به گزارش ایکنا، پرفسور پرویز کردوانی، دارنده نشان درجه یک دانش و چهره ماندگار که به پدر علم کویرشناسی ایران شهرت دارند، شب گذشته 27 مردادماه، در سن ۹۰ سالگی دار فانی را وداع گفت.
بنابر سخنان مهیار پازوکی، خواهرزاده پرفسور کردوانی، استاد به سرطان مغز استخوان مبتلا بوده و علت فوت نیز همین موضوع بوده است.
پرویز کردوانی در سال ۱۳۱۰ در گرمسار متولد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در گرمسار گذراند و پس از اخذ مدرک دیپلم از مدرسه رازی(فرانسوی) در تهران برای ادامه تحصیل در رشته عمران کویر به آلمان عزیمت کرد. در سال ۱۳۴۵ موفق به اخذ مدرک دکترا با بالاترین امتیاز شد و پس از بازگشت از آلمان در دانشکده کشاورزی ارومیه به فعالیت پرداخت. سپس به دانشگاه تهران رفت و از سال ۱۳۴۸ در این دانشگاه مشغول تدریس شد.
وی مدیریت کل دفتر مطالعات آموزشی دانشگاه تهران را در بین سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۴ برعهده داشت و بنیانگذار و رئیس مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی ایران (۱۳۵۴ تا ۱۳۵۸) بود.
زنده یاد پرویز کردوانی مطالعات میدانی فراوانی در مناطق کویری و بیابانی ایران از خود به جای گذاشت و خدمات او نقش مهمی در پیشبرد علم کویر شناسی و مقابله با خشکسالی داشت. وی استاد نمونه دانشگاه تهران بود و جایزه مهرگان علم را به خاطر تألیف بهترین کتاب سال در زمینه محیط زیست را کسب کرد.
کردوانی در پنجمین همایش چهرههای ماندگار (سال ۱۳۸۴) به عنوان چهره ماندگار در زمینه جغرافیا معرفی شد. عضویت در بنیاد مطالعات آسیای شبکه آب خاورمیانه، عضو هیئت امنای صلح سبز، رئیس کمیته بیابانزدایی انجمن متخصصان محیط زیست ایران و بیش از ۲۰ کتاب دانشگاهی و دهها مقاله علمی به زبان های فارسی، انگلیسی و آلمانی ثمرات عمر گرانبهای ایشان بود. علاوه بر سخنرانیهای متعدد در جوامع علمی بینالمللی، بارها از تلاشهای این چهره ماندگار در ایران و دیگر ایران و دیگر کشورها تجلیل به عمل آمد.
خبرگزاری ایکنا، این ضایعه را به جامعه علمی کشور و خانواده مرحوم کردوانی تسلیت میگوید و برای آن مرحوم طلب غفران الهی دارد.
بازدید پرفسور کردوانی از خبرگزاری ایکنا را اینجا ببینید!
کردوانی که همواره عشق خدمت به علم، دانش، فرهنگ ایرانی و دغدغه منابع طبیعی کشور را داشت در آخرین مصاحبه خود با ایکنا که 27 تیرماه 1400 منتشر شد، با تأکید بر اینکه حواس مسئولان به تأمین آب نیست، گفت: «ایران به دلیل مصرف آبهای زیرزمینی در خشکسالی هیدرولوژیکی باقی خواهد ماند؛ حتی اگر بارندگی طی ۲۰ سال دو برابر شود. »
روحش شاد، یادش گرامی باد.
انتهای پیام