کد خبر: 4036711
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۴

10 تا 15 درصد از مبتلایان کووید درگیر دلتا هستند

استاد ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: 10 تا 15 درصد از ابتلا به کووید 19 در شرایط کنونی مربوط به سویه دلتا می‌شوند و رعایت پروتکل‌های بهداشتی ضروری است.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی شبکه دوم سیما، حسین کیوانی، در برنامه در انتهای الوند که از شبکه دوم سیما پخش شد، اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های امیکرون این است که زودتر از دلتا به اوج می‌رسد و زودتر از بدن پاک می‌شود اما این در مواردی که فرد سابقه واکسیناسیون ندارد، طولانی‌تر است و تا 15 روز نیز طول می‌کشد. اینکه می‌گویند شخص بعد از هفت روز می‌تواند سر کار برود، درست است و سازمان جهانی تأکید دارد این افراد در زمان حضور در محل کار از ماسک استفاده کنند.

استاد ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآور شد: 10 تا 15 درصد ابتلای مردم امروز دلتا است و دلتا تا 21 روز در ترشحات فرد مبتلا می‌تواند حضور داشته باشد. برای کاهش روند ابتلا در شرایط کنونی لازم است دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنیم. باید ماسک بزنیم و فاصله اجتماعی را رعایت کنیم.

کیوانی ادامه داد: هر علائمی از سرماخوردگی را باید به دلتا یا امیکرون نسبت بدهیم. افرادی که واکسن زدند و مبتلا شدند به نسبت کسانی که واکسن نزدند دوران بیماری را سبک تر گذراندند و افرادی که واکسن نزدند بیشتر کارشان به آی سی یو کشید و 50 درصد این افراد سخت برمی‌گردند.

وی توضیح داد: شاید برای مدتی موجی را اینگونه نداشته باشیم، اما با ابتلای کنونی، به ایمنی 70 تا 80 درصد ایمنی جامعه برسیم. باید چرخه تکثیر ویروس را با رعایت شیوه‌نامه‌های پزشکی متوقف کنیم.

استاد ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره ویروس تبخال نیز گفت: تبخال دو نوع دارد. نوع یک بیش از 50 درصد مردم مبتلا می‌شوند و تبخال بر لب و گونه می‌نشیند. اگه استرس یا ورزش سنگین کنید، ممکن است درگیر شوید و تبخال در اعصاب ما وجود دارد و هر از چندگاهی به دلیل استرس‌ها و بی‌خوابی و آفتاب گرفتن و تب، این ویروس را تجربه می‌کنند.

کیوانی یادآور شد: در نوع دو، تبخال، ناحیه تناسلی و لگن را درگیر می‌کند و اگر فردی به این ویروس نوع دو مبتلا باشد این تاول‌ها روی پوست بروز می‌کند. برخی افراد هر یک ماه یکبار درگیر این بیماری می‌شوند. برخی تصور می‌کنند که تبخال سرطان‌زا است اما ویروس تبخال سرطان‌زا نیست و در بدن نهفته است اما آزاردهنده است.

انتهای پیام
captcha