کد خبر: 4001878
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۷
حجت‌الاسلام واعظی:

انتظار از علامه حسن‌زاده برای موضع‌گیری سیاسی نابجا بود

رئیس دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، گفت: علامه حسن‌زاده در زمان جنگ هم پشتیبانی و حتی حضور داشتند و همواره هم مدافع انقلاب بودند، اما نباید انتظار داشته باشیم که موضع‌گیری روزانه در مسائل سیاسی داشته باشند که با کارویژه ایشان سازگار نبود. 

ارسال// انتظار از علامه حسن‌زاده برای موضع‌گیری روزانه سیاسی انتظار نابجایی بود/به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، شامگاه دهم مهرماه در سخنانی به مناسبت بزرگداشت آیت‌الله حسن‌زاده آملی گفت: ما مشرب‌ها و شاخه‌های مختلف فکری داریم و همه این شاخه‌ها لازم و تسلط داشتن بر آنها شایسته تحسین است.

وی افزود: اشتباه بزرگی است که فردی ممحض در روایت مانند ابن تیمیه به فلاسفه توهین کرده و آنها را تکفیر کند؛ مشارب مختلف وجود دارند و در بین همه آنها هم اختلاف وجود دارد، لذا مشرب‌های مختلف کلامی و فلسفی گوناگون در دنیا داریم. 

استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع) تصریح کرد: به نظر بنده همه این شاخه‌ها شایسته و بایسته هستند و به خاطر تعلق خاطر به یکی از آنها نباید دیگری را ناچیز گرفت، تفسیر و تاریخ و فقه و اصول و کلام و ... هر کدام جای خود را دارند و هر عالمی در هر کدام از این علوم شایسته تکریم است.

وی اضافه کرد: البته آورده یک عالم در این شاخه‌های علمی، لزوما آورده درست نیست و همه اعم از فقها، اصولیون و متکلمین و مفسرین و ... دچار خطا و اشتباه می‌شوند، به همین دلیل ابن ادریس‌هایی هستند که شیخ طوسی را نقد می‌کنند و ما از ائمه(ع) می‌آموزیم در فضای معرفت و منطق و علم با ادب عالمانه برخورد کنیم.

واعظی بیان کرد: متاسفانه گاهی می‌بینیم کسی که مشربی عرفانی و فلسفی را نمی‌پسندد رو به تکفیر و تفسیق می‌آورد، ولی این روش ائمه(ع) نیست و ائمه(ع) بحث می‌کردند و جدال احسن داشتند. 

وی ادامه داد: دیدم در این چند روز برخی بر علامه حسن‌زاده خرده می‌گیرند که چرا موضع‌گیری سیاسی نداشت؛ مخالفان نظام که به روند امور ایراد دارند، اشکال می‌کنند چرا موضع اعتراضی نسبت به نظام و سیاست‌ها نداشته است و از آن طرف هم موافقان نظام و انقلابیون هم می‌گویند چرا او در صحنه نبود و موضع‌گیری نداشت.

واعظی اظهار کرد: روحانیت و حوزه‌های علمیه به ویژه علمای کبار ما کارویژه‌های متعددی دارند و هر کسی در منظومه نیازمندی‌هایی فکری و معرفتی و اخلاقی جامعه باید باری به دوش بکشد و نمی‌توان انتظار داشت همه علما فعال سیاسی شوند و به صحنه اجرا بروند، ضمن اینکه افراد شاکله‌ها و استعداد و توانایی‌های مختلفی دارند.

استاد حوزه و دانشگاه گفت: در نظام احسن عالم، هر کسی در جای خود قرار بگیرد عدل ایجاد خواهد شد؛ اگر شخصیت‌هایی در حد ایشان فعال سیاسی شوند که هر روز در مسائل کشور موضع‌گیری کنند خلاف عدالت است و ایشان در همین جایگاهی که امروز می‌شناسیم شایسته و بایسته بودند.

رئیس دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم اضافه کرد: حوزه و روحانیت نیاز دارد که عده‌ای فعال سیاسی باشند و برخی که توان مدیریتی دارند، مشاغل مدیریتی را بگیرند و نظام قضاوت هم نیاز دارد که برخی از روحانیون وارد این کار شوند.

وی تأکید کرد: آیت‌الله حسن‌زاده آملی به گواهی و شواهد مختلف همراه انقلاب و رهبری بود؛ کتاب «عرفان در عرف انسان» ایشان را ببینید؛ وی آن را به رهبر انقلاب اهدا و چه تجلیلی از ایشان کرد و در زمان جنگ هم پشتیبانی و حتی حضور هم داشتند و همواره هم مدافع انقلاب بودند، ولی نباید انتظار داشته باشیم که موضع‌گیری روزانه در مسائل سیاسی داشته باشند که با کارویژه آنها سازگار نیست. 

واعظی بیان کرد: امیدوارم بتوانیم از ایشان الگو بگیریم و حوزه علمیه به چنین افرادی تمسک کند و درس بگیریم و در آینده نزدیک در حوزه شاهد بروز شخصیت‌های واقعا اخلاقی و معنوی و ذوالفنون مانند این مرحوم باشیم که هم حسن سلیقه و هم حسن سیرت و حسن سیما و حسن بیان داشت؛ وی بسیار عطوف و رئوف، شاگردپرور و مهربان بود.

انتهای پیام
captcha