به گزارش ایکنا، اگر یلداهای سالهای قبل را با یلدای سال قبل و یلدای امسال مقایسه کنیم، فقط درد برایمان باقی میماند. درد دوری ۱۳۱ هزار و ۱۲۴ هموطن و خانوادههایی که امسال عکس عزیزان از دست رفته آنها در کنار سفره یلدایشان است.
دو هزار و ۸۴۹ هموطن نیز هم اکنون در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت شدید قرار دارند و خانواده آنها یلدایی سخت اما پرامید برای بهبود عزیزانشان را تجربه میکنند.
طی دو سال گذشته بیش از شش میلیون و ۹ هزار و ۴۸۹ نفر از هموطنان به کرونا مبتلا شدند اما بهبود یافته و هم اکنون کنار خانوادههای خود هستند. همه این ارقام و سختیها و دردهایی که آنقدر بزرگند که در قالب هیچ عدد و رقمی نمیگنجند در کنار ایثار کادر درمان که بزرگی آن در قالب هیچ کلمهای نمیگنجد یک واقعیت بزرگ را به ما یادآوری میکند؛ کرونا هنوز تمام نشده است.
سویه جدید کرونا اکنون در اروپا و آمریکا جولان میدهد و در کنار بزرگترین جشن سال نو جهان، یلدای ایرانیها را تحت الشعاع خود قرار داده است. قرنطینهها در بسیاری از کشورها علیرغم مخالفت مردم در حال بازگشت است و در مورد امیکرون که اکنون در ایران هم هست، هنوز اطلاعات کافی در دسترس نیست.
البته آنچه تاکنون در خصوص امیکرون میدانیم این است که سرعت انتقال آن بسیار بیشتر از سویه دلتاست. کودکان و نوجوانان بیشتر به آن مبتلا میشوند؛ تزریق واکسن و البته تزریق دز سوم در کاهش ابتلا و شدت بیماری مؤثر است و مهمتر از همه اینکه ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی بهترین وسیله محافظت در مقابل امیکرون است.
دو سال است که جولان کرونا تمام کادر درمان را خسته کرده. یک ماه فروکش کردن کرونا و کاهش بستریها در ایران به راستی زمان کافی برای استراحت و بازتوانی کادر درمانی که دو سال است سرپا هستند، زمان کمی است.
اگر مراقب نباشیم یلدا، امیکرون را در ایران گسترش خواهد داد و به سویه غالب تبدیل میشود. متخصصان هم هشدار دادهاند که دو تا سه هفته بیاحتیاطی، برای غلبه امیکرون بر ایران کافی است.
یلدا سنت با ارزش مردم ایران برای پایان شبهای طولانی و رفتن به سوی روشنایی است. این سنت باارزش را با بیتوجهی به مسئله کرونا به ویژه امیکرون، به آغازی برای روزهای سخت و طولانی ابتلا به امیکرون تبدیل نکنیم؛ ماسک بزنیم، فاصلهگذاری اجتماعی و تهویه هوا در مراسمها را جدی بگیریم و دز سوم واکسن کرونا را تزریق کنیم.
انتهای پیام