کد خبر: 4035900
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۷

همایش بررسی «شاخصه‌های جهاد تبیین» در ارومیه برگزار شد

وبینار بررسی «شاخصه‌های جهاد تبیین» با محوریت «دانشگاهیان در فردای انقلاب» به همت کمیته اجرایی دانشجویی و دانشگاهیان ستاد بزرگداشت دهه فجر استان ویژه اساتید، اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و دانشجویان  برگزار شد.

جوادی معاون فرهنگی دانشگاه ارومیهبه گزارش ایکنا به‌نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی، وبینار بررسی «شاخصه‌های جهاد تبیین» با محوریت «دانشگاهیان در فردای انقلاب» به همت کمیته اجرایی دانشجویی و دانشگاهیان ستاد بزرگداشت دهه فجر استان ویژه اساتید، اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و دانشجویان  برگزار شد.

معاون فرهنگی دانشگاه ارومیه با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در مورد جهاد تبیین، سفارش‌ها و توصیه‌های مکرّر ایشان در این خصوص اظهار کرد: از مفاد پیام‌های مقام معظم رهبری چنین استنباط می‌شود که دشمن در حال اجرای یک جنگ ترکیبی است و در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، دیپلماتیک، امنیتی و فرهنگی ملت ایران را تهدید و با نفوذ و جنگ ادراکی و شناختی  در تمامی عرصه‌ها درصدد است افتخارآفرینی‌های ملت ایران را ناجوانمردانه سیاه‌نمایی، کتمان و مشکلات را بزرگ‌نمایی کند.

جوادی با بیان اینکه دشمن در طول 43 سال گذشته نتوانسته به اهداف شوم و شیطانی خود نائل شود و با مقاومت مردم و هدایت امامین انقلاب، اهدافی را که در جنگ و با تحریم‌ها تعقیب می‌کرد نتوانست محقق کند،  افزود: دشمن همواره به دنبال بسط ولنگاری فرهنگی و آشفتگی اقتصادی و ویران شدن کاخ ارزش‌ها و اخلاقیات بوده و هست و همان‌طور که در جنگ تحمیلی همواره به دنبال تجزیه و تضعیف جمهوری اسلامی ایران بود و در تحریم اقتصادی نیز به دنبال آن است تا با فشار حداکثری و تحریم‌های فلج کننده، ملت را از ادامه استقلال‌طلبی و ظهور تمدن نوین اسلامی ایرانی بازدارد و ایران را به افغانستانی دیگر تبدیل کنند اما با وجود همه آسیب‌ها و صدمات موفق نشدند و فتوحات نظام اسلامی  افتخارآمیز است.

وی ادامه داد: دشمن همواره در همه اهداف و برنامه‌های شوم خود از تحقق و عینیت بخشیدن به مقاصد خود عاجز ماند و مردم ایران سربلند از همه امتحانات و ابتلائات توانمندی و قدرت خود را به نمایش گذاشتند.

هدف دشمن از تحریم‌ها تضییع حقوق مسلم ایران است

این عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه هدف دشمن از تحریم‌ها و جنگ‌ها را تضییع حقوق مسلم ایران عنوان کرد و گفت: امروزه نیز با هدف تسخیر اذهان و افکار به پشتوانه پیشرفتی که در رسانه‌ها و ابزار اطلاع‌رسانی به وجود آمده، متمرکز شده تا پایه‌ها و  بنیاد اعتقادات وحیانی و باورهای دینی و تعلقات ملی  زدوده شود.

رئیس بسیج اساتید دانشگاه‌های آذربایجان غربی ادامه داد: دشمن با صدها کانال ماهواره‌ای و شبکه‌های اجتماعی یک جنگ رسانه‌ای، عملیات روانی و جنگ فرهنگی را آغاز کرده تا نسل جوان را از آنچه طی 43 سال گذشته ایجاد شده مأیوس و نسبت به آینده انقلاب و ایران ناامید کند.

وی تأکید کرد: رسانه‌های جمعی دشمنان نقش دجال آخرالزمان را ایفا می‌کنند و عملکرد آنها  منطبق است با آنچه که در روایات ادیان توحیدی در باره دجال بیان شده است که با استخدام همه تجهیزات مدرن و هنر هفتگانه به تصویرسازی‌های غلط از واقعیت‌ها، سانسور، شایعه، مغلطه، تحریف، دروغ مظالم، مفاسد، بی‌عدالتی، دیکتاتوری، زورگویی و قلدرمآبی غرب و غرب گرایان را پوشش می‌دهند و مخالفان هژمونی ویرانگر غرب را تروریست و خشونت‌طلب و تندرو معرفی می‌کنند در حالی که خودشان پیشتاز و مولد این فجایع هستند .

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری  با هوشمندی برای مقابله با جنگ رسانه‌ای غرب، به جهاد تبیین در همه عرصه‌ها به‌وسیله همه اقشار نخبگانی و عموم مردم  کردند.

جوادی با بیان اینکه تبیین از نظر لغوی در مقابل کتمان و تحریف حقیقت، تشکیک، تردید و ابهام‌افکنی است، گفت: تبیین یعنی تمیز دادن، تشخیص دادن حق و باطل از و صحیح از سقیم است.

وی اظهار کرد: جهاد تبیین یعنی تلاش با تمام توان در راه خدا، یعنی تمامی علما، دانشگاهیان، نخبگان، روحانیون و خواص باید بتوانند واقعیت‌ها را و آنچه که وجود دارد را برای مردم بیان کنند نباید اجازه دهیم حقایق کتمان شود.

این استاد دانشگاه گفت: جهاد تبیین از نظر علمی و فلسفی دارای سه معنای علت‌یابی و سبب‌شناسی، هدف‌شناسی، مقصد و غایت حوادث را شناسایی کردن و بیان نتیجه و آثار مثبت و عملی رویدادهاست.

وی با اشاره به اینکه رسالت و جوهره همه علوم علت‌یابی است، گفت: در مسائل سیاسی اجتماعی علل حقایق رویدادها  باید به خوبی شناسایی و علت وقوع آن بیان شود و یک رکن جهاد تبیین این است علت و عوامل رویدادهای اجتماعی را به خوبی بشناسیم تا فرصت ابهام‌افکنی اغیار فراهم نشود.

معاون فرهنگی دانشگاه ارومیه اظهار کرد: معنای سوم تبیین بر این اصل استوار است که باید اثر و نتیجه عملی و کاربردی سیاست‌ها مورد توجه قرار گیرد و دستاوردها به خوبی تبیین شود، دشمن مدرن‌ترین و پیشرفته‌ترین ابعاد زندگی بشر را با زخم‌ها و بحران‌های جامعه ما مقایسه می‌کند و تصویر کذایی از زندگی غرب به نمایش گذاشته و تصاویری از ایران که انباشته از ضعف و بحران است را به نمایش می‌گذارد که ضروری است برای مقابله با این اقدام دشمن، دستاوردهای انقلاب تبیین و حقایق بیان شود.

وی یادآور شد: دشمن همواره بهشتی دروغین از غرب به نمایش گذاشته و انگشت روی فاصله طبقاتی و فسادهای جامعه ایران می‌گذارد که در واقع این یک مغلطه و حقه‌بازی امپراطوری رسانه‌ای غرب است تا جوانان کشور را از جمهوریت، ایرانیت و اسلامیت خود متنفر و بیزار کند.

جوادی تأکید کرد: در جهاد تبیین دانشگاه و آموزش و پرورش موظف هستند در مقابل سیاه‌نمایی، نفرت‌افکنی، خودتحقیری، مشروعیت‌زدایی، مقبولیت‌زدایی دشمن تلاش کنند و اجازه ندهد تا این اقدام دشمن ادامه یابد.

این استاد دانشگاه، فرهنگ اسلامی را عامل  پایداری انقلاب دانست و افزود: در جنگ تحمیلی، واقعه کربلا، فرهنگ عاشورا و قیام امام حسین(ع) الگوی دفاع مقدس بود که باعث شد جوانان ما در میدان نبرد با دست خالی در برابر پیشرفته‌ترین سلاح‌ها و تجهیزات دشمن که از سوی 80 کشور حمایت می‌شد، ایثارگری خود را به نمایش بگذارند.

وی گفت: در دوران تحریم اقتصادی نیز فرهنگ قناعت، سبک زندگی اسلامی و الگوگیری از زندگی ائمه اطهار باعث مقاومت مردم شد چرا که دشمن با این تحریم‌ها انتظار داشت با فشار حداکثری بر مردم، قیام و اعتراض و شورشی برپا شود.

معاون فرهنگی دانشگاه ارومیه حضرت زینب(س) را الگویی تمام‌عیار در جهاد تبیین عنوان کرد و گفت: حضرت زینب(س) پس از واقعه عاشورا با بیان حقایق، کاخ  یزیدیان را با تمام قدرت تبلیغاتیش فرو پاشاند و توانست تصویر واقعی از کربلا، علت قیام امام حسین (ع)، هدف و دستاوردهای این نهضت را بیان کند.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی همه دانشگاهیان، علما، خواص و نخبگان موظفند در مقابله با جنگ ترکیبی دشمن، باید به دفاع و هجوم  ترکیبی بپردازیم  و واقعیت‌ها را افشا کنیم و اجازه ندهیم معارف الهی و حقایق دینی مغفول بماند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه باید در آموزش‌ها و ارائه دروس آموزش‌های تبیینی و بیان حقایق را در اولویت قرار دهیم،  اظهارکرد: بر همگان وظیفه است در برابر امپراتوری عظیم رسانه‌ای غرب که عملیات گسترده‌ای علیه نظام برپا کرده است دلدادگان  انقلاب به جهاد تبیین بپردازند و از بیان حقایق و افشای واقعیت‌ها نهراسند.

انتهای پیام
captcha