کد خبر: 4013649
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۵

ذخیره ۴ هزار نمونه خون بند ناف در آذربایجان غربی

رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی از ذخیره نزدیک به چهار هزار  نمونه در بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف رویان در استان خبر داد.

امین رستم زاده رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربیبه گزارش ایکنا از آذربایجان غربی، به نقل از روابط‌عمومی جهاد دانشگاهی استان، امین رستم‌زاده، رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی، ۲۴ آبان در نشست با اعضای مرکز سلول‌های بنیادی بانک خون بند ناف استان که به مناسبت روز جهانی خون بند ناف برگزار شد، اظهار کرد: از ایتدای شروع به فعالیت نمایندگی بانک خون بند ناف آذربایجان غربی نزدیک به چهار هزار نمونه خون بند ناف متقاضیان در آذربایجان غربی در سایت کشوری بانک خون بند ناف ذخیره و نگهداری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این مرکز در استان با روند صعودی در حال ارائه خدمت به شهروندان است، افزود: شهروندان آذربایجان غربی به صورت ۲۴ ساعته می‌توانند از خدمات این مرکز بهره‌مند شده و هم در فضای مجازی و هم به صورت حضوری و تلفنی پاسخگوی مراجعین باشند.

رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی گفت: در راستای سیاست‌های توسعه‌ای فعالیت‌های ارائه خدمات به شهروندان، این مرکز آمادگی خود را جهت انجام خون‌گیری‌های اورژانسی از تمام بیمارست‌های زنان و زایمان در شهرستان ارومیه اعلام می‌کند.

وی با تقدیر از کادر تخصصی و اجرایی و همکاران علوم پزشکی و خصوصا متخصصان زنان و زایمان این مرکز عنوان کرد: نمایندگی بانک خون بند ناف در آذربایجان غربی طی ماه‌های گذشته عملکرد عالی در بین شهرها با ترکیب جمعیتی یکسان در سطح کشور کسب کرده که این نشان از فعالیت‌های رو به رشد مرکز در استان است.

رستم‌پور ادامه داد: فعالیت‌ها و خدمات این مرکز و فواید ذخیره خون بند ناف در سلامتی نسل آتی کشور باید به درستی به اطلاع مردم و خانواده‌ها رسانده شود که این مرکز با استفاده از بسترهای اطلاع‌رسانی و تبلیغاتی مناسب سعی در اطلاع‌رسانی مناسب به خانواده‌ها دارد و در این راستا از همه متخصصین زنان و زایمان استان هم به صورت حضوری و غیرحضوری درخواست همکاری شده است.

رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به موارد متعدد درمانی از این ماده حیاتی برای سلامتی اظهار کرد: خون بند ناف که در حالت عادی در بیمارستان‌ها دور ریخته می‌شود کاربردهای مختلفی در درمان انواع بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج دارد که بیشترین استفاده را در سرطان‌های خون، تالاسمی، کم‌خونی‌ها و کم‌خونی‌های مادرزادی دارد که از نمونه‌های بانک‌های سلول‌های عمومی و خصوصی استفاده شده و البته از این سلول‌ها برای بیماران فلج مغزی هم بهره گرفته می‌شود.

رستم‌زاده با اشاره به اینکه بیش از پنج میلیارد ریال در فاز اول برای فضای کالبدی و تجهیزات و سرمایه انسانی هزینه و برنامه‌ریزی شده است، تصریح کرد: ۱۰۰ نفر از متخصصین زنان و زایمان و مامایی و تکنسین اتاق عمل در سطح استان با این شعبه همکاری می‌کنند.

 وی خاطرنشان کرد: استفاده بهینه از این سلول‌های بنیادین خون بند ناف در حین تولد نوزاد که در واقع به عنوان یک زباله بیولوژیکی قلمداد می‌شد یک ثروت انسانی محسوب می‌شود که باید با توسعه فعالیت‌ها و آگاهی‌بخشی به مردم بتوانیم از این منبع ارزشمند در راستای سلامتی مردم نهایت بهره را ببریم.

رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه بزرگترین پالایشگاه محصولات زایمانی با هدف فرآوری همه ضمایم زایمانی به زودی در کشور توسط بانک خون بند ناف رویان راه‌اندازی می‌شود، اظهار کرد: محصولات مختلف زایمانی با ارزش از ضمایم زایمانی تولید می‌شود که از آنها در درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود که این مرکز نیز در این زمینه همکاری خواهد کرد.

وی با اشاره به مسئولیت اجتماعی این نهاد انقلابی در ارائه خدمات به اقشار مختلف و محروم جامعه خاطرنشان کرد: خانواده‌هایی که بیماری‌های ارثی خاص مرتبط و یا خونی در این حوزه دارند و این خدمات فناورانه درمانی می‌تواند برای آنها مثمر ثمر باشد با معرفی معرفی پزشک متخصص می‌توانند متناسب با آن از تخفیف‌های ویژه درمانی برخوردار باشند.

رستم‌زاده از تمامی پزشکان و دست‌اندرکاران حوزه اتاق عمل در این حوزه در شهرستان‌ها دعوت به همکاری کرده و برای کسب اطلاعات بیشتر همانند زوجین متقاضی می‌توانند به شماره تماس ۳۳۴۸۵۰۸۱-۰۴۴ و آدرس: ارومیه، خیابان حسنی، جنب پمپ بنزین، ساختمان حکیم ۲، طبقه ۶ مراجعه کنند.

انتهای پیام
captcha