کد خبر: 4006041
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۱

مدارای دینی؛ نسخه قرآن در مواجهه با افراطی‌گری

مدارای دینی؛ نسخه قرآن در مواجهه با افراطی‌گری رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کردستان با اشاره به مبانی وحدت مسلمین از دیدگاه قرآن کریم گفت: مدارای دینی، نسخه قرآن کریم در مواجهه با افراطی‌گری مذهبی است.

حجت‌الاسلام سیدمحمد سادات، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کردستان، در گفت‌وگو با ایکنا از کردستان، اظهار کرد: با نگاهی گذرا به قرآن کریم می‌توان مبانی وحدت اسلامی را مورد بررسی و کنکاش قرار داد.

وی با اشاره به اینکه اصل توحید و یکتاپرستی مهم‌ترین مبنای وحدت اسلامی است، افزود: قرآن کریم با مطرح کردن اصل توحید، صحنه‌هایی از اتحاد مسلمین را در چنگ زدن به ریسمان خداوند و تمسک به عروة‌الوثقی و پدید آمدن امت واحده با تکیه بر اصل توحید و پدیدار شدن انس و الفت و همدلی میان قلب‌ها را بیان می‌کند.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کردستان اطاعت از پیامبر(ص) و پایبندی به اوامر و تعالیم آن حضرت را عامل مؤثر در تحقق بخشیدن به وحدت اسلامی و برچیدن نزاع و اختلاف دانسته و افزود: از سوی دیگر حفظ رابطه عاطفی میان رهبران دینی و مردم، پایبندی به موازین اخلاقی و عفو و گذشت بین یکدیگر و ایستادگی و وحدت برابر دشمنان از دیگر مبانی قرآن در خصوص استراتژی وحدت است.

وی ادامه داد: در برابر خشونت مذهبی و افراطی‌گری باید مبانی و آموزه‌های مداراطلبانه قرآن که همانا حفظ کرامت انسانی و گفتگوی احترام‌‌آمیز بین اقوام و فرق مذهبی و تکیه بر مشترکات دینی و عدم اجبار در گرویدن به یک نگرش خاص را چراغ راه خود قرار دهیم.

حجت‌الاسلام سادات افزود: جهان‌بینی اسلام به شدت ضدخشونت است، تمام تفاوت‌ها، کثرت‌ها، آثار، آیات و علایم در جهان نه تنها متضاد یکدیگر نیستند، بلکه جهان بدون تعدد و تکثر معنی پیدا نمی‌کند.

وی در ادامه گفت: قرآن کریم امت اسلامى از هر ملیت و قومىتی را به اتحاد و یگانگى به جهت دفاع از اسلام و مقابله با دشمنان دعوت کرده است و در آیه 31 سوره حجرات می‌فرماید: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ؛ اى مردم ما شما را از مرد و زنى آفريديم و شما را ملت و قبيله گردانيديم تا با يكديگر شناسايى متقابل حاصل كنيد در حقيقت ارجمندترين شما نزد خدا پرهيزگارترين شماست بى‏‌ترديد خداوند داناى آگاه است».

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کردستان اظهار کرد: اختلافات در رنگ، زبان و وطن، همگى از عوامل عرضى است که مربوط به جوهر و حقیقت انسان نمى باشد. قرآن منکر قومیت نیست، بلکه به آن اعتراف کرده و آن را از شئون خلقت می‌داند، ولی آن را تنها برای شناخت و جذب و کمک به یکدیگر قرار داده نه وسیله‌اى براى تفاخر و نزاع؛ لذا خداوند در آخر آیه مى‌فرماید: «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِندَ اللهِ أَتْقَیکُمْ؛ یعنی معیار برترى تقوا است». خداوند همچنین در آیه 92 سوره انبیاء می‌فرماید: «إِنَّ هذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَ أَنا رَبُّکُمْ فاعْبُدُونِ؛ این (پیامبران بزرگ و پیروانشان) همه امت واحدى بودند (و پیرو یک هدف) و من پروردگار شما هستم؛ مرا پرستش کنید».

حجت‌الاسلام سادات در پایان با بیان اینکه قرآن درصدد گسترش روحیه برادرى بین عموم مردم به ویژه مسلمانان است، یادآور شد: قرآن تمام مؤمنان را برادر یکدیگر خطاب کرده و مى‌فرماید: «إِنَّما الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ؛ مؤمنان برادر یکدیگرند» و در جهت حفظ منافع مشترک، مسلمانان همچون اعضاى یک خانواده هستند، چرا که خداوند متعال مى‌فرماید: «وَ تَعاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوَى؛ و (همواره) در راه نیکى و پرهیزگارى با هم همکاری کنید». از این آیه استفاده می‌شود که بهترین همکاری و همیاری در سایه اتحاد و وحدت شکل خواهد گرفت.

انتهای پیام
captcha