کد خبر: 4046845
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۲:۱۸
هنر انقلاب اسلامی از منظر هنرمندان/ 3

موسوی: تولیدات انقلابی صرف توانایی رسیدن به اهداف انقلاب را ندارد

سید صادق موسوی گفت: این تصور که تنها با تولیدات دفاع مقدسی یا انقلابی می‌شود به اهداف انقلاب نزدیک شد یک تصور اشتباه است.

سید صادق موسوی، مدیرکل دفتر جشنواره‌ها و همکاری‌های بین‌الملل سازمان سینمایی در گفت‌وگو با ایکنا پیرامون عملکرد هنر و سینما در همسویی با انقلاب اسلامی گفت: برای اینکه قضاوتی درست پیرامون عملکرد سینما در پرداختن به مفاهیم انقلاب داشته باشیم باید به همه شئون جامعه نگاه داشته باشیم تا بفهمیم آیا دیگر بخش‌ها توانسته‌اند همراه مناسبی برای انقلاب باشند یا اینکه توقعات تنها از سینماست. با این توضیح باید اذعان کنم هنر به ویژه سینما یکی از پیشروها در تبلیغ و اشاعه مفاهیم انقلابی بوده است و در برخی بخش‌ها حتی توانسته است نماینده ما برای تبلیغ آرمان‌های انقلاب در داخل یا خارج از کشور باشد.

وی افزود: تحول محتوایی که پس از انقلاب در سینما رخ داد را نمی‌توان در هیچ بخش دیگری به این شدت مشاهده کرد زیرا تغییراتی که به وجود آمد، بنیادی بود. این امر هم از آنجا نشئت می‌گیرد که انقلاب اسلامی اساسا یک حرکت فرهنگی است. متذکر می‌شوم هنوز راه درازی برای رسیدن به آرمان‌هایی که مدنظر است داریم ولی همانگونه که گفتم وقتی مقایسه در این رابطه صورت می‌گیرد متوجه می‌شویم در حوزه هنر و ادبیات، خالق کارهای بسیاری بوده‌ایم. 

موسوی درباره برخی نقدهای تندی که به سینما می‌شود هم اینگونه پاسخ داد: نمی‌گویم نقدهای تند پیرامون عملکرد سینما از روی ناآگاهی است اما باید اذعان کنم به دلیل جذابیت و فراگیری هنر هفتم اتفاقات این حوزه بیشتر مورد ارزیابی و کنکاش قرار می‌گیرد. سینما 80 میلیون مخاطب دارد پس باید حق داد همین اندازه نیز نظر وجود داشته باشد. با این توضیح وقتی این گستردگی مخاطب را مشاهده می‌کنیم طبیعی است نظرات تند یا منفی نیز به همان اندازه زیاد باشد.


بیشتر بخوانید:

شاه‌حسینی: باید مهندسی کلان فرهنگی داشته باشیم


این دبیر جشنواره‌های سینمایی در پاسخ به این سوال که آیا منظور از سینمای انقلابی تنها فیلم‌های انقلابی یا دفاع مقدسی است؟ تاکید کرد: فکر می‌کنم در شرایط حاضر باید به گونه‌ای دیگر به این بخش نگاه کرد. 43 سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذارد و ما نظامی داریم که در جهان تثبیت شده است. این تثبیت نیز مبتنی بر شعارهای سال 57 شکل گرفته است ولی در زمان حال کلیدواژه‌ای که در این رابطه کارکرد دارد، تغییر کرده است.

مدیر سابق انجمن سینمای جوانان ایران تاکید کرد: شاید در سال 57 شعار تقویت کانون خانواده شکل نگرفته بود و موضوعات شکلی کلی‌تر داشت ولی امروز می‌بینیم خانواده مورد تهدید قرار گرفته است و ما وظیفه داریم به هر شکل ممکن به تقویت این حوزه کمک کنیم. درضمن موضوعات دیگری که دغدغه امروز جامعه است نیز انتظار می‌رود وسیله‌ای برای رسیدن به هنر انقلابی باشد، بنابراین این تصور که تنها با کارهای دفاع مقدسی یا انقلابی می‌شود به هدف مورد نظر نزدیک شد به نظرم یک تصور اشتباه است.

انتهای پیام
captcha