نظارت دقیق بانک‌ها بر عملكرد شعب در ارائه تسهیلات بدون ضامن
کد خبر: 4032399
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۵
خاندوزی مطرح کرد:

نظارت دقیق بانک‌ها بر عملكرد شعب در ارائه تسهیلات بدون ضامن

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بانک‌ها در کنار بخشنامه داخلی خودشان در مورد عدم درخواست ضامن و وثیقه به منظور پرداخت تسهیلات، حتماً باید شیوه نظارت بر اجرای این مصوبه و طرح شکایت در خصوص عدم تمکین احتمالی برخی شعب به قانون را نیز بر روی سایت بانک قرار دهند و توقع ما در وزارت اقتصاد این است که بانک‌ها حداکثر ظرف ۴۸ ساعت به این مراجعات، شکایات و اعتراض‌های صورت‌گرفته پاسخ دهند.

سید احسان خاندوزی

به گزارش ایکنا به نقل از شادا، سید احسان خاندوزی در گردهمایی سراسری مدیران شبکه بانکی که با مشارکت وبیناری مدیران کل ادارات استانی وزارت اقتصاد و مدیران شعب بانک‌ها در استان‌ها برگزار شد، اظهار کرد: ما به لحاظ اقتصادی بر سر یک دو راهی قرار داریم؛ یک راه و انتخاب این است که مسیر ساده‌تر و تجربه‌شده و آزموده پیشین را با قدری اصلاح ادامه بدهیم و مثلاً اگر برخی شاخص‌ها در بانک‌های تجاری و تخصصی ما قدری نامناسب هستند، تلاش کنیم آنها را بهبود ببخشیم.

وی افزود: این رویکرد از منظر قانونی، خلاف نیست و شما می‌توانید زمانی‌که در معرض پرسش قرار گرفتید که چه اقدامی در دوره مسئولیت خود انجام دادید؛ بگویید تا حد ممکن تلاش کردیم که بدون آنکه مخاطره‌ای متوجه مدیریت و برنامه‌های بانک شود، روال‌های سابق را ادامه داده و بهبود ببخشیم.

وزیر اقتصاد گفت: ثمره رفتن به این مسیر و این انتخاب که با طبع سهل‌گیرانه انسان سازگارتر است؛ رسیدن به همین نقطه‌ای است که امروز در آن قرار داریم و اگر وضع نظام بانکی کشور در تراز ظرفیت های سرمایه انسانی کشور و دانش و تخصص منابع انسانی آن، راضی‌کننده نیست، ناشی از همین رویکرد است.

وی با بیان اینکه باید عادت انکار نقاط قوت مدیران گذشته را کنار بگذاریم، یادآور شد: نمی‌توان منکر شد، در طول سال‌های گذشته، تلاش‌های بسیار خوبی صورت گرفته و حتماً وضعیت شبکه بانکی و نظام مالی ما نسبت به سال‌های پیش از آن، شاهد تحولات بسیار چشمگیری بوده است اما در عین حال، اگر می‌خواهیم مقصد متفاوتی داشته باشیم، باید مسیر متفاوتی را دنبال کنیم.

وی ادامه داد: انتخاب دوم ما این است که تلاش کنیم، با حفظ حداکثر همگرایی و هماهنگیِ داخل شبکه بانکی، به سمت مسیرهای متفاوت، ابتکارات سیاستی، ابزار های جدید، فرآیندهای نوین، سازوکارهای اصلاح‌شده و در نهایت خروجی‌هایی حرکت کنیم که برای سیاستگذار از یک سو و خدمت‌گیرندگان شبکه بانکی از سوی دیگر، راضی‌کننده‌تر بوده و مصداق بارز آن چیزی باشد که لایق گام دوم انقلاب اسلامی است.

خاندوزی اظهار کرد: اگر بخواهیم این مسیر دوم را انتخاب کنیم، قاعدتاً باید نقطه شروع این تحول، خود شبکه بانکی کشور باشد.

وی با اشاره به جلسه چند روز قبل خود با برخی مدیران شبکه بانکی گفت: من در آن جلسه تأکید کردم که اگر برنامه تحول شبکه بانکی را خود شما به‌عنوان خبرگان این رشته، تدوین و بر اجرای آن اصرار کنید، آن وقت دیگر نیازی نیست کسی بیرون از نظام مالی کشور، نسخه اصلاحی برای شما بپیچد که ممکن است، در آن، چنان که باید، مقدورات و محدودیت‌ها و قواعد شبکه بانکی را لحاظ نکند.

وزیر اقتصاد افزود: پیام امشب من خطاب به مدیران شبکه بانکی در مرکز و استان‌های سراسر کشور این است که بیایید دست به دست هم بدهیم به نحوی که خدمت‌گیرندگان اعم از تولیدکنندگان و خانوارها، این اراده تغییر و اصلاح را از سطح شعب و سرپرستی‌های مناطق و استان‌های گرفته تا ستاد، ادراک و احساس کنند.

خاندوزی خطاب به مدیران بانکی گفت: شما به عنوان افسران بخش مالی اقتصاد کشور باید بار تحول در بخش مالی را به دوش بکشید و ما نیز برای کمک به شما و برای سرعت بخشیدن به این تحول آماده هستیم.

وی با اشاره به فرازهایی از سخنان رئیس جمهور در دیدار با مدیران بانکی اظهار کرد: شما به عنوان امناءِ دولت و افراد امین حاکمیت برای مدیریتِ نظام پول و اعتبار کشور، تقریباً به عنوان تنها پشتیبان تولید و بنگاه‌های اقتصادی کشور، وظیفه خطیری را تاکنون به انجام رسانده‌اید و با چنین ظرفیت بالایی، حتماً می‌توانید سال ۱۴۰۱ متفاوتی نسبت به ۱۴۰۰ رقم بزنید.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: درخواست من از شما این است که این تقاضا، تمایل و اراده به تغییر را بطور مویرگی در تمام شبکه بانکی تزریق کنید و از تمام ابزارهای انگیزشی چه به‌صورت "ارتقاء" و یا "پاداش" برای تقویت ابتکارات و نوآوری‌ها در مسیر تغییر و تحول، به نفع مردم و تولید در کشور، استفاده کنید.

خاندوزی ادامه داد: یکی از گام‌های مدنظر رئیس جمهور در مسیر تحول نظام بانکی به نفع مردم، توجه ویژه به تسهیلات خرد برای متقاضیان خوش حساب است.

وی افزود: البته ممکن است این سخن باعث سوءبرداشت شود که گویا از این به بعد، بنا بر این است که عموم مردم، بدون ملاحظه ترتیبات قانونی و به‌طور وسیع به بانک‌ها جهت دریافت تسهیلات مراجعه کنند؛ در حالی‌که این اتفاق حتماً باید متناسب با مقدورات و محدودیت‌های نظام بانکی و با نظارت بانک مرکزی رخ دهد.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: نقطه مهم و تفاوت اصلی بر مبنای تحولی که به نفع مردم صورت گرفته این است که اگر کسی برابر قوانین، واجد شرایط دریافت تسهیلات باشد، پرداخت تسهیلات به وی، حتماً باید بدون اخذ ضامن و ثیقه انجام شود.

وی یادآور شد: خود شما بهتر از همه می‌دانید که پرداخت تسهیلات خُرد به افراد خوش‌حساب، از جمله کم‌ریسک‌ترین تسهیلات محسوب می‌شود.

خاندوزی در ادامه از همه مدیران بانکی خواست، حداکثر تا ظهر (یکشنبه ۱۰ بهمن ماه) بخشنامه داخلی بانک خودشان در مورد عدم درخواست ضامن و وثیقه به منظور پرداخت تسهیلات را بر روی سایت خود قرار دهند به نحوی که مردم با مراجعه به آن بتوانند براحتی با حقوق قانونی خود در این ارتباط آشنا شوند.

وی متذكر شد: در کنار این بخشنامه، حتماً باید شیوه نظارت بر اجرای این مصوبه و طرح شکایت در خصوص عدم تمکین احتمالی برخی شعب به قانون، نیز بر روی سایت قرار گیرد.

وزیر اقتصاد تأکید کرد: توقع ما در وزارت اقتصاد این است که بانک‌ها حداکثر ظرف ۴۸ ساعت به این مراجعات، شکایات و اعتراض‌های صورت‌گرفته پاسخ دهند.

خاندوزی با بیان اینکه در صورت عدم رسیدگی صحیح توسط بانک‌ها، وزارت اقتصاد خود رأساً به شکایات مردمی رسیدگی خواهد کرد، اعلام کرد: این اقدام از همین امروز شروع شده و در این ارتباط راستی‌آزمایی به‌طور تصادفی در سایت وزارت اقتصاد صورت گرفته است.

وی از مدیران عامل بانک‌ها خواست، در صورت احراز تخلف مدیران شعب از مصوبه وزارت اقتصاد (که توسط خودشان در قالب بخشنامه به کلیه شعب ابلاغ شده است)، در تغییر مدیران شعب، درنگ نکنند.

وزیر اقتصاد گفت: می‌دانم در ماه‌های پایانی سال، به‌صورت طبیعی، شما در اعطای تسهیلات با مضایقی مواجه هستید و حساب های شما، آرام آرام به سمت تعیین تکلیف در هفته‌های پایانی سال می‌رود، اما برای آنکه این دستور دولت، روی زمین‌ نماند، حتماً به هر نحوی که صلاح می‌دانید، منابعی را به‌طور خاص برای پرداخت تسهیلات خُرد بدون ضامن در نظر بگیرید.

وی تأکید کرد: گزارش این تسهیلات به‌طور هفتگی باید در اختیار معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد قرار گیرد.

خاندوزی گفت: من از رسانه‌ها و شبکه‌های استانی صداوسیما می‌خواهم در انتهای هر هفته با مراجعه به مدیران استانی، گزارش عملکرد آنها را در این خصوص مطالبه کنند تا اعتماد مردم به شبکه بانکی هر چه سریع‌تر احیا شود.

وی با بیان اینکه اجرای این سیاست‌ها برای خودنمایی وزیر اقتصاد و مدیران عامل بانک‌ها نیست، تصریح کرد: نتیجه اجرای این سیاست‌ها، بازگشت اعتماد و امید به مردم با حرکت‌هایی به ظاهر ساده است.

انتهای پیام
captcha