کد خبر: 3990113
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۲

تقدیر از ایکنا برای پرداخت رسانه‌ای به مباهله

مسئولان ستاد مردمی مباهله از خبرنگار ایکنا و جمعی از دست‌اندرکاران رسانه‌ای ترویج این واقعه مهم قرآنی به عنوان موضوعی قرآنی در رسانه‌ها تجلیل کردند.

تقدیر از ایکنا برای پرداخت رسانه‌ای به مباهلهبه گزارش خبرنگار ایکنا، ستاد مردمی مباهله امروز 20 مردادماه در دومین روز از ماه محرم طی نشستی از فعالان ترویج واقعه مباهله تقدیر و ضرورت‌های رسانه‌ای ترویج این رخداد مهم دینی را بررسی کرد.

در این نشست، محمدرضا جعفری جلوه، مدیر شبکه دو، که برای اولین بار در رسانه ملی طی 10 روز در برنامه «عید همدلی» در این شبکه به مسئله مباهله پرداخته شده است، در این نشست ضرورت‌های توجه به این مهم را بررسی و بر تداوم نگاه جدی به این رخداد قرآنی تأکید کرد.

در ادامه نادر فضلی، نویسنده کتاب «سرانجام صلیب می‌شکند» با اشاره به جایگاه حضرت علی(ع) و محبت ایشان در نظام الهی، گفت: یکی از نتایج ظاهری واقعه مباهله پذیرش پرداخت جزیه از سوی مسیحیان نجران بود. اما نتیجه اصلی این رخداد شکست مسیحیان نجران و ورود تفکر اسلام به منطقه یمن که از بخش‌های بسیار متمدن جهان محسوب می‌شد، بود.

وی با اشاره به اهمیت واقعه مباهله از مسئولان شبکه دوم سیما خواست درس مباهله را برای بچه‌ها تهیه و ارائه کنند و برای تهیه مفاد آموزشی این درس اعلام آمادگی کرد.

علی انسانی، دبیر ستاد مباهله نیز با مطرح کردن این سؤال که چرا واقعه‌ای به مهمی مباهله مورد غفلت قرار گرفته است و چه دست‌هایی پشت پرده است که اجازه نمی‌دهد این واقعه در جایگاه واقعی خود به مردم معرفی شود؟ گفت: در واقعه غدیر جانشین پیامبر (ص) مشخص شد اما در واقعه مباهله جان پیامبر به جهان معرفی شد و جان از جانشین مهم‌‌تر است.

وی با تأکید بر اینکه ستاد مباهله ستادی کاملاً مردمی است و هیچ بودجه یا وابستگی دولتی ندارد، گفت: 14 قرن است که حضرت علی(ع) خانه نشین هستند؛ هنوز هم ایشان خانه نشینند پس هر کسی هر کاری که می‌تواند و از دستش برمی‌آید برای معرفی جایگاه حضرت علی(ع) انجام دهند. اکنون که واقعه غدیر به صورت موضوعی مهم میان مردم مطرح شده است لازم است مسئله مباهله نیز به مردم شناسانده شود.

انسانی گفت: متأسفانه خیلی از هیئتی‌ها نیز با واقعه مباهله آشنا نیستند؛ باید برای بچه‌‌هایمان در مورد مباهله حرف بزنیم و پرچم مباهله را بلند کنیم. مباهله با روز خانواده و نزول آیه تطهیر همزمان است باید این دو را به هم پیوند دهیم.

مهدی دقیقی شاهرودی، کارشناس تاریخ اسلام نیز با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای مطرح کردن واقعه مباهله بین مردم و ایجاد سؤال و کنجکاوی در ذهن آنها برای جست‌وجو و مطالعه در این باب گفت: اتفاق‌های خوبی در حال وقوع است از جمله اینکه اساتیدی این واقعه را به عنوان موضوع پایان‌نامه دانشجویان پیشنهاد کرده‌اند.

وی تصریح کرد: تشیع در طول تاریخ خود با مناسکی روبه‌رو شده که در برخی از آنها اشکالاتی رخ داده است. اینک که واقعه مباهله نیز در حال مطرح شدن و معرفی است تا به جایگاه اصلی خود در جامعه اسلامی برسد، باید با دقت در این خصوص صحبت کنیم و نیاز به شناخت مفاهیم و لغات مباهله به شکل دقیق داریم تا بدون اشتباه و نقص در جامعه برجسته شود.

تجلیل از فعالان عرصه ترویج مباهله از دیگر بخش‌های این مراسم بود که طی آن از زهرا ایرجی، خبرنگار خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به عنوان خبرنگار برتر تجلیل به عمل آمد. از مسئولان شبکه دو سیما و دست‌اندرکاران برنامه عید همدلی و نیز حجت‌الاسلام صادق‌زاده که تلاش‌های فراوانی برای مطرح کردن مباهله در مساجد استان تهران انجام داده‌اند و تعداد دیگری از فعالان این عرصه تجلیل شد.

در این مراسم همچنین از تداوم برگزاری جشنواره سرود مباهله، ساخت انیمیشن بلند مباهله، برگزاری جشنواره شعر، نمایشنامه نویسی و عکس مباهله نیز سخن گفته و بر لزوم ساخت فیلم مباهله تأکید شد.

انتهای پیام
captcha