کد خبر: 3982460
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۹
مهدی رمضانی در اختتامیه «جشنواره قلم زرین» مطرح کرد:

بخش کمی از بودجه چهل میلیاردی خرید کتاب وارد کتابخانه‌ها می‌شود

مهدی رمضانی گفت: متأسفانه بخش عمده‌ای از پولی که برای خرید کتاب در کشور اختصاص داده می‌شود، که عدد آن در بودجه حدود چهل میلیارد تومان است، اصلاً وارد کتابخانه‌های عمومی نمی‌شود.

نهاد کتابخانه‌ها حامی ادبیات برآمده از انقلاب اسلامی استبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران، همزمان با روز بزرگداشت قلم، آیین اختتامیه نوزدهمین دوره جایزه قلم زرین با حضور غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، راضیه تجار، دبیر انجمن قلم ایران، محمد هادی ناصری طاهری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تهران، پدرام پاک‌آیین، نایب رئیس انجمن قلم ایران، سعید طاووسی مسرور، استاد تاریخ اسلام و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و سهیلا عبدالحسینی، دبیر این دوره جایزه، در آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.

مهدی رمضانی در این مراسم گفت: قدمت و تداوم این جایزه در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی افتخارآمیز است. با اینکه وضعیت کرونایی کشور، بسیاری از حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی را متأثر کرده و گاه موجب ایستاییِ برخی فعالیت‌ها شده، اما دوام در برگزاری جایزه قلم زرین، نشان از پویایی و پایداری فرهنگ و ادبیات انقلاب اسلامی است.

وی افزود: نهاد کتابخانه‌ها خود را موظف می‌داند از رویداد‌ها و فعالیت‌های ملتزم به آرمان‌های انقلاب اسلامی حمایت کند. اگر چه در حوزه فرهنگی، همه سلایق، دیدگاه‌ها و علاقه‌مندی‌ها باید اجازه فعالیت داشته باشند و مردم هم بر اساس آگاهی و ذائقه خود، دست به انتخاب بزنند، اما این، هرگز مانع انجام وظیفه‌ای که ساختار دینی کشور برای توسعه و ترویج ادبیات متعهد دارد، نخواهد بود.

رمضانی تصریح کرد: متأسفانه باید گفت اوضاع و احوال حوزه فرهنگ چندان بسامان نیست. باید درباره مشکلات بخش فرهنگ با صراحت و به شکلی روشمند و با برنامه گفت‌وگو کرد. مسائل و مشکلات حوزه فرهنگ قابل گذشت نیست. انقلاب اسلامی ذات و درونمایه‌ای فرهنگی داشت و حواشی و بازتاب‌های فرهنگی آن بسیار گسترده‌تر از وجه سیاسی آن بود. با این وجود الان در برخی حوزه‌های سیاستگذاری و اجرایی فرهنگی، که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب و مسئولان هم بوده، مشکلات غیرقابل انکار وجود دارد. باید برای رهاشدگی در برخی حوزه‌های فرهنگی تدبیری کرد.

وی با بیان برخی مشکلات مربوط به حوزه کتاب و کتابخوانی گفت: در حال حاضر کاهش قیمت کتاب به آرزوی مردم کتابخوان تبدیل شده است، اما انتظار حداقلی مردم، فراهم کردن امکان دسترسی به کتاب و کالا‌های فرهنگی است. تسهیل دسترسی مردم به کالا‌های فرهنگی امکان‌پذیر است و قطعاً یکی از مهم‌ترین ایزار‌های آن تقویت مراکز فرهنگی از جمله کتابخانه‌های عمومی است.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: دولت توان انجام این کار را دارد، اما متأسفانه بخش عمده‌ای از پولی که برای خرید کتاب در کشور اختصاص داده می‌شود، که عدد آن در بودجه حدود چهل میلیارد تومان است، اصلاً وارد کتابخانه‌های عمومی نمی‌شود. خرید کتاب، هدفمند و متناسب با نیاز مخاطب نیست، بلکه بر اساس فرمولی است که در سال‌های گذشته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود داشته و هم اکنون نیز مبنای عمل است؛ هر چند در یکی دو سال اخیر کمی تصحیح و ترمیم شده است.

انتهای پیام
captcha