میثم قاسمی، مدیر انتشارات امتیاز در گفتوگو با ایکنا درباره مشکلات و مسائل نشر گفت: بخشی از مشکلات نشر اعم از کمبود کاغذ، گرانی آن و سایر ملزومات چاپ و ... ناشی از تحریمهاست و ناشران در این شرایط سعی میکنند محتاطتر عمل کنند تا به حیات خود ادامه دهند. همین مسئله منجر به کاهش تولید شده است.
وی افزود: تولید و نشر کتاب در کشورمان مستلزم حمایتهای دولتی است، زیرا هنوز به صورت حرفهای درنیامده است که بتواند به یک صنعت تبدیل شود. همچنین مشکل دیگر در توزیع کاغذ است که در انبارها دپو شده است و برای تولید در میان ناشران توزیع نمیشود.
قاسمی ادامه داد: یکسری لابیهایی وجود دارد که کاغذ را احتکار میکنند و یا کاغذی که با ارز دولتی وارد کردهاند را میتوان در بازار آزاد دید. من ناشر وقتی کاغذ یارانهای به دستم نمیرسد، توان آن را ندارم که از بازار آزاد تهیه کنم و در صورت تهیه، قیمت پشت جلد کتاب افزایش زیادی خواهد داشت که با وجود مشکلات اقتصادی، مخاطب هم از خرید آن ناتوان خواهد بود.
بیشتر بخوانیم
این ناشر تصریح کرد: به نظر میرسد، مشکل اصلی در مدیریت تأمین و توزیع کاغذ است و این ضعف مدیریتی آسیب زیادی به فرهنگ زده است که امیدوارم با آمدن دولت سیزدهم، بخشی از مشکلات نشر حل شود و همانطور که در رابطه با بیمه هنرمندان اقدامات خوبی را از صندوق هنرمندان شاهد هستیم، در زمینه نشر نیز شاهد یک دگرگونی باشیم.
این ناشر در ادامه بخشی از مسائل نشر را مربوط به مخاطبان دانست و بیان کرد: باید مصرف فرهنگی از جمله کتاب در کشورمان نهادینه شود. اغلب مشکل ما در این زمینه مربوط به گرانی کتاب نیست و کسی که اهل مطالعه و کتاب است، دست از مطالعه برنمیدارد. بنابراین این طور نیست که بگوییم تولید کتاب کاغذی کم شده و مخاطبان به کتاب الکترونیک روی آوردهاند، چون مصرف کتابهای الکترونیکی نیز چندان زیاد نیست که بگوییم جایگزین کتابهای کاغذی شده است. با تجربهای که دارم، معتقدم مشکل نشر ما بیشتر مربوط به ضعف فرهنگ مطالعه است که باید از سوی مدارس و رسانهها که قدرت بیشتری دارند، مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه به انتظاراتش از دولت جدید در حوزه فرهنگ اشاره کرد و گفت: دید من نسبت به مسائل فرهنگی این است که به قول استاد شفیعی کدکنی میخواهم من فردی خود را به من اجتماعی ارتقا دهم. به نظر میرسد ما بیشتر نیازمند راهکارهای ترویجی در حوزه کتاب و کتابخوانی هستیم. این مشکلات با مدیریت صحیح حلشدنی است و مسئله مهمتر نهادینه شدن فرهنگ مطالعه در جامعه است و میتوان گفت در ارتباط مستقیم با کاهش آسیبهای اجتماعی، بزهکاریها و بهداشت روانی و ... قرار دارد.
انتهای پیام