگاهی، پلی بین جامعه و دانشگاه است / توانمندسازی زنان از برنامه‌های اصلی جهاد دانشگاهی است

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده، همکاری بین کارآفرینان ایرانی و ژاپنی را خواستار شد و گفت: مردم ایران و ژاپن اشتراکات تاریخی و فرهنگی زیادی دارند و این اشتراکات زمینه خوبی برای گسترش همکاری و همفکری بین کارآفرینان و زنان دو کشور است تا تجربیاتشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

ابتکار با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید، رساندن سهم زنان در مدیریت کشور به ۳۵ درصد را هدفگذاری کرده بود، گفت: سهم زنان در مدیریت کشور در دولت تدبیر و امید از پنج درصد به ۲۵ درصد رسید که امیدواریم این رویکرد در دولت جدید نیز ادامه یابد.

وی نقش زنان در خانواده و جامعه ایران و ژاپن را برجسته ارزیابی کرد و گفت: زنان دو کشور نه تنها کارآفرینی کردند و برای دیگر زنان و حتی مردان شغل ایجاد کردند، بلکه آنها بذر امید را در دل نسل آینده کاشتند.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده، نقش زنان ایرانی و ژاپنی در مبارزه با شیوع بیماری کرونا و تولید و توزیع اقلام بهداشتی را یادآور شد و گفت: شیوع بیماری کرونا زنان ایرانی و ژاپنی را متوقف نکرد و زیر فشار و استرس، خلاقانه از ابزارهای نوین مثل بازار دیجیتال برای پیشبرد امور استفاده کردند و در اقدامی بشردوستانه تجربیاتشان را با دیگران به اشتراک گذاشتند.

ابتکار در ادامه داوطلبانه بودن و رویکرد بشردوستانه اقدامات کارآفرینان زن در ایران و ژاپن را ستود و افزود: کرونا با همه مشکلاتی که ایجاد کرد، مردم را به هم نزدیک کرد و باعث شد تا بیشتر قدر همدیگر را بدانند و به یاری هم بشتابند. کرونا نه تنها ما را مجبور به تغییر سبک زندگی کرد بلکه نگاه بشردوستانه را در ما تقویت کرد.

وی، توجه به زنان جامعه را توجه به کل جامعه ارزیابی کرد و گفت: همکاری و همفکری زنان در بازارهای دیجیتال و شبکه شدن آنها می‌تواند ارتقای توانایی‌های آنها را به همراه داشته باشند و زمینه را برای تبادل اطلاعات و تجربیات بین آنها فراهم کند.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از اجرای یک تحقیق مقایسه ای برای بررسی وضعیت زنان کارآفرین ایرانی با همکاری بنیاد صلح ساساکاوا و مقایسه آن با زنان کارآفرین در ژاپن خبر داد و افزود: دولت تلاش های زیادی برای آموزش زنان به ویژه استاندارد سازی کالاهای زنان کارآفرین در مناطق دورافتاده انجام داده است.

وی مهارت‌افزایی و توان‌افزایی در زمینه بازاریابی مجازی و مهارت‌های سایبری برای زنان ایران در قالب همکاری با وزارت رفاه و جهاد دانشگاهی و وزارت کشور را یادآور شد و گفت: الگوهای موفقی برای مشاغل خانگی و آموزش مهارت به زنان روستایی و کارآفرین ایجاد کردیم.

ابتکار گفت: موقعیت زنان ایرانی در مقابله با شرایط سخت تحریم‌ها و کرونا نشان می دهد که اراده قوی و اعتماد به نفس آنها بر این چالش پیروز شده است و زنان ژاپنی هم در شرایط کرونا به تقویت کسب و کارهای اینترنتی پرداختند و توانستند تا حدی آسیب ها را جبران و مدل‌های نوین کسب‌وکار ارائه کنند.

همکاری کارآفرینان دو کشور

مرتضی رحمانی موحد، سفیر ایران در ژاپن نیز در این وبینار با اشاره به روابط تاریخی و فرهنگی دو کشور گفت: همکاری خوبی بین نهادهای دولتی و غیردولتی ایران در حوزه حمایت از زنان کارآفرین وجود دارد و امیدواریم که این همکاری‌ها در آینده گسترش و ارتقا یابد.

وی اقدامات بنیاد صلح ساساکاوا و همکاری این سازمان غیردولتی ژاپنی با معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری را قابل تقدیر دانست و بر توسعه این همکاری‌ها تأکید کرد.

جهاد دانشگاهی، پلی بین جامعه و دانشگاه است / توانمندسازی زنان از برنامه‌های اصلی جهاد دانشگاهی است

کازوتوشی آیکاوا، سفیر ژاپن در ایران نیز در این وبینار، امپراطوری‌های ایران و ژاپن در دوران باستان را دو امپراطوری بزرگ و باشکوه آسیا ارزیابی کرد و افزود: فرهنگ ایرانی و ژاپنی اشتراکات زیادی دارند و هر دو ملت میراث‌دار تمدنی باستانی و بزرگ هستند.

وی اقدامات دولت تدبیر و امید در حوزه حقوق شهروندی و حمایت از زنان را برجسته دانست و گفت: دولت ایران در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در حوزه حمایت از زنان به ویژه زنان کارآفرین و صیانت از کرامت، عزت و حقوق زنان و حفاظت از آنها در مقابل خشونت داشته که قابل تقدیر است.

سفیر ژاپن در ایران، نقش زنان در دو جامعه ایران و ژاپن را به لحاظ جامعه شناختی برجسته دانست و گفت: زنان در ایران و ژاپن ستون خانواده هستند و جامعه همواره مدیون فداکاری و تلاش آنهاست.

آیکاوا با بیان اینکه مقابله با کرونا، همکاری بین کشورها را اجتناب ناپذیر کرده است، گفت: دولت ژاپن در سال‌های اخیر تلاش های زیادی برای حمایت از زنان کارآفرین به ویژه کارآفرینی بومی و محلی انجام داده است.

وی با اشاره به چالش‌های پیش روی جامعه ایران و ژاپن در حوزه های مختلف قومی، مذهبی و جنسیتی تصریح کرد: پذیرش تفاوت‌ها و احترام به آنها می‌تواند بسیاری از مشکلات در حوزه تفاوت‌های جنسیتی، مذهبی و قومی را برطرف کند.

انتهای پیام
captcha