کد خبر: 4020051
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۷
اکبزاده در نشست خبری:

اختتامیه جشنواره قصه‌گویی شب یلدا برگزار می‌شود/ قصه ماهیت ابداع دارد +فیلم

مدیر کانون پرورش فکری گفت: پرونده جشنواره قصه‌گویی شب یلدا با برگزاری اختتامیه بسته خواهد شد و از همان شب کارهای مربوط به دوره بعد، آغاز خواهد شد.

پنج قاره مخاطب جشنواره قصه‌گویی شدند

به گزارش ایکنا؛ نشست رسانه‌ای بیست‌و‌سومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با حضور مهدی علی اکبرزاده؛ مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و محمد گودرزی دهریزی؛ دبیر جشنواره امروز؛ 20 آذر در محل کانون برگزار شد.

در ابتدای جلسه اکبرزاده گفت: پرونده این جشنواره شب یلدا با برگزاری اختتامیه بسته خواهد شد و از همان شب با رونمایی از پوستر جشنواره بیست‌و‌چهارم، کارهای مربوط به دوره بعد، آغاز خواهد شد. این امر نشان می‌دهد جشنواره برایمان بسیار جدی است و تلاش می‌کنیم برای آن بیشترین وقت را بگذاریم.

اکبرزاده با بیان اینکه قصه با فرهنگ و روح مردم در ارتباط است گفت: قصه به یک قشر خاص خلاصه نمی‌شود، بلکه از کودک تا بزرگسال قصه شنیدن را دوست دارند. برای همین مخاطب این رویداد همه سنین را در بر می‌گیرند. عموماً مردم دوست دارند مشکلاتشان با قصه مطرح شود. قصه همچنین باعث خلاقیت در بین مخاطبان می‌شود چراکه وقتی قصه تعریف می‌شود مخاطب تمام آن چیزی که می‌شنود در ذهن خود بازسازی می‌کند، حتی معتقدم از شنیدن قصه‌ها هنرمندان و چهره‌های برتر شکل می‌گیرند.

پنج قاره مخاطب جشنواره قصه‌گویی شدند

مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادامه داد: با توجه به اینکه  شرایط کرونایی کشور تا حدی رو به بهبودی است این جشنواره به صورت مجازی و همچنین حضوری برگزار خواهد شد، البته در شکل حضوری ما محدودیت‌های را در نظر گرفته‌ایم. 27 هزار اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است که نشان‌دهنده میزان استقبال بین‌المللی و داخلی از این جشنواره است.

وی متذکر شد: داوری‌های جشنواره در چند مرحله انجام می‌شود. در وهله اول داوری کاملاً شکلی مجازی داشت اما در ادامه و در مرحله بعدی، داوری مجازی شکلی زنده به خود گرفت یعنی قصه‌گو با داوران ارتباط مستقیم و زنده داشته و همین امر باعث تبادل نظر بین آنها شد.

اکبرزاده با اشاره به اینکه جشنواره قصه‌گویی نمونه مشابه‌ای ندارد، گفت: این رویداد از 25 الی 30 آذر در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار خواهد شد. درباره حاضران در این جشنواره همین اندازه بس که بدانید از 5 قاره شرکت‌کننده داریم.

پنج قاره مخاطب جشنواره قصه‌گویی شدند

وی درباره آثار ملی نیز گفت: آثار راه یافته جشنواره در بخش‌های بین‌الملل، ملی، قصه‌گویی به زبان اشاره، جستارنویسی، 90 ثانیه‌ای، آئینی سنتی و همچنین قصه‌های صوتی به رقابت خواهند پرداخت. آثار حاضر در بخش جستارنویسی نیز در انتهای جشنواره در قالب کتابی به نام «قصه‌جو» منتشر خواهد شد.

در ادامه نشست محمد گودرزی؛ دبیر جشنواره گفت: جشنواره در دو بخش اصلی و الحاقی برگزار می‌شود که بخش‌های اصلی آن را آقای علی اکبر‌زاده بیان کردند اما در بخش الحاقی به قصه‌های علمی توجه داریم. داوری این قسمت به صورت مجازی و زنده برگزار خواهد شد. آثار علمی می‌تواند در تمام قالب‌های که جشنواره برگزار می‌کند ارائه شوند.

وی با بیان اینکه این جشنواره با دور‌ه‌های قبل خود تفاوت خواهد داشت، تصریح کرد: در دوره بیست‌و‌سوم تلاش می‌کنیم عملکردمان بیش از هر دوره‌ای واقعی باشد. در همین راستا اجرای زنده و مجازی یکی از راهکارهای مورد نظر است تا ارتباط بین مسئولان جشنواره و قصه‌گویان دوطرفه باشد.

گودرزی درباره تعداد آثار چنین توضیح داد: در بخش بین‌الملل 19 قصه ایرانی و 21 قصه خارجی رقابت خواهند کرد و در بخش ملی 26 قصه حضور دارند. یک روز از جشنواره به صورت مجزا به قصه‌های آئینی و سنتی اختصاص پیدا کرده است. همچنین برای اولین بار ما شکل قصه‌گوی اشاره را با 4 قصه برگزار می‌کنیم.

وی با بیان اینکه داوری در این دوره بسیار با دقت و تفکیک شده است، تصریح کرد: در دوره‌های پیشین هیئت داوری همه بخش‌ها را داوری می‌کرد اما در این دوره این امر شکلی کاملا مجزا دارد. شکل تفکیک شده داوری باعث خواهد شد ارزیابی‌ها بسیار دقیق رخ دهد.

دبیر جشنواره در پایان اعلام کرد: در بخش بین‌الملل یک نشست با حضور یکی از اساتید خارجی خواهیم داشت و در بخش ملی جدا از جلسات داوری، نقد و بررسی آثار را هم شاهد خواهیم بود.

انتهای پیام
captcha