به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی صبح امروز، سهشنبه 25 آبان، برای دفاع از برنامههای مسعود فیاضی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، در صحن علنی مجلس حضور یافت.
حجتالاسلام رئیسی در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه 83 روز قبل توفیق داشتم در این مکان و از این تریبون در محضر نمایندگان ملت برای رأی اعتماد کابینه مسائلی را عرض کنم با امیدواری به اینکه مسائل کشور با تلاش دولت و همکاری مجلس و همه بخشهای کشور حل شود، افزود: امروز بعد از 83 روز از تشکیل دولت و اعتماد نمایندگان ملت از همیشه به حل مسائل کشور و باز شدن گرهها امیدوارترم. دلایل این امیدواری تفضل و کرم و لطف الهی، امدادهای حضرت حق، دعای خانواده معزز و مکرم شهیدان، تلاش همه دلسوزان و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در جهت رفع دغدغههای نمایندگان ملت و رفع مشکلات و بازشدن گرههاست و امروز بیش و پیش از همیشه احساس من آن است که جلوههایی از گشایش وجود دارد.
وی افزود: آن قدمی که با کمک همگان در ارتباط با واکسیناسیون عمومی برداشته شد را امروز شاهدیم و با 100 میلیون دز واکسن گام بزرگی در جهت صیانت از جان مردم برداشته شده که البته هنوز مرتفع نشده اما گام بسیار خوبی بود و شرایط به لطف خدا متفاوت شده است.
حجتالاسلام رئیسی بیان کرد: من قبل از تشکیل دولت در روزهای پایانی مرداد در جلسه دولت قبل حضور داشتم که آنجا سخن از کیفیت پرداخت حقوق و دستمزد برای کارکنان دولت بود و نگرانیهایی درباره منبع تأمین مطرح میشد، اما امروز با گذشت 83 روز بدون استقراض از بانک مرکزی حقوق و دستمزد و هر نوع پرداختی دولت در زمان خودش انجام شده است. همچنین موضوع فروش نفت و افزایش درآمدها با موفقیت در حال دنبال شدن است.
رئیس جمهور با بیان اینکه مسئله افزایش منابع مالی و ارزی و ریالی در حال انجام است، گفت: اینها پشتوانهای است که میتوان با آن گامهای خوبی در اقتصاد برداشت. با گامهایی که این روزها برداشته شده خیلی از نگرانیها نسبت به منابع مالی کاهش پیدا کرده و امروز نگرانی نسبت به کالاهای اساسی و ذخایر وجود ندارد.
وی با اشاره به کلید خوردن موضوع مسکن و اشتغال بیان کرد: براساس قانون مجلس در حوزه مسکن، شورای عالی مسکن را تشکیل دادیم و کارها را تقسیم کردیم و در بسیاری از شهرستانها تأمین زمین در حال انجام است. همچنین شورای عالی اشتغال را تشکیل دادیم و آنجا هم تقسیم کار و تعیین وظایف انجام شد و در مسیر اجراست.
رئیس شوری عالی امنیت ملی، در ادامه به مسئله سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: فعال کردن تعامل بینالمللی به ویژه با اولویت دیپلماسی با همسایگان کار در حال انجام است به نحوی که وضعیت و شرایط نشان میدهد مسئله تعامل بینالمللی با شرق و غرب و تمام کشورهایی که بخواهند با جمهوری اسلامی تعامل و رابطهای توأم با احترام متقابل براساس عزت، حکمت و مصلحت داشته باشند از حالت انفعال خارج شده و به حالت فعال درآمده است.
رئیسجمهور ابراز کرد: بعضی از مسائلی که دغدغه نمایندگان بود به ویژه در بعضی مناطق مانند خوزستان و موضوع هفت تپه که من در دولت قبل در جایگاه قوه قضاییه چندبار با دولتمردان صحبت کردم که بیایید مسئله اینجا حل شود که گفتند با کدام بودجه و کدام امکانات، مگر ممکن است؟ بحمدلله در این مدت شاهد بودید که این مسئله را خداوند تفضل کرد و در مدت کوتاه حل شد و مسئله عدم پرداخت حقوق کارگران و معوقات آنها سامانی پیدا کرد که اینها پیش روی دولت بود.
وی افزود: بسیاری از موارد امروز در دست اقدام است و گزارشهای آن باید خدمت نمایندگان عزیز ملت داده شود و مردم عزیزمان هم باید از آن مطلع باشند منتهی قرار ما آن است که با فعل ماضی با مردم سخن بگوییم نه با فعل مضارع و از کارهایی که شده است بگوییم، نه کارهایی که میشود، والا برنامه میشود، بسیار است.
رئیسی اظهار کرد: ارتباط با نمایندگان را هم به میزانی که هست کافی نمیدانیم و بهتر میدانیم نمایندگان بیشتر در جریان مسائل قرار بگیرند و این را به دوستان و همکاران در دولت گفتهام. البته نشستهای صبح پنجشنبه را با نمایندگان داریم و با نمایندگان استانها مسائل استان را مطرح میکنیم و در این جلسات به هیچ عنوان ندیدیم نمایندگان کلمهای نسبت به خودشان و مسائل شخصی مطرح کنند. آنچه در این جلسات دو سه ساعته مطرح شده فقط دغدغهها و درخواستهای مردم و مشکلات حوزههای انتخابیه بوده است.
رئیسجمهور ادامه داد: در جلسات استانی که من توفیق داشتم قریب یک سوم استانهای کشور را در این 83 روز بازدید کنم قبل از اینکه تریبون در اختیار وزرا قرار بگیرد، در اختیار نمایندگان منطقه است تا سخنان مردم یا جمعی از آنها را مطرح کنند اما من این را کافی نمیدانم و به نظر میرسد لازم است نشستی را با نمایندگان داشته باشیم و خود من خدمت نمایندگان باشم و هفته آینده که ظاهرا دوستان برنامه حوزههای انتخابیه را دارند و هفته بعد از آن را رئیس مجلس پیگیری کنند تا نشست دولت و مجلس را در اسرع وقت برگزار کنیم و تمام وزرا و خود من خدمت نمایندگان حضور داشته باشیم تا مسائلی که احیاناً در این نشستهای استانی مطرح شود، بیان شود. ما به صورت متناوب باید این نشستها را با نمایندگان داشته باشیم.
وی یادآور شد: امروز پیشرفت کشور نیازمند همکاری، همراهی و همدلی بین دولت و مجلس است و همه مسائل اینگونه پیش خواهد رفت. مردم عزیز بدانید اگر کاری در این کشور پیش میرود با کمک همگان است. اگر مردم امروز به مجلس و دولت و همه مسئولان امیدواری پیدا کردند، این امیدواری باید روز به روز افزون شود و در مردم عینیت پیدا کند که آنچه خواستند عمل شده و این عمل در گرو همکاری و همراهی همه بخشها به ویژه دولت و مجلس است. انشالله این را به عنوان نشست مستمر دولت و مجلس دنبال کنیم تا دغدغههای نمایندگان در خصوص حوزههای انتخابیه و مردم و یا پیشنهاداتشان به دولت مطرح شود.
حجتالاسلام رئیسی با مغتنم دانستن سفرهای استانی علیرغم همه حرفهایی که در گوشه و کنار زده میشود، گفت: این سفرها از این حیث مغتنم است که ما در اول کار دولت در جریان مسائل قرار میگیریم و 6 روز در سطح ملی و یک روز حداقل برای استانها باید گذاشت که ما از نزدیک با مسائل و پروژههای نیمهتمام و مشکلات مردم در مناطق مختلف بیشتر آشنا شویم و مدیران ما حس بیشتری پیدا کنند و کار را حساسیت بیشتری پیگیری کنند تا انشالله در دور دوم سفرها پیگیری آنچه گفته شد و تصویب شد انجام شود و به اجرا در بیاید.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی سپس وارد موضوع وزارت آموزش و پرورش و معرفی گزینه پیشنهادی خود شد و گفت: برخی نمایندگان سخنانی در رسانهها درباره زمان معرفی وزیر بیان کردند. باید عرض کنم که ما هم اول مهر را در پیش داشتیم که باید مدارس را در سال تحصیلی جدید آغاز میکردیم و از طرف دیگر مسئله تعطیلی طولانیمدت مدارس را داشتیم که باید برنامهریزیهای جامعی داشتیم و بعد از اول مهر هم باید آموزش حضوری و مجازی تثبیت میشد که این کار انجام شد. از همین تریبون قول دادم که به شورای عالی آموزش و پرورش اهمیت میدهم و در آن شرکت میکنم و بعد از ده سال اولین جلسه شورا تشکیل شد و خدمت مدیران آموزش و پرورش مسائل اصلی را مرور کردیم. ستاد اجرای سند تحول وزارت آموزش و پرورش در دولت با مدیریت معاون اول رئیس جمهور تشکیل شد. وزیر آموزش و پرورش مدیریت آموزش و پرورش را برعهده دارد اما در برخی مواد این سند تمام دستگاههای دولتی باید کمک کنند تا این تحول تحقق پیدا کند و این نیازمند این بود که دولت سهم بیشتر و همکاری بیشتری با وزارت آموزش و پرورش داشته باشد لذا این مسئله در جلسه ستاد مطرح شد تا بتواند به شورای عالی و وزارت آموزش و پرورش کمک کند.
حجتالاسلام رئیسی در ادامه به مسئله رتبهبندی معلمان اشاره کرد و گفت: این مسئله که دغدغه به حق معلمان است در این مدت با همکاری مجلس دنبال شده است و امیدواریم به نتیجه قطعی هم برسد و هم ارتقای منزلت، شأن، جایگاه و کیفیت کار معلمان و هم مسئله معیشت آنها انجام بگیرد.
وی افزود: جا دارد صمیمانه از خانواده آموزش و پرورش و همه خانوادههای کشور برای همکاری در بازگشایی مدارس تشکر کنم. با واکسیناسیون شرایط به نحوی فراهم شده که بتوان مدارس، دانشگاهها، مراکز علمی و کسب و کارها را فعال کرد و این روزها شاهد هستید پس از گذشت 83 روز از فعالیت دولت، فضا در حال عادی شدن برای رونق کسب و کارها و بازگشایی مراکز علمی و فرهنگی است و اگر رعایتها بیشتر شود فکر میکنم این فعالیتها بیشتر خواهد شد.
رئیسجمهور با اشاره به معرفی وزیر آموزش و پرورش در مهلت مقرر قانونی گفت: 83 روز قبل از این تریبون مقدس در جلسه رأی اعتماد فرآیند معرفی وزرا را برای همه نمایندگان و ملت عزیز بیان کردم. در این فرآیند محور اصلی شایستگی است. رابطه رفاقت، قرابت و فشارهای رسانهای هیچکدام موجب معرفی فردی نمیشود. در سه دهه گذشته بررسی کنید و دولت ما را با دولتهای پیشین مقایسه کنید و ببینید روابط رفاقتی و رقابتی چقدر نقش داشته است و از نزدیکان در مسئولیتها کجا هستند. هم سه دهه گذشته را بررسی کنید و هم دولت فعلی را ببینید. از خود نهاد ریاست جمهوری تا حوزههای دیگر را ببینید. حساسیت هست و در دولت بارها اعلام شده که محور شایستگی است و باز هم عرض میکنم که محور شایستگی است و این محور را به عدالت نزدیک میدانیم.
رئیسجمهور تصریح کرد: در مورد وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش نیز به همین ترتیب عمل شده است. کارگروههایی با بیش از 20 نفر از افرادی که در مظان این مسئولیت بودند مصاحبه کردند که افراد مختلفی بودند و شایستگیهایی داشتند اما این وزارتخانه با جایگاه و شأنی که دارد ایجاب میکند حساسیتهایی نسبت به آن وجود داشته باشد. شرایط کلی مانند ضد فساد بودن، فسادستیزی، داشتن روحیه انقلابی، کارآمدی و روحیه تحولی از شرایطی است که برای همه وزرا و همکاران در نظر گرفتیم و این شرط همکاری است و بارها گفتیم که این شروط باید همواره به صورت مستمر در افراد بماند و مقطعی نیست و در همه مقاطع این شرایط ارزیابی میشود و به دوستان هم گفتیم که این ارزیابیها هم مستمر و همه به صورت مقطعی در هر سالی انجام میشود تا مسائل کشور پیش برود.
وی اظهار کرد: با بررسیهایی که در این کارگروهها انجام شد آقای فیاضی از کسانی بود که در مصاحبههای مختلف کارگروهها از جایگاه قابل قبول و ممتازی برخوردار شد و خود من هم چند بار با ایشان مصاحبه و صحبت کردم و دوستان مورد اعتمادی در حوزه فرهنگ و آموزش با ایشان صحبت کردند. وزرای اسبق آموزش و پرورش اعلام کردند که ما این حوزه را میشناسیم و ایشان را هم شناختیم و لذا ایشان را فرد باصلاحیتی برای آموزش و پرورش میدانیم و این را رسماً اعلام کردند.
رئیسی افزود: افرادی ممکن است با هم قوم و خویش باشند اما دستاوردهای زندگی خودشان مورد توجه قرار میگیرد. اگر کسی با توصیه بر سر کار گذاشته شود به همان میزان بیعدالتی است که به دستاوردهای زندگی کسی بیاعتنایی و بیتوجهی شود. بالاخره هر کسی در زندگی یک سری دستاوردهای علمی و صلاحیتی دارد. در مورد مسئولیتهایی که من به مجلس معرفی میکنم یا خودم انتخاب میکنم توصیه افراد به هیچ عنوان تأثیرگذار نیست. البته افراد زیادی در سایتها و نوشتهها معرفی میشوند اما نکته مهم این است که تشخیص داده شود که با شاخصهای لازم کاملا همخوانی دارد. لذا آنچه برای من به عنوان یک طلبه و مسئول مهم حجت الهی است و تا کسی را حجت بین خودم و خداوند متعال نداشته باشم یقین بدانید همه هم جمع شوند، من چون حجت ندارم اقدام نمی کنم. لذا برای معرفی وزر یا هر مسئولی آنچه برای من مهم است داشتن حجت و احراز صلاحیتهای آن فرد است. البته بنده کار خودم را میکنم و مجلس هم کار قانونی خودش را میکند. من آنچه را دریافتم به شما معرفی میکنم و تصمیم با مجلس محترم است.
رئیسجمهور اظهار کرد: آقای فیاضی کلاس، مدرسه، تعلیم و معلم را میشناسد و سالها معلم آموزشی و پرورشی بوده و محتوای درسی را میشناسد و با فرایند محتوای درسی آشناست و با بستههای یادگیری و فیلمهای آموزشی آشنایی دارد و بعضاً خودش برای تهیه این بستهها مباشرت دارد. ایشان در ستاد آموزش و پرورش مدیر کل بوده است و زیرساختهای آموزش و پرورش در حوزه نوسازی مدارس را می شناسد. بعضاً در قالب سامانه رشد طراح آموزش مجازی در زمینه برنامههای کمکدرسی در سال 98 و پیش از سامانه شاد بوده است. همچنین در مقطعی مسئول فناوری این وزارتخانه بوده و با چاپ و انتشارات و کتاب آشنایی دارد.
وی ادامه داد: شناخت ایشان از این وزارتخانه نسبت به افراد دیگری که برای این وزارتخانه مطرح بودند، کمتر نبوده است. ما چهرههای شاخصی در مجلس داریم که از وضعیت آموزش و پرورش مطلع هستند و در بخشهای دیگر چنین افرادمطلع و آشنایی داریم. پس ایشان فردی است که اول نسبت به این وزارتخانه شناخت دارد و دوم اینکه برای آن برنامه قابل ارائه و دفاع دارد و کارشناسان نظرات و برنامههای ایشان را شنیدند و انطباقش را با سیاستهای کلان و اسناد بالادستی و سند تحول در دولت بررسی کردند. البته نمایندگان مجلس عالی القاعده بررسیهای خود را دارند.
رئیسی امتیاز سوم فیاضی را تحولگرا بودن خواند و اظهار کرد: عزیزانی را داریم که مدارک و مدارج عالی دارند و سوابق و تجربیات خیلی خوبی هم در آموزش و پرورش دارند اما آنچه برای ما احرازش مهم است داشتن روحیه تحولی است و الا وضع موجود همین است که معلمان و والدین گلهمند هستند و بعضاً نمایندگان مجلس انتظارات دارند که باید برآورده کرد. انتظارات از این دولت خیلی بالاست و هر چه امیدواری از دولت بیشتر میشود انتظارات هم افزون میشود. در حوزههای انتخابیه میبینید که انتظارات مردم خیلی بالا رفته و وقتی میگوییم چرا قبلاً این سخنان را مطرح نمیکردید پاسخ میدهند که الان مجلس و دولت با هم هستید و فکر کنید مشکلات را حل کنید و این انتظار به حقی است و به هیچ وجه بیجا نیست و از ما و مجلس برمیآید که خیلی از گرهها را باز کنیم و مسائل را حل کنیم.
رئیسی با بیان اینکه فیاضی در کنار روحیه تحولی، روحیه تعامل و همکاری با بخشها را دارد، گفت: مسائل مربوط به آموزش و پرورش هم نیازمند تعامل با بخشهای مختلف و هم برخورداری از روحیه تحولی است و این مشخصات را تا در ایشان احراز نمیکردیم به نمایندگان مجلس معرفی نمیکردیم. اینها علاوه بر تدین و تقوایی است که هر مسئول در نظام جمهوری اسلامی باید از آن برخوردار باشد.
رئیسجمهور تصریح کرد: همه گفتهاند میخواهند سند تحول را اجرا میکنیم و در حال اجرای آن هستیم. اما این نگاه را داریم که فرد مدنظر باید این سند بالادستی را هم قبول داشته باشد و هم بنای اجرای آن را داشته باشد تا این تحول در آموزش و پرورش اتفاق بیفتد. در این حدود 20 نفر افرادی بودند که سوابق اجرایی قابل قبولی هم دارند اما مهم این است که آیا تحولی به دست آنها اتفاق میافتد یا نه و این برای ما در زمینه انتخاب افراد نکته مهمی است.
وی بیان کرد: من با آقای فیاضی و با اکثر اعضای دولت حتی یک روز هم نبودم و هم حزبی و همگروهی نبودم و نمیدانم به چه کسی رأی دادند ولی آنچه برای من مهم است که در جریان بررسی صلاحیت معلوم شود که روحیه انقلابی دارند ولو بنده با ایشان آشنا نبودم اما دوستان مورد اعتمادی با انها آشنا بودند با در جاهایی کار کردهاند و افراد مختلفی کارها و مواضعش را دیدهاند. فیاضی در حوزه پژوهش ایشان بیش از 25 پژوهش قابل قبول و قابل ارائه در بحث حوزه و دانشگاه و هم در مدرسه و هم در ستاد و وزارت آموزش و پرورش، هم در حوزه آموزش هم در حوزه پژوهش و هم در حوزه مهندسی و هم حوزههای علمی دارد.
رئیسی ابراز کرد: در رابطه با آموزش و پرورش ما دغدغههای درستی را که نمایندگان دارند پیگیری کردیم و به این نتیجه رسیدیم آقای فیاضی با برخورداری از نیروی جوانی، ابتکار و خلاقیتش و با کمک شما نمایندگان مجلس و فرهنگیان عزیز کشور میتواند این مسئولیت را برعهده بگیرد. تحول تا در سند باشد اتفاقی نمیافتد و تحول باید در مدرسه بیاید و مدرسه باید متحول شود تا مردم تحول را احساس کنند. تا تحول از سند و وزارتخانه و شورای عالی به کف مدرسه نیاید، تحول اتفاق نمیافتد.
رئیسجمهور خطاب به نمایندگان اظهار کرد: ما دقتهای لازم را نسبت به وزیر آموزش و پرورش انجام دادیم و به شما معرفی کردیم و حتما نظر شما در این زمینه صائب است و ما هم به نظر شما احترام میگذاریم و آن را تعیینکننده میدانیم.
وی یادآور شد: کار دولت آغاز شده و دولت اعلام کرده میخواهد چه بکند و من از همین تریبون قول دادم که برنامهای را به صورت کوتاهمدت نسبت به مسائل پیش رو خواهیم داشت و این برنامه تدوین شده و نمایندگان در جریان آن قرار خواهند گرفت. بحمدلله آن برنامه به عنوان سند تحول دولت سیزدهم با استفاده از سیاستهای کلی نظام، اسناد بالادستی و مسائل پیش رو، آماده شده است و این سند ظرف چند روز آینده در اختیار نمایندگان محترم و صاحبنظران قرار میگیرد. چون این سند قابل استناد برای دولت است حتما به عنوان نقد و اصلاح افراد میتوانند نظراتشان را به دولت منعکس کنند.
رئیسی تصریح کرد: تأکید من در دولت همواره این است که ارتباط با نمایندگان برقرار باشد و عزیزان نکات را به وزرا منتقل کنند و اگر در جایی هم نیاز دیدند که مسئله باید به بنده منتقل شود حتماً از طریق معاونت پارلمانی یا از طرق مختلف مانند رئیس و هیئت رئیسه مجلس به من منتقل کنند تا بنده در جریان نظرات نمایندگان قرار بگیرم که قوت وقت نشود. گاهی یک مسئله از زمان خودش بگذرد دیگر آثارش از دست میرود زیرا من دوست دارم زود در جریان قرار بگیرم و وقت من هم برای همین کارهاست و یکی از کارهای مهم ما این است که به این دغدغهها که دغدغههای مردم است توجه کنیم و هم انگیزه آن وجود دارد و هم در بسیاری از جاها میتواند گرهها را باز کند.
رئیسجمهور بیان کرد: جاهایی هم که نیاز به توضیح و تبیین و تشکیل کارگروهها و کمیسیونهای مشترک بین مجلس و دولت باشد دوستان اعلام کنند. امروز مسئله ما مسئله یک بخش و ارتباط بین یک نماینده و یک وزیر و اینکه از چه کسی خوشم میآید و از چه کسی بدم میآید، نیست؛ مسئله مهم مسئله امیدواری مردم است که بحمدلله پیدا شده و من و شما باید این امید را ارتقا دهیم و سرمایه اجتماعی نظام را افزون کنیم. مسئله را نباید در حد یک بخش و یک فرد دید ومسئله در حد نظام و کشور است و امروز من و شما یک مأموریت بسیار مهم فوق این مسائل داریم. این مأموریت و مسئولیت مهم این است که باید در مقابل دشمن که میخواهد روز به روز مردم را ناامید کند، ما باید مردم را در عمل امیدوار کنیم.
وی تأکید کرد: این امری است که نه در شعار بلکه در عمل باید اتفاق بیفتد. ما دیدیم در هر حوزهای با اخلاص و شناخت و تدبیر وارد شویم حتماً نتیجهبخش خواهد بود و نتیجه خواهیم گرفت. ما بزرگانی مانند حاج قاسم سلیمانی را داریم که روحیه ما میتوانیم را داشتند و سوابق کاری و اجرایی شما هم نشان میدهد با ما میتوانیم و همکاری دولت و مجلس میتوان این مسائل را حل کرد و زندگی مردم روز به روز رونق پیدا کند و مشکلاتشان کاهش بیابد. انشالله در تقدیم بودجه 1401 هم توفیقی خواهد بود که در جمع شما باشم و همانطور که شما در نطقهای خود گفتید که باید اصلاح ساختار بودجه شود امیدواریم با تعامل با مجلس بودجه 1401 را می بندیم و بعضی از رؤسای کمیسیونهای دولت با بعضی از رؤسای کمیسیونهای مجلس کار مشترک میکنند تا وقتی به مجلس امدند مجلس کاملا بداند ما در دولت چه کار کردهایم. ما میخواهیم مجلس مطلع باشد که دولت میخواهد در بودجه 1401 چه کار کند.
رئیسی در پایان اظهار کرد: امیدوارم خداوند به بنده و شما به عنوان خدمتگزار و نماینده امین مردم توفیق دهد که آنچه انجام میدهیم مورد رضای حق تعالی و در راه گرهگشایی از زندگی مردم و در جهت افزایش سرمایه اجتماعی و آرامش مردم بازار و بازار سرمایه باشد. اینها نیازمند کار است و کارهایی آغاز شده و کارهایی هم بعد از این انجام میشود که در پیشرفت امور تأثیرگذار خواهد بود. از رئیس و هیئت رئیسه و نمایندگان مجلس کمال تقدیر و تشکر را دارم و امیدوارم ما به زودی و قبل از پایان سال در همه استانهای کشور حضور پیدا کنیم.
انتهای پیام