به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم شامگاه 19 آبان ماه در نشست «مرجعیت و نظام اسلامی» با اشاره به نقش مرجعیت شیعه در ایران و عراق در پیروزی انقلاب اسلامی و حمایت مراجع ایران از عراق و بالعکس، گفت: آیتالله خویی، استاد الفقها و منجی و محیی نجف در یک مقطعی بود و در آن دوره نجف بود و حضور ایشان؛ این مرجع، فقیه بسیار بزرگی بود، بعد از انتفاضه عراق، ایشان 9 نفر را به عنوان شورای انقلاب تعیین و صدام هم وحشیانه این 9 نفر را اعدام و انتفاضه را به نحو خشونتباری سرکوب کرد.
وی افزود: متعاقب آن مرحوم آیتالله خویی را به نحو بسیار بدی احضار کردند و چند ماه بعد از آن وفات کردند، مرحوم آیتالله خویی بعد از این ماجرای احضار، پیکی را نزد آیتالله العظمی خامنهای فرستاد و گفت: من از طرف آقای خویی تشکر میکنم و ایشان فرمودند اگر اعلامیه حمایت شما نبود ما را کشته بودند. به حمایتتان ادامه دهید؛ آقا فرمود: به ایشان بگویید با افتخار شما را دعوت میکنیم به ایران بیایید و هر جای ایران بخواهید باشید همه امکانات در اختیار شما خواهد بود.
استاد سطح خارج حوزه علمیه بیان کرد: مرحوم آقای اراکی ده سال از امام(ره) بزرگتر بود و امام(ره) مقداری از تفسیر صافی را نزد وی خوانده بود ولی وقتی به دیدار امام میرفت میگفت: السلام علیک یا مجدد الشریعه؛ سلام بر تو که دین را زنده کردی و فرمود: اگر امام(ره) در کربلا بود یاران سیدالشهداء 73 تن بودند.
سیداحمد خاتمی با تمجید از شیخ الفقها، آیتالله العظمی صافی گلپایگانی، تصریح کرد: حقیقتا این مرجع تقلید هوای نفس خود را کشته است و ذرهای در راه غیر خدا قدم برنمیدارد؛ در روایتی از عیسی(ع) بیان شده که از ایشان پرسیدند با چه کسی نشست و برخاست کنیم و ایشان فرمودند با کسی که سه خصلت داشته باشد؛ دیدن او شما را به یاد خدا بیندازد، حرف زدن او بر علم شما بیفزاید و عمل او شما را به آخرت ترغیب کند و این ویژگیها در آیتالله العظمی صافی وجود دارد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار کرد: ایشان فقیه دقیقی هم هست و به همین دلیل امام(ره) ایشان را مدتی عضو شورای نگهبان کردند و در خبرگان قانون اساسی که بسیار مهم بود ایشان خیلی فعالانه عمل کردند؛ خاندان اینها خاندان مبارزه با طاغوت بودند؛ پدر و برادر ایشان یعنی مرحوم حاج آقا علی صافی در دوره طاغوت تبعید شد و فرد خیلی شجاعی هم بود.
امام جمعه موقت تهران افزود: مرحوم آقای گلپایگانی، حاج آقاعلی صافی را پیش شاه فرستاد که تذکری به او بدهد؛ ایشان(علی آقا) گفت نشستم پیش شاه و تذکر را دادم؛ شاه خیلی مغرور و متکبر بود و چندان تحویل نگرفت در حالی که وقتی همان لحظه گفتند فلان سرلشگر قرار است بیاید رفتار دیگری کرد و به من گفت به آقای گلپایگانی بگویید به این کارها چه کاری دارند مشغول کار خودشان و درس و بحث دینی باشند. علی آقا صافی به شاه گفته بود: عجب عجب؛ قانون اساسی میگوید 5 نفر مجتهد باید نظر بدهند و آن وقت این آقا در برابر مرجعیت میایستد؟ و بدون خداحافظی بیرون آمدم.
خاتمی در پایان اضافه کرد: جریان مرجعیت کشور در دو مطلب تقریبا وفاق دارد؛ اول اینکه تقویت اصل نظام اسلامی واجب است و دوم اینکه تضعیف نظام اسلامی حرام است. البته مراجع نقد دارند و نباید واقعیت را انکار کرد؛ نقد و ایراد گرفتن و اشکال کردن برای همه در جمهوری اسلامی آزاد است و چرا نباید برای مراجع آزاد باشد ولی در کلان با نظام همراه هستند.
انتهای پیام