به گزارش ایکنا؛ نشست هماندیشی پیرامون طراحیهای نوین فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب، امروز دوشنبه ۲۱ تیرماه با حضور نمایندگان نهادهای فرهنگی به میزبانی سازمان تبلیغات اسلامی، در حالی برگزار شد که بخش قابل توجهی از این نشست به انتقاد، اعلام شکست در حوزه ترویج عفاف و حجاب، نقد عملکرد سایر نهادها و توجیه عدم موفقیت در این حوزه و بعضاً فرافکنی اختصاص داشت.
جلسه با انتقاد از تأخیر در شروع نشست آغاز شد؛ اتفاقی که بیسابقه نیست، اما امروز مورد انتقاد قرار گرفت. عدم حضور حجتالاسلام قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و حجتالاسلام روحالله حریزاوی، معاون ارتباطات سازمان تبلیغات اسلامی نیز مورد انتقاد قرار گرفت که البته این دو مسئول بعداً و با تأخیر در نشست حاضر شدند. در ادامه عاطفه سعیدینژاد، مدیرکل امور فرهنگی و تبلیغی بانوان سازمان تبلیغات اسلامی به توجیه دلایل برگزاری نشست و عدم حضور مسئولان سازمان تبلیغات پرداخت.
حجتالاسلام مهدی بیاتی، رئیس مؤسسه عفاف و حجاب طهور که نماینده دفتر تبلیغات اسلامی بود نیز سخنان خود را با انتقاد از اینکه «چرا اکنون به جای بودن در صحنه عملیاتی در نشست هماندیشی هستیم؟»، آغاز کرد و از طرح جدیدی در این حوزه به عنوان شهر دوستدار عفاف و حجاب سخن گفت که نهادهای دیگر مسئول از آن خبر نداشتند و طبق معمول به صورت جزیرهای در حال انجام است و نهادهای مرتبط در اجرای آن نقشی نخواهند داشت.
نکته جالب توجه اینکه وی از نادیده گرفتن نقش پدران، شوهران، برادران و حتی پسران خانواده در حجاب زنان و دختران در خانواده انتقاد و تأکید کرد این نقش باید در نظر گرفته شود؛ امری که از سوی خانم زمانپور، نماینده قوه قضائیه به چالش کشده شد و این نماینده قوه قضائیه تصریح کرد: زن باید اقناع شود که شوهر قرار نیست حجاب را از بیرون به زن تحمیل کند. حرفی که مسلماً اگر از سوی فرد دیگری با سبک پوشش متفاوت مطرح میشد، به شدت مورد انتقاد قرار میگرفت.
در ادامه مراسم، تندگویان، معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان نیز به شدت از تأخیر در آغاز جلسه و نبود مسئولان سازمان تبلیغات انتقاد کرد و سخنی را بیان کرد که مدتهاست بسیاری از فعالان اجتماعی مطرح میکنند، اما گوش کسی بدهکار نیست. وی گفت: «چه خوب بود که در جلسات این چنینی جامعه هدف ما نیز حضور داشته باشند و دلایل عدم پایبندی به حجاب و ... را خودشان بگویند». البته او این مسئله را گفت که خودش از جمعی از گروه هدف دعوت کرده و حرفهای آنها را شنیده، اما باید پرسید چرا این سخنان اکنون و در آستانه اتمام دولت مطرح میشود؟
البته معاون امور جوانان به عملکرد وزارت آموزش و پرورش در خصوص تدریس دین با هدف کسب نمره و نیز عملکرد مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اهدای هدیه در جشنوارههای هنری به خانمهای بد حجاب انتقاد کرد و رفتارهای دوگانه در خصوص حجاب را زیر سؤال برد.
خانم جلالی از حوزه علمیه خواهران نیز نمره مردودی به فعالیتهای ترویج حجاب در کشور داد. او شاید برای اولین بار در یگ جلسه رسمی گفت که با فکر و نگاه خودشان برای خانمهایی با فکر و نگاه متفاوت برنامهریزی میکنند؛ مطلبی که بیان آن حقیقتاً ارزشمند، اما بسیار دیر است.
وی از مردان مسئول در این حوزه نیز انتقاد کرد و از آنها خواست حوزه عفاف و حجاب را رها و حوزه زنان را به بانوان واگذار کنند که تجربه زیسته دارند و آقایان باور کنند که در این حوزه تجربه زیسته ندارند. مطلبی که پیش از این هرگز در مجامع مربوط به عفاف و حجاب اصلاً مطرح نشده بود.
حجتالاسلام روحی، نماینده شورای هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی نیز با انتقاد از زمان برگزاری این جلسه، گفت: دولت در حال پایان است و تجربه ثابت کرده مسئولان تا ردههای میانی تغییر خواهند کرد؛ پس این جلسه از نظر زمانی و تاریخی مشکل دارد.
عذرخواهی از مردم در خصوص عدم موفقیت در زمینه عفاف و حجاب برای اولین بار در این جلسه رخ داد. حجتالاسلام سیدنژاد، نماینده مرکز مدیریت حوزه علمیه از مردم به دلیل عدم موفقیت در حوزه ترویج عفاف و حجاب عذرخواهی کرد.
مسئله لزوم توجه به عفاف و البته مسئله تربیت پسران عفیف و آموزش مردان در این زمینه و انتقاد شدید از اینکه فقط به حجاب توجه شده و به عفاف توجهی نشده است نیز بخش دیگری از سخنان مسئولان بود؛ انتقاداتی که خودشان طی دوره مسئولیت باید مورد توجه قرار میگرفت.
این انتقادهای البته بحق از سوی افرادی مطرح شد که تا چند ماه آینده دیگر مسئول نخواهند بود. حال باید یک سؤال پرسید: تمام افراد حاضر در این جلسه در حوزه عفاف و حجاب مسئول بودند، اما طوری صحبت کردند که گویی هیچ مسئولیتی در این خصوص نداشتهاند؛ پس این میزان بودجه، وقت، گزارشهای متعدد رسانهای و ... صرف چه شد؟ اگر نمره مردودی در زمینه ترویج عفاف و حجاب به دستاندرکاران کشور میدهید، به یاد داشته باشید خود شما هم مسئول بودید و باید پاسخگو باشید؛ اگر نه اکنون که مسئولیت شما پایان یافته، فردای قیامت در محضر خداوند.
انتهای پیام