کد خبر: 4004159
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۳
در کویر مرکزی سمنان برگزار شد؛

رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰

رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰ با اعلام رمز یا رسول‌الله(ص) از بامداد امروز، ۲۰ مهرماه با گسترش و استقرار سامانه‌های بومی موشکی و راداری در منطقه کویر مرکزی آغاز شد.

رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰

به گزارش ایکنا از سمنان، قادر رحیم‌زاده، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور، امروز، 20 مهرماه در جمع خبرنگاران از برگزاری رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰ و با اعلام رمز یا رسول‌الله(ص) در کویر مرکزی سمنان خبر داد و گفت: با گسترش و استقرار سامانه‌های بومی موشکی، راداری، اطلاعات شناسایی، جنگ الکترونیک و سامانه‌های ارتباطی پدافند هوایی ارتش و سپاه آغاز شد.

وی ادامه داد: در مرحله اول رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰، گسترش و استقرار سامانه‌های پدافندی با رویکرد جابجایی و واکنش سریع نیروهای عملیاتی با رعایت اصول پدافند غیرعامل برای فریب دشمن صورت گرفت و همچنین برقراری ارتباطات امن و چند لایه میان سامانه‌های پدافندی با مراکز فرماندهی و کنترل و همچنین شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور برای اتخاذ تصمیم در هنگام وقوع تهدید صورت گرفته است.

رحیم‌زاده با تأکید بر اینکه در این مرحله از رزمایش پروازهای اطلاعاتی و شناسایی توسط هواپیماهای با سرنشین و بدون سرنشین ارتش و سپاه در منطقه عمومی رزمایش صورت گرفت اظهار کرد: این رزمایش توسط نیروهای دفاع‌کننده، اقدامات تاکتیکی و دفاعی به وسیله سامانه‌های کشف و درگیری علیه پرنده‌های مهاجم صورت گرفت و کلیه مراحل دفاع هوایی تا مرحله اصابت الکترونیکی (شلیک سرد) انجام شد.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور به بهره‌برداری از سامانه‌های بومی پدافند هوایی با قابلیت‌های برترساز در این رزمایش اشاره کرد و افزود: استقرار سامانه‌های فرماندهی و کنترل، سامانه‌های راداری بومی معراج، فتح -۲، بشیر و قدس، سامانه‌های تاکتیکی اطلاعات و شناسایی، سامانه‌های الکترواپتیکی و سامانه‌های جنگ الکترونیک از دیگر اقدامات انجام شده در این بخش از رزمایش است.

رحیم‌زاده با بیان اینکه مراکز کنترل و فرماندهی در این رزمایش با استفاده از سامانه‌های راداری اکتیو و پسیو با بهره‌گیری از پایش سیگنالی و الکترواپتیک، عملیات پایش منطقه رزمایش را انجام می‌دهند یادآور شد: به محض کشف هدف متخاصم، سامانه موشکی متناسب با هدف را برای مقابله وارد مدار عملیاتی می‌کنند.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور با اشاره به حجم گسترده سامانه‌های پدافند هوایی بکارگرفته شده در این رزمایش، متذکر شد: در رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰ تمام سامانه‌های کشف، شناسایی، رهگیری و درگیری که توسط یگان‌های پدافند هوایی ارتش و سپاه به کار گرفته می‌شود، بومی و تولید شده به دست متخصصان و جوانان متعهد کشورمان در نیروهای مسلح و صنایع دفاعی کشور است.

به گفته وی شعار این رزمایش «اقتدار پدافند، امنیت آسمان» است که تشکیل لایه‌های امن پدافند هوایی برای حفاظت از مرزهای هوایی جمهوری اسلامی ایران و دفاع همه‌جانبه از مراکز حساس و حیاتی کشور از جمله اهداف این رزمایش است.

رحیم‌زاده در پایان افزود: این رزمایش با مهارت و هوشمندی کارکنان و نیروهای عملیاتی پدافند هوایی در ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحت هدایت و کنترل عملیاتی قرارگاه مشترک پدافند هوایی کشور به صورت ۲۴ ساعته در حال انجام است.

انتهای پیام
captcha