۱۱ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهوری ابلاغ شد / تنوع‌بخشی به‌نظام نام‌گذاری اسلامی و ایرانی
کد خبر: 4006813
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۶
سعیدرضا عاملی اعلام کرد؛

۱۱ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهوری ابلاغ شد / تنوع‌بخشی به‌نظام نام‌گذاری اسلامی و ایرانی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه جلسه ۸۴۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد: ریاست محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی ۱۱ مصوبه دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی که ۱۰ مصوبه آن از مصوبات ابلاغ نشده شورا در دوره گذشته بود را ابلاغ کردند.

ارسالی فوری///ابلاغ ۱۱ مصوبه دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط رئیس‌جمهوری/ تنوع‌بخشی به‌نظام نام‌گذاری اسلامی و ایرانی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی

به گزارش ایکنا به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۸۴۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست سیدابراهیم رئیسی و با حضور رؤسای محترم مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و اعضا حقیقی و حقوقی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد.

سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه این جلسه در سخنانی گفت: ریاست محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی ۱۱ مصوبه دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی که ۱۰ مصوبه آن از مصوبات ابلاغ نشده شورا در دوره گذشته بود را ابلاغ کردند. ازجمله این مصوبات سیاست‌های رسانه‌ای مرتبط با حوادث طبیعی با تأکید بر کرونا است. ما سیاست رسانه‌ای مشخصی در مواجهه با بلایای طبیعی و حوادث نداشتیم، شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه مصوبه‌ای داشت که ریاست محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را ابلاغ کردند.

عاملی افزود: درمجموع نگاه اعضای محترم شورا این است که در اجرایی شدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی سازوکار نظام‌مندی شکل گیرد که به‌صورت روال قانونی و طبیعی مصوبات در مسیر اجرایی شدن قرار گیرد که راهکار‌هایی برای این امر از سوی اعضا پیشنهادشده است.

وی به ابلاغ مصوبه ساماندهی برگزاری آزمون‌های بین‌المللی در سال ۱۳۹۶ اشاره کرد و گفت: همچنین اصلاح تبصره ماده ۵ مصوبه اصلاحی اهداف، سیاست‌ها و ضوابط نشر کتاب و نیز انتخاب نمایندگان شورای عالی که در بعضی از نهاد‌ها طبق اسناد بالادستی شورای عالی، باید تصویب کند، جزو مواردی هستند که ابلاغ‌شده‌اند. همچنین تصویب اصلاح و تکمیل بند ششم آیین‌نامه تشکیل هیئت عالی جذب و نیز تسری امتیازات آیین‌نامه مصوبه مورخ ۲۱ فروردین ۱۳۸۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی در حمایت از رشته‌های مختلف هنری به دارندگان گواهی‌نامه‌های تخصصی حفظ و قرائت قرآن کریم ابلاغ شد. سیاست‌ها، راهبردها، وظایف و ضوابط اجرایی ترویج فرهنگ حضور توانمند و افتخارآفرین جانبازان و معلولان در مسابقات ورزشی که مصوبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۶ بود نیز ابلاغ شد و درواقع مسیر ابلاغ مصوبات ادامه دارد.

عاملی از ۱۰ مصوبه از مصوبات مرجع ابلاغ نشده شورای عالی انقلاب فرهنگی نام برد و افزود: یکی از آن‌ها «سند ملی انرژی‌های تجدیدپذیر» است. ایران یکی از پرآفتاب‌ترین کشور‌های جهان است و انرژی‌های جایگزین خورشیدی یکی از ظرفیت‌های بزرگ در کسب انرژی‌های سالم است و این مصوبه نیز همراه با اساسنامه بنیاد علم ایران و صندوق علم و فناوری در مسیر ابلاغ قرار دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی این جلسه را در ادامه جلسه قبل و اظهارنظر اعضای محترم برای تحول در شورای عالی انقلاب فرهنگی دانست و افزود: درمجموع نگاه اعضای محترم شورا این است که در اجرایی شدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی سازوکار نظام‌مندی شکل گیرد که به‌صورت روال قانونی و طبیعی مصوبات در مسیر اجرایی شدن قرار گیرد که راهکار‌هایی برای این امر از سوی اعضا پیشنهادشده است. همچنین با تکیه‌بر احکام مقام معظم رهبری و بیانات ایشان ۱۵ ماده تنظیم‌شده است که در دستور شورای عالی قرار دارد و اعضا محترم بر چگونگی این مواد اظهاراتی داشتند و امیدواریم در جلسه آتی شورا مورد تصویب قرار گیرد.

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: در دستور جلسه ۸۴۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاست‌های ترویجی و تشویقی نام‌گذاری موردبحث قرار گرفت. درواقع اسم و نام انسان، بازگوکننده رابطه فرد با خودش بر اساس اسم است و رابطه فرد با جامعه در حس من کیستم؟ ما کیستیم و باکی هستیم؟ بر مبنای اسم فرد شکل می‌گیرد.

عاملی تأکید کرد: کنش نام‌گذاری از یک‌سو برای تمایز گذاری است و فرد را از دیگران جدا می‌کند و از سوی دیگر، تجمیع کننده است و پیوندی میان افراد به وجود می‌آورد. درواقع نام فقط یک برچسب برای افراد نیست، بلکه روی کیفیت روابط اثرگذار است و فرد را در یک رابطه دوستی معنادار با دیگران قرار می‌دهد و در حقیقت نام فرد یک تشخص اجتماعی ایجاد می‌کند و به‌نوعی نظام معنایی فردی و اجتماعی را شکل می‌دهد. بعضی از تحقیقات اجتماعی نشان می‌دهد که بین نام فرد و موفقیت و عدم موفقیت فرد درروند زندگی رابطه معناداری وجود دارد. به همین دلیل است که از منظر اسلام هم انتخاب نام نیکو بسیار مهم است. وی ادامه داد: پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید اولین حقی که پدر نسبت به فرزندش دارد، انتخاب نام نیکو است.

وی تصریح کرد: امیدواریم در ذیل این مصوبه فرهنگ نام‌گذاری تقویت شود و فرهنگستان زبان و ادب فارسی، صداوسیمای جمهوری اسلامی و همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای زیبا گزینی، هویت بخشی و فارسی گزینی و پیوند خوردن اسم زیبا بافرهنگ اسلامی-ایرانی مشارکت داشته باشند. کنش نام‌گذاری از یک‌سو برای تمایز گذاری است و فرد را از دیگران جدا می‌کند و از سوی دیگر، تجمیع کننده است و پیوندی میان افراد به وجود می‌آورد. درواقع نام فقط یک برچسب برای افراد نیست، بلکه روی کیفیت روابط اثرگذار است و فرد را در یک رابطه دوستی معنادار با دیگران قرار می‌دهد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نام‌گذاری را هویت یک ملت عنوان کرد و افزود: درواقع تاکنون هم جامعه ایران اسم را از فرهنگ قرآنی و دینی، خاندان نبوت و اهل‌بیت علیهم‌السلام، ادبیات فاخر فارسی و میراث ادبی ایران همچون دیوان حافظ، سعدی، مولانا و فردوسی کبیر انتخاب می‌کرده و نوعی درهم تنیدگی عمیق بین هویت اسم و فرهنگ نبوی، فرهنگ اهل‌بیت علیهم‌السلام و قهرمانان بزرگ و تمدنی این سرزمین گره‌خورده است؛ لذا در شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث تنوع‌بخشی به‌نظام نام‌گذاری اسلامی و ایرانی مورد تأکید قرار گرفت. همچنین در این جلسه گزارشی از نظامات اسم‌گذاری فرزندان در کشور‌های مختلف مثل ترکیه، مالزی، تاجیکستان، ژاپن، نروژ، روسیه، آلمان ارائه و سازمان ثبت و احوال گزارشی از وضعیت اسم‌گذاری تازه متولدین ارائه کرد که همچنان ۱۰ اسم برتر کشور متعلق به پیامبر گرامی اسلام و اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) است. اسم زیباترین وجه همانندسازی با صاحب اسم و معنای اسم هست که وظیفه پدر و مادر را سنگین می‌کند.
انتهای پیام
captcha