به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین مجتبی فاضل، مدیر حوزه خواهران، 17 فروردین ماه در نشست خبری ثبت نام و پذیرش سراسری حوزه خواهران در سال 1401 با اشاره به روایتی از امام رضا(ع) مبنی بر احیای امر اهل بیت(ع) در بین مردم، گفت: در روایت بیان شده که خداوند رحمت کند کسی را که امر ما اهل بیت(ع) را احیاء کند و وقتی از امام(ع) پرسیدند احیای امر شما چیست، فرمودند فراگرفتن آموزهها و معارف ما و آموزش دادن آن به مردم.
وی در ادامه اظهار کرد: تلاش ما بر این است که هر سال تعدادی از بانوان شایسته و از بیوتات صالحه را جذب کیم تا با فراگیری معارف اهل بیت(,ع) امر آنان را در بین مردم احیاء کنند.
فاضل بیان کرد: پیامبر(ص) فرمودند اللهم ارحم خلفایی، سؤال شد که خلفا چه کسانی هستند، ایشان فرمودند کسانی که علوم ما را بیاموزند و به دیگران آموزش دهند؛ براین اساس شعار جذب از بیوتات صالحه در بحث پذیرش حوزه خواهران در چندسال اخیر مطرح شده است.
وی با بیان اینکه کسانی میتوانند مسیر پیامبر(ص) را دنبال کنند که خودشان متدین واقعی باشند، اضافه کرد: مقام معظم رهبری جهاد تبیین را یکی از وظایف مهم مبلغان و حوزه دانستند، وظیفه تبیین که امروز بر دوش حوزویان است براساس برخی آیات قرآن از وظایف ذاتی انبیاء و اهل بیت(ع) است و حوزه هم به تبعیت از ایشان در صف مقدم آن قرار دارند و موفقیت حوزه هم منوط به پذیرش افراد عالم و علاقهمند و متدین است.
همچنین آزاده صدر شیرازی، مدیر کل سنجش و پذیرش حوزه های علمیه خواهران، ثبت نام از 15 فروردین ماه آغاز شده و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد و ثبت نام هم به دو طریق یکی با مراجعه به سایت ثبت نام حوزه خواهران به نشانی www.whc.ir و دیگری مراجعه حضوری به مدارس علمیه خواهران امکانپذیر است. همچنین آزمون روز 17 تیرماه به صورت حضوری در تمامی مدارس در سراسر کشور برگزار میشود.
صدر شیرازی با بیان اینکه 500 مدرسه علمیه خواهران در سراسر کشور فعالیت دارد، اظهار کرد: 418 مدرسه مربوط به سطح دو و مابقی نیز مربوط به سطوح سه و چهار است و حدود 60 هزار نفر هم در این مدارس مشغول به تحصیل هستند و در سال جاری هم ظرفیت پذیرش 15 هزار و 300 نفر در تمامی مقاطع فراهم است.
وی ادامه داد: در پذیرش سال 1400 نسبت به سال 99، 34 درصد رشد در ثبت نام داشتیم و در پذیرش نهایی هم شاهد رشد 15 درصدی بودیم، در برخی استانها مانند هرمزگان، خوزستان با رشد بیش از 70 درصد مواجه بودیم. ضمن اینکه در 21 استان با رشد در پذیرش نهایی روبرو بودیم.
صدر شیرازی با بیان اینکه در سال تحصیلی گذشته به علت استقبال زیاد نتوانستیم تعدادی از افراد را برای سطح دو پذیرش کنیم، اضافه کرد: 191 داوطلب از عراق، افغانسان، پاکستان و هند هم ثبت نام کردند و در نهایت 103 نفر پذیرش شدند. همچنین حدود 20 درصد سطح دو از دانشگاه بودند. 60 درصد پذیرفتهشدگان متاهل و 40 درصد نیز مجرد بودند.
وی با بیان اینکه سیاست حوزه خواهران بومیپذیری است، تصریح کرد: 93 درصد داوطلبان، تحصیل روزانه دارند و تنها هفت درصد از امکانات خوابگاهی استفاده میکنند و سیاست ما هم توسعه خوابگاهی نیست.
صدر شیرازی افزود: در سال جاری 5 هزار نفر متقاضی سطح سه داشتیم و در نهایت دو هزار و 312 نفر در این مقطع و در مقطع چهار هم از بین 760 داوطلب، 184 نفر پذیرش شدند.
وی با اشاره به رشد 38 درصدی در مجموع ثبت نام در سال 99 بیان کرد: 71 نفر از فارغالتحصیلان جامعة الزهراء برای سپری کردن دوره سطح چهار وارد حوزه خواهران شدند. امسال برای سطح دو 11 هزار نفر ظرفیت پذیرش داریم، در سطح سه، بیش از چهار هزار نفر و در سطح چهار هم حدود 300 نفر پذیرش خواهند شد.
صدر شیرازی با بیان اینکه دنبال افزایش کمی نیستیم گفت: برای ارتقاء کیفیت برنامههایی طراحی شده که از جمله میتوان به بازنگری در آییننامه سنجش و پذیرش سال 1401، افزایش شرط معدل، کاهش سن پذیرش(حداکثر سن 40 سال) اشاره کرد.
وی افزود: برای اولین بار آزمون ورودی برای حوزه خواهران در سال جاری خواهیم داشت در صورتی که در گذشته صرفا با مصاحبه پذیرش میکردیم و از این طریق سطح علمی افراد با سنجش دقیقتری همراه خواهد بود، بازنگری در شیوه مصاحبه، عدم پذیرش از رشتههای غیرمرتبط هم برای ارتقاء سطح کیفی پذیرفتهشدگان انجام میشود.
صدر شیرازی اضافه کرد: دو رشته علوم و معارف حدیث و مدیریت آموزشی در سطح به مجموعه رشتهها افزوده شده است همچنین کاهش تصدیگری ستاد مدیریت حوزه در امور استانها و یکدست کردن ضوابط جذب با جامعة الزهراء در دستور کار قرار دارد.
حجتالاسلام والمسلمین حسینعلی تهرانی، معاون آموزش حوزه خواهران در پاسخ به این پرسش که چرا مدیریتهای اجرایی حوزه خواهران بر دوش آقایان است، گفت: فارغالتحصیلان دو حوزه خواهران با فراوانی بالا جذب آموزش و پرورش شده و مشغول خدمت به این نهاد هستند همچنین برخی فارغالتحصیلان در سطوح سه و چهار حوزه به تدریس میپردازند یا در کارهای پژوهشی مشغول خدمت هستند.
وی افزود: مدیران و کادر تمامی مدارس در استانها با بانوان است و مدیریت مدرسه نیز در برخی استانها بر عهده بانوان است؛ در ستاد هم با توجه به دشواری و سختی مسئولیت، خود بانوان از پذیرش آن اکراه دارند.
وی تاکید کرد: بارها شده که از بانوان برای اداره برخی پستهای مدیریتی دعوت شده ولی به علت سختی و دشواری کار و وقت زیادی که باید صرف کنند حاضر به پذیرش آن نیستند وگرنه به لحاظ وجود افراد نخبه و کسانی که توان مدیریتی داشته باشند با محدودیت مواجه نیستیم.
تهرانی همچنین بر لزوم معرفی بیشتر نخبگان حوزه خواهران به رسانهها و جامعه تاکید کرد و از تنظیم ساز و کاری برای گسترش بیشتر این موضوع خبر داد.
انتهای پیام