کد خبر: 4026534
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۶
گزارش ایکنا از آیین رونمایی سردیس و تابلوی شهید سلیمانی

کار ضعیف ارزش محتوا را از بین می‌برد/ هنر دینی باید به لایه هنری ورود کند + فیلم

هنر دینی در زمانی رشد خواهد شد که از لایه‌های سطحی خارج شده و به لایه‌های هنری ورود کند. این اتفاق در سردیس «سرو آزادی» به خوبی رخ داده است.

به گزارش ایکنا، آیین رونمایی از سردیس شهید سردار حاج قاسم‌ سلیمانی اثر حسین عصمتی و مینا صدری با عنوان «سرو آزادی» امروز 15 دی در حوزه هنری برگزار شد.

همچنین از تابلوی «احرام عشق» اثر حسین عصمتی نیز رونمایی به عمل آمد.

احمد صدری، دبیر و نماینده وزیر در شورای ارزشیابی هنرمندان کشور در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایکنا گفت: امروز دو اثر ارزشمند رونمایی شد. ابتدا کاری در حوزه هنرهای حجمی و دیگری اثر در عرصه نگارگری.

وی افزود: بعد از شهادت سردار دل‌ها کارهای زیادی آثار حجمی زیادی با محوریت حاج قاسم ساخته شد که به لحاظ فنی و تکنیکی استانداردهای لازم را نداشتند. این تولیدات جملگی در شان و مقام سردار دلها نبودند اما کاری که آقای عصمتی به همراه همسرشان؛ خانم مینا صدری انجام دادند خلاف رویه گذشته بود و به لحاظ کیفی متر و اندازه خوبی داشت. در این کار به خوبی می‌توان توجه به جزئیات را مشاهده کرد، خصیصه‌ای که در کارهای هنری عموماً کمتر شاهد آن هستیم.

صدری ادامه داد: کار این دو هنرمند به گونه‌ای است که اثر را از لایه سطحی تبلیغی خارج کرده و آن را وارد لایه هنری می‌کند. در ضمن در مجسمه‌سازی چندین روش و تکنیک وجود دارد که این کار تلاش داشته با تکیه بر واقعیت خواست خود را پیش برد.

این پژوهشگر هنر تصریح کرد: در تاریخ هنر ایران شاهدیم هرگاه هنرمندی به اوج پختگی رسید دست به ساخت اثری ارزشی می‌زند. برای مثال میرعماد در 60 سالگی سوره حمد را می‌نویسد. این امر در حالیست که شکل نگارش در زبان فارسی با عربی تفاوت دارد اما میرعماد به گونه‌ای سوره حمد را نوشته که احساس نمی‌کنید متن عربی است. این امر حکایت از پختگی کامل دارد. این امر در شرایط امروز کمی متفاوت شده یعنی برخی از هنرمندان در ابتدای راه خود، دست به خلق کارهای ارزشی می‌زنند؛ اقدامی که عموماً از کیفیت خوبی هم بهره نبرده است.

هنر

وی در انتهای سخنانش تاکید کرد: وضعیت موجود باید اصلاح شود تا صد سال بعد که خواستند هنر کشورمان را ارزیابی کنند با محدودیت مواجه نشویم. معضلی که تنها محدود به هنرهای تجسمی نمی‌شود بلکه در عرصه‌های دیگری چون موسیقی و هنرهای نمایشی نیز این گفته صادق است.

در ادامه این مراسم حسین عصمتی خالق سردیس و تابلوی نگارگری درباره کار خود چنین توضیح داد: این سردیس را سال گذشته به اتفاق همسرم ساختیم. این کار یک اثر کاملاً دلی است که هیچگونه سفارشی در شکل‌گیری آن نقش نداشته است. این کار در حقیقت نوعی ادای دین ما به شهید سلیمانی بود، البته می‌دانم با چنین کارهایی نمی‌توان گوشه‌ای از ایثار شهید را جبران کرد، ولی ما آنچه در توان داشتیم برای خلق این دو اثر انجام دادیم.

این هنرمند ادامه داد: ارتفاع این سردیس با پایه سنگی که روی آن قرار گرفته 85 سانتی متر است. هنوز برای اینکه سردیس قرار است کجا نصب شود تصمیمی گرفته نشده است زیرا همانگونه که گفتم این کار کاملا دلی ساخته شد، ولی در صورت مهیا شدن شرایط تلاش می‌کنیم این اثر در موقعیت مناسبی قرار گرفته تا در معرض دید مردم قرار گیرد. درباره تابلو نقاشی هم باید بگویم این کار ترکیبی از نگارگری و نقاشی است که شیوه شخصی خودم است.

وی تاکید کرد: سردار سلیمانی در سخنانی بیان کرده بودند فردی که می‌خواهد شهید شود باید قبل از شهید شدن، شهید شود. بر اساس این گفته سردار تصویر احرام بستن خودشان را دست خودشان نشان دادم البته تمام تلاش خود را انجام دادم تصویری که خلق می‌کنم برای تماشاگر نکته‌ای برای بیان کردن داشته باشد.

این هنرمند در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: متاسفانه کارهای ضعیف ارزش‌هایی که یک موضوع در بر دارد را هم از بین می‌برد، به ویژه کارهایی که در آن محور سردار سلیمانی است باید دقت لازم را پیرامون این موضوع انجام دهند. با این توضیح ما تلاشمان را چند برابر کردیم تا به آنچه که می‌خواهیم در کارمان برسیم. یکی از این اقدامات استفاده از طرح‌ها و عکس‌های مختلف از سردار دلها بود تا به این واسطه بتوانیم بهترین چهره‌پردازی را داشته باشیم.

مینو صدری یکی دیگر از خالقین سردیس سردار سلیمانی، درباره کار خود چنین توضیح داد: زمانی که سردار سلیمانی به شهادت رسید غمی بزرگی بر قلب و روح همه ایرانی نشست به ویژه افرادی که به لحاظ قلبی و روحی ارتباط نزدیکی با ایشان دیدند از این ضایعه رنج بیشتری بردند. در این راستا من به اتفاق همسرم تلاش کردم با خلق این سردیس در حد توانمان ادای دینی نسبت به سردار سلیمانی داشته باشیم. برای اینکه بتوانیم کاری درست عرضه کنیم مطالعات فراوانی انجام دادیم. از جمله اینکه عکس و حالات متفاوت سردار را مد نظر قرار دادیم تا بتوانیم اقتدار و صلابت سردار را در کنار عطوفت و مهربانی سردار به درستی تصویر کنیم.

وی اضافه کرد: سردار سلیمانی توجه بسیار بارز داشت. ایشان در مواجهه با دشمن بسیار مقتدر و باصلابت بود به‌نحویکه دشمن از دیدن وی به هراس می‌افتد. ولی ایشان در مقابل دوستان بسیار رئوف و مهربان بود. نشان دادن این دو خصیصه در یک سردیس کار بسیار دشورای بود که ما با دیدن حالات مختلف سردار سلیمانی به آن نزدیک شدیم. به هر حال بعد از رسیدن به طرح مورد نظرمان با ساخت آرماتور کارمان را آغاز کردیم.

هنر

این هنرمند در پایان تصریح کرد: در مرحله ریخته‌گری استاد حمیدی ما را یاری رساندند. ایشان در کنار مهارت بالایی که در کارشان دارند دارای ذوق زیبایی هستند که باعث می‌شود کار که انجام می‌دهد بیشتر شکلی هنری به خود گیرد. نکته دیگر درباره این کار به مرحله برنز ریزی برمی‌گردد که به نظرم یکی از اتفاقات بسیار خوبی بود که برای سردیس رخ داد، چون معمولاً بعد از مرحله برنز ریزی نیاز به تمیز کاری است اما به واسطه اتفاق خوبی که برای کار رقم خورد دیگر نیازی به تمیزکاری نبود.

انتهای پیام
captcha