به گزارش خبرنگار ایکنا، به همت بنیاد هدایت، نشست خبری «مهرواره اوج» عصر امروز سهشنبه، نهم شهریورماه با حضور حجتالاسلام والمسلمین میرمحمدیان، مدیرعامل بنیاد هدایت در سالن جلسات این بنیاد واقع در ساختمان شهید نواب سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری، حجتالاسلام میرمحمدیان طی سخنانی به تشریح برنامههای این مهرواره پرداخت و اظهار کرد: مهرواره اوج یکی از گامهایی است که به بهانه آن تلاش داریم تا میدان فعالیتهای بنیاد هدایت را ارتقا دهیم.
وی با بیان اینکه شعار اصلی بنیاد هدایت، «تعالی شبکه امامت» است، افزود: بنیاد هدایت تلاش میکند تا امامانی که امروز در مساجد مختلف کشور مستقر هستند، رشد و ارتقا پیدا کرده و از امام یا یک پیشنماز یک مسجد به امام محله ارتقا پیدا کنند؛ به نحوی که ایشان در محلات مختلف خود، مرجع فعالیتهای مختلف برای حل مسائل مردم باشند و راهبری این مسائل را در حوزههای مختلف معنوی، اخلاقی، تربیتی، اقتصادی، کاهش آسیبهای اجتماعی، خانواده و ... که در محلات مختلف مطرح است، برعهده گیرند تا بتوانند مسایل و مشکلات مردم را حل کنند.
حجتالاسلام میرمحمدیان با اشاره به برنامههای ارتقایی بنیاد هدایت، تصریح کرد: برای تحقق این مهم، برنامههایی را در سه سبک استادمحور، گروهمحور و عملیاتمحور (یا تربیت در صحنه) در نظر گرفتهایم. البته موضوعی که برای ما به عنوان روال عادی برنامههای بیناد مطرح میشود، سبک تربیت گروهمحور است که با راهبری یک راهیار در سطح شهرستان، استان، منطقه و کشور انجام میشود که هرکدام از این راهیارها تلاش میکنند تا مجوب توانمندی امامان مساجد شود.
مدیرعامل بنیاد هدایت ادامه داد: پایه اصلی فرآیند ارتقای امامان مساجد، گعدههای طلبگی، دورههای آموزشی، مشاوره، بازدیدها، تعاملات، محصولات، مباحثهها و نشستها، برنامههای هویتبخش، تجربهنگاریها و ... است که امامان مساجد در محلات مختلف به بهانه آنها به صورت گروهی رشد میکنند.
وی بیان کرد: بنیاد هدایت در کنار برنامههای عادی و روزانه خود، به مناسبت اتفاقاتی که در کشور رخ میدهد، عملیاتی طراحی میکند که این عملیات دارای یک بار اجرایی و میدانی و نیز یک بار توانمندسازی هستند، یعنی در این زمینه، پیش از آنکه عملیات مد نظر که خود دارای موضوعیت است، بار تربیتی نیز خواهد داشت تا بتوانیم به وسیله آن حوزه میدان را وارد مرحله دیگری از رشد کنیم؛ به این صورت که طی اجرای این عملیات، علاوه بر تربیت کلاسیک، تربیت در صحنه نیز رخ خواهد داد.
حجتالاسلام میرمحمدیان گفت: سال گذشته و با اوجگیری موج سوم کرونا، عملیات شهید سلیمانی را اجرایی کردیم که از اواخر ماه صفر تا سالروز شهادت سردار سلیمانی ادامه داشت و هدف ما در آن حوزه نیز این بود که صرفا میدان با توجه به دغدغه حل مسئله فعال شود. در مرحله بعد و به بهانه ماه مبارک رمضان، «مهرواره محله همدل» طراحی شد که هدف آن نیز این بود که در مدل حل مسائل مختلف محله، یک گام جلوتر رفته و دایره مسایل را وسیعتر کنیم و در نوعی فضای رقابتی، دایره مخاطب خود را نیز گسترش دهیم. در مرحله سوم که «مهرواره اوج» بوده و بهانه آن لبیک به فرمان فرمانده معظم کل قوا در حوزههای مختلف برای حل مسائل مختلف مردم و ورود به میدان است.
وی افزود: همچنین، حضور در ماههای محرم و صفر و شرایط پیک پنجم کرونا نیز مضاعف شد تا از این فرصت استفاده کرده و تلاش کنیم تا عملیاتی را در میدان اجرا کنیم. در راستای اجرای این عملیات که بنا دارد تا حجم خوبی از مسایل مردم را شناسایی و حل کند، تلاش جدی ما بر این است که میدان، یک گام دیگر در کیفیت حل مسئله رشد کند و به همین دلیل تلاش کردیم تا چهار محوری که مقام معظم رهبری به عنوان وظایف حلقههای میانی در تاریخ اول خردادماه سال 1398 به عنوان وظایف حلقههای میانی در بیانیه گام دوم تشریح فرمودند را در مدل حل مسئله میدانی امامان محلات با محوریت مساجد ارتقا دهیم.
حجتالاسلام میرمحمدیان با اشاره به چهار محور اصلی بیانیه گام دوم شامل شناخت دقیق از مسئله، شناخت دقیق ظرفیتها، مدل حل مسئله (توانمندسازی محرومان محلات به جای اهدای بستههای مختلف) و جهتگیریهای کلان در راستای جهتگیریهای کلان نظام، بیان کرد: در مجموع باید مسئله را به نحوی حل کنیم که جهتگیری ما با کلانجهتگیریهای انقلاب اسلامی تطابق داشته باشد. بنابراین، با اجرای این طرح بر آن هستیم تا هم به هدف برنامه که دستور مقام معظم رهبری است، دست پیدا کنیم و هم تربیت در صحنه انجام دهیم. مسئله تربیت در صحنه در قالب عملیات انجام شده و در این قالب کمک میکنیم تا چهار محور مدنظر رهبری را محقق کنیم.
در ادامه این نشست، حجتالاسلام فرشفروش، مدیر مهرواره اوج نیز طی سخنانی اظهار کرد: طی اجرای این مهرواره، به لطف خداوند متعال و همت همسنگران ما در سازمان تبلیغات اسلامی، شبکه امامت را با کمک راهیاران شهرستانی در حدود 400 شهر کشور تشکیل میدهیم.
وی افزود: طراحی این برنامه به گونهایست که تمامی سلایق و طیفها بتوانند به امر ولی امر مسلمین لبیک دهند. این لبیکگویی در سخنان مقام معظم رهبری که در ابتدای محرم داشتند، بسیار لازم است. ایشان در بیانات خود چند واژه مهم همچون به اوج رسیدن خدمترسانی، نهضت مواسات، محوریت مساجد و محرومان و محرومیتزدایی را مطرح کردند که انشاالله بتوانیم با همت این شبکه که در استانهای مختلف ایجاد میشود، مسائل و مشکلات مختلف را پیدا کرده و نسبت به رفع آنها با کمک حلقههای میانی در نقاط مختلف کشور اقدام کنند.
جتالاسلام فرشفروش گفت: یکی دیگر از برنامههای بنیاد هدایت ارزیابی مساجد است تا بتوانیم در قالب اجرای آن، مساجد را فعال کرده و ضمن آسیبشناسی در رابطه با مساجد راکد و غیرفعال کشور، نسبت به ارائه راه حلهای مختلف برای فعال کردن و فعالیت هرچه بیشتر مساجد اقدام کنیم. همچنین، سعی کردیم تا در تعدادی از استانهای کشور برای اولین بار «شریکةالامام» یعنی همسران امام را وارد مسئله کنیم تا بتوانند مسائل و مشکلات مختلف را در حوزه بانوان تشخیص داده و نسبت به رفع آنها با کمک امامان مساجد و راهبران منطقهای اقدام کنند.
مدیر مهرواره اوج بیان کرد: مسئله دیگر بحث شبکه رسانهای است که بتوانیم در قالب آن بین امامان فعال در عرصههای خبری، مستند، فضای مجازی و ... هشتگها و پویشهایی را ترتیب دهیم تا هم خبر خوب به مردم برسد و هم باعث ایدهسازی، ایدهپردازی و انتقال تجربه به فعالان فرهنگی شود. سعی داریم در دو تا سه ماه آینده تمرینی داشته باشیم که عملکردهای اجتماعی بین فعالیت امامان مساجد ماندگار شود تا این فعالیت نیز مانند نماز جماعت و ... به امری رایج و سنتی در مساجد تبدیل شود.
وی با اشاره زمان اجرای طرح مهرواره اوج تصریح کرد: این مهرواره همزمان با روز جهانی مسجد از 31 مردادماه آغاز شده و تا روز 23 آبانماه سال جاری همزمان با میلاد باسعادت امام حسن عسکری(ع) ادامه خواهد داشت. همچنین، این مهرواره در هشت گام «لبیک گویی به فرمان ولی (5000 مسجد امضای الکترونیک)، ارزیابی مساجد، توانمندسازی شبکه راهیاری، نشستهای هفتگی و دو هفته یک بار شبکه امامت در شهرهای مختلف، انتقال تجربیات مساجد در قالب فرمافزار و پایگاه اطلاعرسانی مهرواره (از اوایل آبانماه سال جاری)، ارزیابی فعالیتهای امامان در مراحل شهرستانی، استانی و ملی، تکریم امامان شاخص در سه مرحله شهرستانی، استانی و ملی و ارزیابی راهیاران شهرستانی اجرایی میشود.
حجتالاسلام فرشفروش در پایان تصریح کرد: انتظار داریم در لایه بعدی که در آن موضوع ارتقای امامان جماعت در تمامی کشور مطرح است، راهیارها بتوانند به عنوان استاد، مشاور و راهبر شهرستانی دادهها و محصولات را بومیسازی کرده و در اختیار امامان قرار دهند. لذا در این طرح ارتقای خدمترسانی مدنظر است که امامان مساجد و محلات بتوانند با کمک مردم به ایدههای جدید و نو دست پیدا کنند.
انتهای پیام