طاهر درودی، معاون مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در گفتوگو با ایکنا، با اعلام پایان فعالیت دو درمانگاه این مرکز در کربلا و نجف، گفت: فعالیت درمانگاهها متوقف شده و نیروهای مرکز پزشکی در حال بازگشت به کشور هستند.
وی در خصوص بیشترین دلایل مراجعه زائران به مراکز پزشکی طی مراسم اربعین، گفت: دو گروه زائر داشتیم که یک گروه به صورت پروازی به عراق آمده بودند و بیشتر مشکل آنها گوارشی و خستگی بود و گروه دوم زائرانی بودند که از مرزهای زمینی وارد عراق شده بودند و بیشتر مشکلات آنها گرفتگی عضلانی، ضعف و خستگی به دلیل طولانیتر بودن سفر و پیادهروی در مرزهای زمینی بود.
درودی در خصوص انجام تست کرونا در درمانگاههای هلال احمر ایران در نجف و کربلا، گفت: با توجه به اینکه نتیجه رپید تست زودتر از تست pcr مشخص میشود و امکان معطل کردن زائران را نداشتیم، در مراکز از رپید تست استفاده کردیم. تعدادی رپید تست نیز در اختیار برخی از موکبهای ایرانی قرار گرفت تا در صورت نیاز استفاده کنند.
وی اعلام کرد: همه افرادی که به درمانگاههای هلال احمر مراجعه میکردند ابتدا معاینه میشدند و در صورت داشتن علائم، رپید تست کرونا از آنها گرفته میشد تا مطمئن شویم که وضعیت زائر چگونه است.
درودی این مسئله را نیز خاطرنشان کرد که رپید تست در اصل یک راهنماست و نتیجه قطعی را نمیتوان با آن تعیین کرد و گفت: به همین دلیل افرادی که نتیجه رپید تست آنها مشکوک بود را به وزارت بهداشت و ستاد مرکزی اربعین اعلام کردیم تا پیگیری و رهگیری این افراد در داخل کشور راحتتر صورت گیرد. همچنین اسامی این افراد به دانشگاههای علوم پزشکی محل زندگیشان اعلام میشد تا پیگیریهای بعدی در خصوص وضعیت آنها انجام شود.
مدیر عملیات پزشکی جمعیت هلال احمر با بیان اینکه سالهای قبل از شیوع کرونا معمولاً زائران اربعین با حالتی از سرماخوردگی و سرفه به کشور بازمیگشتند، اظهار کرد: به عنوان یک قاعده کلی وقتی افراد از یک شرایط محیطی استیبل محل زندگی خود خارج میشوند، خستگی، فعالیت بیش از حد، تغییر محیط، گرد و غبار (که در کشور عراق بیشتر از ایران است) و حضور در تجمعهای انبوه باعث ایجاد واکنشهای حساسیتی به صورت سرفه و خستگی مفرط در بدن آنها میشود.
وی ادامه داد: در سالهای قبل از کرونا ما به زائران پیشنهاد میکردیم در عراق از ماسک استفاده کنند اما امسال به دلیل شرایط خاص کرونایی این توصیه شدیدتر بود. در درمانگاههای هلال احمر نیز ماسک توزیع میشد. همچنین همکاران بهداشت محیط هلال احمر آموزشهای لازم را به موکبداران ارائه کرده و کُلرزنی مخازن آب را بر عهده داشتند؛ همچنین بر نحوه پخت غذا در موکبها نظارت میکردند.
درودی عمدهترین نگرانی اربعین امسال را بحث کرونا و انتقال بیماری به داخل کشور دانست و گفت: با توجه به اینکه همه افرادی که از مبادی قانونی به عراق وارد شدند هر دو دز واکسن را تزریق کرده بودند، اتفاق و مشکل خاصی را شاهد نبودیم اما همچنان عمده نگرانی ما حول محور کروناست.
وی به زائرانی که در بازگشت هرگونه احساس حساسیت یا آلرژیک دارند، توصیه کرد به دلیل اینکه ممکن است مشکل آنها حساسیت نبوده بلکه شروع بیماری باشد حتماً در پایانههای هوایی و زمینی به مراکز مراقبت مرزی مراجعه کنند و تست کرونا دهند و افزود: اگر فردی به هر دلیل احساس ناخوشی، تب، ضعف، خستگی، سردرد و کاهش حس بویایی دارد به همکاران ما در مرزها مراجعه و به صورت رایگان تست دهد.
درودی در پایان از همه کسانی که به عتبات مشرف شدهاند خواست هرچه زودتر به کشور بازگردند و گفت: حضور طولانی مدت احتمال ابتلا به کرونا را افزایش میدهد به همین دلیل بهتر است زائران هر چه زودتر به کشور بازگردند و در عین حال موارد بهداشتی مثل شستوشوی مکرر دستها، استفاده از ماسک و عدم حضور در تجمعات را پس از بازگشت نیز مراعات کنند.
انتهای پیام