مصطفی کرفی، دبیر بخش کنشگران عاشورایی سوگواره بینالمللی ملت امام حسین(ع) در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به اینکه سوگواره اشراق در سال جاری با دو سوگواره «بوی سیب» و «مهر محرم» تلفیق و در قالب یک سوگواره بینالمللی با عنوان ملت امام حسین(ع) در حال برگزاری است، گفت: هفت دوره سوگواره اشراق برگزار شده و امسال هشتمین دوره آن به صورت تجمیعی با دو سوگواره دیگر برگزار خواهد شد.
وی هدف از برگزاری این سوگواره که بیشتر در حوزه فعالیتهای مجازی و رسانهای فعالیت دارد را آگاهیبخشی و آموزش کنشگران و فعالان شبکههای اجتماعی دانست و گفت: میخواهیم به این سمت برویم که فعالان شبکههای اجتماعی و رسانهای یک حرکت حساب شده، استاندارد و حرفهای در زمینه امام حسین(ع) داشته باشند.
کرفی در تعریف کنشگری، گفت: کنشگر فردی است که هدف دارد و برای تحقق هدف خود برنامهریزی و در فضای مجازی فعالیت میکند؛ البته سالهای گذشته گفتوگوهای تخصصی در مورد کنشگری در سوگواره اشراق انجام شده و محتوای آن در قالب کتاب چاپ خواهدشد.
وی تصریح کرد: میخواهیم به مخاطبان این پیام را برسانیم که برای فعالیت در فضای رسانهای در خصوص امام حسین(ع) به خصوص در ایام محرم و صفر باید برنامهریزی داشته باشند و حساب شده و هدفمند فعالیت کنند.
دبیر بخش کنشگری سوگواره بینالمللی ملت امام حسین(ع) در پاسخ به این سؤال که آیا دورههای آموزشی برای افرادی که علاقهمند به کنشگری در حوزه امام حسین(ع) هستند، برگزار میکنید؟ گفت: بله؛ هم در بخش کنشگری و هم در بخش گرافیک کارگاههای تخصصی برگزار میشود. در بخش کنشگری با حضور اساتید برتر رسانه، میزگردهایی در این خصوص برگزار خواهیم کرد که اولین میزگرد با موضوع کنشگری فعال بانوان در فضای مجازی برگزار شده که به زودی محتوای آن منتشر میشود.
وی افزود: این میزگردها اطلاعات کافی به مخاطبان میدهد و حتی ممکن است افراد با حضور در این نشستها به این نتیجه برسند که حتی بهتر است در برخی زمینهها کنشگری نداشته باشند یا روش کنشگری خود را تغییر دهند.
کرفی تأکید کرد: کنشگری موضوعی تخصصی است و نیاز به آموزش و برنامهریزی دارد و نمیتوان بدون برنامه و هدف اثرگذاری صحیحی داشت. در همین خصوص نیز به زودی نشستهای تخصصی و کلیپهای آموزشی به صورت تجربهنگاری تخصصی تهیه و منتشر میشود.
وی در خصوص مهلت ارسال آثار به سوگواره امام حسین(ع)، گفت: سوگواره قرار بود تا پایان ماه صفر نسبت به دریافت آثار اقدام کند اما آثاری که امسال در حوزههای مختلف به ویژه ادبی و گرافیک دریافت کردیم از نظر کمی 10 برابر آثار سال گذشته است و به دلیل همین استقبال نیز دبیرخانه مرکزی سوگواره ملت امام حسین(ع) تصمیم گرفت دریافت آثار را تا 15 آبانماه تمدید کند تا هم میزان بیشتری از آثار را دریافت کرده باشیم و هم فرصت بیشتری برای برگزاری نشستها به وجود بیاید.
وی در پاسخ به این سؤال که در حوزه بینالمللی چه برنامهای اجرا خواهدشد؟ گفت: در حوزه بینالمللی دو بخش وجود دارد. در بخش اول اساتید به تشریح ظرفیتهایی که در سایر کشورها و زبان در خصوص ترویج فرهنگ عاشورا و معرفی امام حسین(ع) وجود دارد میپردازند. جشنواره امسال به زبانهای فارسی، عربی و هوسایی (زبان حوزه آفریقا) برگزار میشود. یک بحث مهم این است که ابتدا بدانیم در حوزه بینالمللی چه ظرفیتهایی وجود دارد. در این حوزه در حال طراحی مسیر و استراتژی هستیم چراکه تاکنون در این راستا کار تخصصی، مقاله و کتاب نوشته نشده و مجبور هستیم کار را با تجربه نگاری آغاز کنیم.
کرفی ادامه داد: افرادی که در فضاهای بینالمللی و بین کشورها فعالیت دارند باید تجربهنگاری و ظرفیتها، خلأها و نیز حساسیتهایی که وجود دارد را مطرح کنند. افرادی را داریم که سالها در فضای آمریکای جنوبی فعالیت کرده و عنوان میکنند که در حوزه رسانهای در این کشورها محدودیت دارند؛ باید شرایط این کشورها و محدودیتهای موجود تشریح شود تا سایرین که میخواهند کار کنند مسیر را بدانند.
وی در پایان گفت: در بخش دوم حوزه بینالملل بحث شبکههای ماهوارهای مطرح است. امسال شبکه جهانی ولایت با ما همکاری داشتند و در حال کمک و پیگیری بخش بینالمللی هستند.
انتهای پیام