به گزارش ایکنا، با هدف ایجاد هماهنگی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی در موضوع صدور مجوز و نظارت بر مؤسسات قرآنی ـ مردمی، توافقی صورت گرفته و طی آن این دو دستگاه آییننامه مشترکی برای صدور مجوز به مؤسسات تدوین کردند.
بر همین اساس توافقنامه مشترک میان این دو دستگاه در جلسه چهل و سوم شورای توسعه فرهنگ قرآنی(دیماه سال ۹۷) به تصویب رسید و بهمنماه همان سال نیز ابلاغ شد. به موجب وظایف و اختیارات این هیئت در ماده «۲» مبنی بر «تعیین ضوابط یکسان در موضوع صدور مجوز، نظارت و نحوه حمایت از مؤسسات قرآنی» به پیوست «دستورالعمل ضوابط اجرایی و مقررات تأسیس، فعالیت و تغییرات مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت و شیوهنامههای الحاقی» که در جلسه هشتم هیئت هماهنگی صدور مجوز مؤسسات قرآنی - مردمی به تصویب رسیده است، جهت اجرا به این دو دستگاه ابلاغ شد.
اصغر امیرنیا، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست سابق معاونت قرآن و عترت درباره میزان اثرگذاری این دستورالعمل در نزدیک کردن دیدگاه دو دستگاه سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هنوز در نحوه صدور مجوز مراکز قرآنی در این شیوهنامه اختلاف نظر وجود دارد. متاسفانه بعضی مواقع شاهد این هستیم که شیوهنامهها بر اساس ذائقه برخی از افراد تنظیم میشود. اگر برای اینکه صدور مجوز صورت بگیرد نظرات همه دستگاهها اخذ و مجوز به صورت شورایی صادر شود و در نهایت از طریق همفکری کار جلو برود، قطعاً شیوهنامه، گویای همه چیز خواهد بود.
مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نباید شیوهنامه اینگونه باشد که به عنوان مثال در وزارت ارشاد یا سازمان تبلیغات اسلامی تصمیمی به تنهایی گرفته شود و میزانی را با سهلگیری یا سختگیری در این امر مشخص کنند؛ اگر موسسات و مراکز قرآنی در جامعه میآیند باید توان یکسانی هم در زمینه توانمندی آموزشی، تبلیغی و ترویجی و هم در زمینه توانمندی مالی و مدیریتی داشته باشند.
امیرنیا افزود: کسی که در جامعه از مؤسسات قرآنی سرویس میگیرد، مسلماً به این مسئله هیچوقت نگاه نمیکند که مجوز آن مؤسسه از ارشاد صادر شده است یا اینکه سازمان تبلیغات اسلامی یا حوزه علمیه آن را صادر کرده است؛ در واقع همه میخواهند خدماتی بگیرند و آموزشی ببینند؛ آموزشی که میتوانند نگاهشان به قرآن را بهتر کند و بعد از تدبر در قرآن در نهایت عمل به قرآن داشته باشند.
وی تصریح کرد: اگر شیوهنامه اجرایی شود باید نظر متولیان این حوزه و حداقل منتقدان آن اخذ شود تا بر اساس این نظرات یک اتفاق مبارکی رخ دهد. همه ما میخواهیم مؤسسات توانمندی داشته باشیم تا جامعه بتواند از وجودشان استفاده کند.
سرپرست سابق معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ادامه موضوع صدور مجوز فعالیت مؤسسات از سوی دو دستگاه گفت: قبل از ادغام دو اتحادیه این اتفاق صورت میگرفت و یک امضای مشترک وجود داشت، اما متاسفانه اختلاف سلیقه باعث میشود کسانی که میخواهند مجوز بگیرند دچار مشکل شوند و امیدواریم در اینجا این وحدت رویه ایجاد شد؛ چراکه قرآن همیشه بر وحدت تاکید دارد و لذا جامعه قرآنی هم باید بر این اصل تاکید داشته باشند و براساس آموزههای قرآنی در این مسیر حرکت کنند.
دستورالعمل اجرائی، ضوابط و مقررات تأسیس، فعالیت و تغییرات مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت
انتهای پیام