کد خبر: 3983171
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۸

۶۰۰ مدرسه چهارمحال‌وبختیاری نیاز به مقاوم‌سازی دارند

۶۰۰ مدرسه چهارمحال‌وبختیاری نیاز به مقاوم‌سازی دارند رئیس اداره رفاه و پشتیبانی اداره‌کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت: ۶۰۰ مدرسه در استان نیازمند مقاوم‌سازی هستند که از این تعداد، ۲۳۸ مدرسه به قید فوریت باید مقام‌سازی شوند.

شکرالله مالکی، رئیس اداره رفاه و پشتیبانی اداره‌کل آموزش و پرورش چهارمحال‌وبختیاری در گفت‌وگو با ایکنا با اشاره به اینکه مدارس این استان در چهار وضعیت مطلوب، تخریبیِ نیازمند نوسازی، نیازمند مقام‌سازی و استیجاری قرار دارند، اظهار کرد: ۶۰۰ مدرسه در استان نیازمند مقاوم‌سازی هستند که از این تعداد، ۲۳۸ مدرسه به قید فوریت باید مقام‌سازی شوند.

وی ادامه داد: در چهارمحال‌وبختیاری مدرسه سنگی تحت مالکیت آموزش و پرورش وجود ندارد بلکه عموماً مدارس سنگی استیجاری هستند، در روستاهایی که به‌علت صعب‌العبور بودن امکان احداث مدرسه وجود ندارد، آموزش و پرورش باتوجه به بافت روستا فضایی را برای آموزش دانش‌آموزان اجاره کرده است و تعداد دانش‌آموزان این مدارس نیز بسیار کم است.

مالکی در ادامه با بیان اینکه ۲۷۱ مدرسه در چهارمحال و بختیاری نیازمند تخریب است، اظهار کرد: از این تعداد ۱۲۰ مدرسه در اولویت تخریب قرار دارند.

رئیس اداره رفاه و پشتیبانی اداره‌کل آموزش و پرورش استان بیان کرد: باتوجه به برنامه ششم توسعه و وجود انبوه پروژه‌های نیمه‌تمام در سراسر کشور، در حال حاضر پروژه دولتی کلنگ‌زنی نمی‌شود، بنابراین برای احداث مدارس تخریبی باید از ظرفیت خیران بهره‌مند شویم، شاید اگر اعتبار دولتی به این بحث اختصاص پیدا کند، مدارس تخریبی در استان بازسازی شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۶۰ مدرسه به‌صورت مشارکتی با اعتبارات دولتی و کمک‌های خیری در حال احداث است، همچنین ۴۰۰ مدرسه در شرایط استاندارد و مطلوب هستند، طبق سرانه مطلوب باید در مدرسه فضای ۸.۴ متری برای هر دانش‌آموز در نظرگرفته شود که برای رسیدن به این استاندارد نیازمند احداث ۱۲۸۱ مدرسه هستیم.

مالکی تصریح کرد: البته بر اساس میانگین کشوری، به ازای هر دانش‌آموز باید ۵.۲۱ متر مربع فضا در نظر گرفته شود که در اینصورت نیازمند احداث ۱۹۲ مدرسه هستیم.

رئیس اداره رفاه و پشتیبانی اداره‌کل آموزش و پرورش استان در ادامه با بیان اینکه در مرکز استان نیز نیازمند احداث مدرسه هستیم، در مرکز استان تراکم دانش‌آموزان بسیار بالا است، در برخی مدارس مناطق محروم استان تعداد دانش‌آموزان به زیر ۱۰ نفر می‌رسد، در استان کمبود فضای آموزشی وجود دارد، اما شرایط بحرانی نیست.

وی در خصوص وضعیت گرمایشی مدارس استان، بیان کرد: در مناطقی که گازکشی وجود دارد مدارس مجهز به پکیج، شوفاژ و بخاری‌های هرماتیک هستند، فقط در دو منطقه اصلاح سیستم گرمایشی در حال انجام است؛ در مناطقی که گازکشی انجام نشده برای گرمایش مدارس از بخاری نفتی با استفاده از نفت سفید استفاده می‌شود.

انتهای پیام
captcha