کد خبر: 4039476
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۸

اخلاقیات باید در جامعه تقویت شود

امام‌جمعه اهل سنت بیرجند گفت: اخلاق کریمه یکی از اهداف بعثت پیامبر اسلام(ص) است و اخلاقیات باید در جامعه تقویت شود.

مولوی غلام حیدر فاروقی، امام جمعه اهل سنت بیرجندبه گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، مولوی غلام حیدر فاروقی، امام‌جمعه اهل سنت بیرجند، امروز، 9 اسفند در دیدار جمعی از علمای اهل سنت و تشیع با نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی و امام‌جمعه بیرجند که در آستانه مبعث حضرت رسول اکرم(ص) انجام شد، گفت: بهترین هدیه که می‌توانیم در مناسبت‌هایی مانند عید مبعث بگیریم، متخلق بودن به اخلاق پیامبر(ص) است زیرا وقتی در جامعه‌ای خیانت، دروغ و انواع و اقسام گناه باشد در آن جامعه رحم و شفقت نخواهد بود.

وی بیان کرد: پیامبر(ص) فرمودند بهترین عملی که باعث می‌شود انسان به بهشت برود، ابتدا تقوا و سپس اخلاق نیکو است؛ آنچه در این مناسبت‌ها می‌توان تکرار کرد و تذکر داد در حقیقت اخلاق و سیره پیامبر(ص) است و اگر امروز مسلمانان آن‌طور که باید به سیره پیغمبر متمسک بودند ما این مصائب و مشکلات را نداشتیم. جهان اسلام امروز به خاطر فاصله گرفتن از قرآن و سیره پیامبر اسلام(ص) گرفتار این مصیبت‌ها و اضطراب‌ها شده است.

مولوی فاروقی گفت: خداوند متعال از پیامبرش در قرآن عظیم در جمله‌ای بسیار کوتاه می‌فرماید، ای پیامبر شما دارای اخلاق بسیار بزرگی هستید همچنین وقتی از صحابه درخصوص پیامبر سؤال کردند، فرمودند ما از رفتار، گفتار و اخلاق پیامبر به فرامین قرآن پی می‌بریم.

وی تصریح کرد: آنچه می‌طلبد این است که ما مسلمانان باید تلاش کنیم همان‌طور که قرآن هم دستور داده به رفتار، گفتار و اخلاق پیامبر(ص) تأسی بجوییم و شخصیت ایشان برای ما الگو و سرمشق باشد. اینکه فقط زبانی بگوییم اهل بیت(ع) را دوست داریم، کافی نیست و اگر به دنبال شعار، عملی نباشد ارزشی هم ندارد.

امام‌جمعه اهل سنت بیرجند افزود: خداوند متعال راه و روش محبت را برای پیامبر و اهل بیت می‌فرماید اگر ادعا می‌کنید خدا را دوست دارید از من پیامبر که فرستاده خدا هستم پیروی کنید و اطاعت از خدا محبت با وی است. امروز آنچه می‌بینیم این است که دین اسلام، قرآن و پیامبر(ص) غریب واقع شده است و تبلیغات جهان به دنبال نشان دادن ضعف و ناتوانی مسلمانان در جهان اسلام است.

وی بیان کرد: یکی از دلایل محبت با خدا، پیامبر(ص)، اهل بیت(ع) و اولیای خدا، اطاعت از آنهاست که در این صورت صداقت و محبت ظاهر می‌شود.

حجت‌الاسلام مصیب خزاعی، امام‌جمعه درمیان نیز در این نشست گفت: بعثت پیامبر اسلام(ص) حادثه‌ای بسیار بزرگ و مهم است که مردم را برای بیدار شدن برانگیخت؛ بعثت یعنی بیداری و اینکه اختلافات، تفاخر و سایر رفتارها کنار گذاشته شود بلکه به وحدت جامعه رسیدگی شود.

وی افزود: باید امروز رأفت و انصاف داشته باشیم و خداوند برای هیچ نعمتی بر ما منت نمی‌گذارد مگر نعمت بعثت، لذا باید همه قدر آن را بدانیم. موضوع وحدت باید در مساجد و جامعه به مردم عنوان شود که ثمرات این جلسه که وحدت است نیز شکوفا شود.

امام‌جمعه درمیان با بیان اینکه در تاریخ وحدت و اهل بیت(ع) جفا شده است گفت: امام ملاک جنگ را ستیزه‌جویی می‌داند نه صرف عقیده مختلف و امروز برخی شیعیان و اهل سنت کوته‌بین که به تعبیر مقام معظم رهبری انگلیسی هستند، گاهی اصلا مدارا و وحدت را بر نمی‌تابند.

وی افزود: وحدت یعنی تقریب مذاهب و امروز باید افتخار کنیم انقلاب اسلامی وحدت را عملی کرد و مجمع تقریب مذاهب خود یک بعثت است. تفتیش عقاید در هیچ اداره‌ای انجام نمی‌شود و این از برکات انقلاب اسلامی است.

حجت الاسلام خزاعی یادآور شد: امروز باید تبیین نسبت به انقلاب و وحدت را دنبال کنیم که وظیفه ما بوده و امروز یک جهاد است که اگر تبیین نکنیم دشمن تحریف می‌کند؛ امروز دید ما باید تعقل، تفکر و تبیین باشد و با بدعت‌ها و خرافات مبارزه کرد.

انتهای پیام
captcha