کد خبر: 3984131
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۰

گزیده‌ای از دستاوردهای پژوهشی جهاد دانشگاهی منتشر شد

گزیده‌ای از دستاوردهای پژوهشی جهاد دانشگاهی از سوی معاونت پژوهش و فناوری منتشر شد.

گزیده‌ای از دستاوردهای پژوهشی جهاد دانشگاهی منتشر شدبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشریه علوم انسانی، اجتماعی و هنر به تازگی، گزیده‌ای از دستاورد‌ها و زمینه‌های فعالیت پژوهشگران علوم انسانی و اجتماعی جهاد دانشگاهی را در قالب دو سرفصل اصلی ساختار‌ها و زمینه‌های فعالیت معرفی و منتشر کرده است.
 
در مقدمه این نشریه آمده است: گستره موضوعات در علوم انسانی و اجتماعی بسیار وسیع است، اما رویکرد جهاد دانشگاهی در انتخاب موضوعات پژوهشی، پرداختن به مسائل و معضلات جامعه است. به عبارتی در فهرست پرشمار موضوعات پژوهشی، موضوعاتی عمدتاً در دستور کار قرار می‌گیرند که مسئله یا معضل باشد. برای پرداختن به این مسائل و موضوعات انسانی و اجتماعی، ساختار‌های پژوهشی متناسب در جهاد دانشگاهی (یک پژوهشگاه، ۴ پژوهشکده، ۴۰ گروه پژوهشی و ۳۰ مرکز خدمات تخصصی و فعالیت ۲۰۰ عضو هیئت علمی و ۲۵۰ پژوهشگر در این ساختارها) ایجاد شده است.
 
دفتر تخصصی علوم انسانی، اجتماعی و هنر به معرفی پژوهش‌ها در حوزه‌های علوم اجتماعی، فرهنگ و هنر، مدیریت و برنامه‌ریزی، اقتصاد، برنامه‌ریزی منطقه‌ای شهری و روستایی و روان‌شناسی و علوم تربیتی پرداخته است.
 
حوزه علوم اجتماعی شامل سبک زندگی، مناسبات نسلی، هویت، خانواده، آسیب‌ها و مسائل اجتماعی، توانمندسازی، گردشگری و نهاد‌های سیاسی است؛ بنابراین پژوهشگاه علوم انسانی و اجتماعی به موضوعاتی همچون پیمایش ملی سبک زندگی ایرانیان، سبک زندگی و تلفن همراه هوشمند، جوانان و مناسبات نسلی، هویت در ایران، مؤلفه‌های هویت ایرانی، پیمایش ملی خانواده، فهم مسائل اجتماعی، فرهنگ‌واژه‌های توسعه، توانمندسازی حکومت، غذا، کشاورزی و گردشگری پرداخته است.
 
در حوزه فرهنگ و هنر نیز موضوعات اوقات فراغت، شبکه‌های اجتماعی، هنر‌های کاربردی و ادبیات فارسی و هویت ایرانی مورد بررسی و پژوهش قرار گرفته است.
 
پژوهش‌هایی نیز در نظام برنامه‌ریزی، مدیریت و بهره‌وری منابع انسانی، مدیریت دانش، مدیریت راهبردی، هدایت شغلی و ارزیابی شایستگی در حوزه مدیریت و برنامه‌ریزی انجام شده است.
 
اهمیت وضعیت فضای سرمایه‌گذاری، تحلیل و سنجش آن در اقتصاد ایران را ایجاب کرده است. با وجود وفور منابع و دارایی‌های مختلف در اقتصاد ایران، تداوم مسائل و مشکلاتی، چون بیکاری و نرخ رشد اقتصادی پایین نشان‌دهنده این واقعیت است که اقتصاد ایران توان استفاده از دارایی‌ها و منابع بالقوه و بالفعل را ندارد. در پژوهش‌های مرتبط با این موضوع که در جهاد دانشگاهی انجام شده، تلاش بر این بوده تا مسائل و مشکلاتی که در فرآیند سرمایه‌گذاری در اقتصاد ایران وجود دارد، سنجیده و تبیین شود.
 
حوزه روان‌شناسی و علوم تربیتی نیز موضوعاتی همچون رضایت از زندگی، علوم شناختی، شادکامی و آموزش و پرورش را مورد توجه قرار داده و به پژوهش‌هایی همچون هنر رضایت از زندگی، پیمایش ملی رضایت از زندگی، مغز خود را زنده نگه دارید، راز شادکامی، آموزش و پرورش و هویت جوانان و ... انجام شده است.
انتهای پیام
captcha