کد خبر: 3989203
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۷

نگاهی به موقوفه سیدنظام‌الدین احمد مدنی با قدمت 700 ساله

رئیس اوقاف و امور خیریه ازنا با اشاره به وجود 279 موقوفه در ازنا، گفت: موقوفه سید‌نظام‌الدین احمد مدنی مربوط به 700 سال پیش است که در روستای گلیجرد شهرستان ازنا واقع شده است.

وجود 279 موقوفه در ازنا / موقوفه سیدنظام‌الدین احمد مدنی 700 سال قدمت داردحجت‌الاسلام عنایت ملکشاهی، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ازنا در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان، با اشاره به وجود 13 بقعه متبرکه امامزادگان در این شهرستان، گفت: در شهرستان ازنا 279 موقوفه وجود دارد که 274 موقوفه آن متصرفی و در اختیار اوقاف است و چهار موقوفه نیز غیرمتصرفی و خارج از اختیار اوقاف و امور خیریه است و اوقاف فقط بر آنها نظارت دارد.

وی با بیان اینکه موقوفه‌های متصرفی این شهرستان، مسجد، حسینیه و زمین و املاک کشاورزی و املاک تجاری را شامل می‏‎شود، افزود: قدیمی‌ترین موقوفه این شهرستان موقوفه سیدنظام‌الدین احمد مدنی است که در سال 598 هجری قمری یعنی بیش از 700 سال قبل و در دوره ایلخانی وقف شده است.

حجت‌الاسلام ملکشاهی با بیان اینکه سیدنظام‌الدین احمدمدنی خودش از نوادگان امامزادگان زید و قاسم بوده و املاک و اراضی کشاورزی خود واقع در روستای امامزاده قاسم(ع) را به‌صورت شش‌دانگ وقف امامزادگان زید و قاسم کرده است، ادامه داد: درآمد این موقوفه بنا بر نیت واقف باید در چند بخش تنظیم شود که بخش اول آن مربوط به تعمیرات ضروری بقعه امامزادگان زید و قاسم است، بخش دوم شامل ساختمان امامزاده و حجره‌های آن است، بخش سوم هزینه روحانی، مبلغ و عالم متدین و مؤذن امامزاده است و بخشی از درآمد این موقوفه باید صرف مساکین، مسافران و زائرانی شود که وارد آستان متبرکه امامزادگان زید و قاسم می‏‌شوند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ازنا اضافه کرد: بخشی از درآمد این موقوفه بنا بر نیت واقف باید در ماه مبارک رمضان صرف اطعام مسافران و زائران و مردم روستای امامزاده قاسم شود و بنا بر نیت واقف بخشی از درآمد موقوفه نیز باید در جهت تأمین روشنایی و تهیه لامپ و چراغ امامزاده و همچنین تلاوت قرآن هزینه شود و در وقف‌نامه عنوان شده که در پایان اگر درآمدی اضافه وجود داشت نوع هزینه‌کرد آن با تولیت یعنی اوقاف و امور خیریه است.

ملکشاهی با بیان اینکه این موقوفه شامل 1350 هکتار زمین کشاورزی است که به‌صورت اجاره در دست روستائیان و اهالی این روستا قرار دارد، گفت: یکی دیگر از موقوفه‌های مهم در ازنا موقوفه تاجرکاشانی در روستای دربند این شهرستان است که تمام درآمد آن بنا بر نیت واقف در زمینه روضه اهل‌ بیت(ع)، ساخت و ساز اماکن دینی و چراغانی حرم امام علی(ع) هزینه می‏‌شود.

وی با بیان اینکه این موقوفه شامل اراضی کشاورزی و زراعی روستاهای محمودآباد، دربند و کرچیان است، اظهار کرد: کل املاک واقع در این منطقه 10 سهم است که هشت و نیم سهم آن وقف تاجرکاشانی است و این موقوفه در سال 1299 هجری شمسی وقف شده است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ازنا وقف برای درمان بیماران و همچنین کمک به کودکان نیازمند را اولویت وقف در این شهرستان ذکر کرد و گفت: اکثر واقفان علاقه‌مند هستند که در زمینه امورات مذهبی وقف داشته باشند در صورتی ‎که امروز کمک به درمان بیماران، کمک به کودکان یتیم و نیازمند در اولویت وقف قرار دارد.

وی با اشاره به شعار سال تحت عنوان «تولید؛ پشتیانی‎ها و مانع‌زادایی‎ها» بیان کرد: در این راستا اوقاف و امور خیریه ازنا اقدام به احداث نیروگاه خورشیدی به‌عنوان بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی موقوفات کشور در اراضی موقوفی روستای امامزاده قاسم(ع) ازنا کرده است.

انتهای پیام
captcha